به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست تشریح برنامه های فرهنگی و هنری ویژه ماه محرم سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران پیش از ظهر امروز سه شنبه با حضور میرحسینی و امیر عبدالحسینی معاونان فرهنگی و هنری سازمان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، میرحسینی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مناسبت های مذهبی در ایام سال ویژه برنامه هایی دارد امسال نیز همانند سال های گذشته برنامه هایی را تدارک دیده و اجرا می کند. ماه محرم به دلیل جایگاه، ارزش و منزلتی که در نزد ما مسلمانان دارد نگاه ویژه ای می طلبد یک سری برنامه ها به شکل روتین در فرهنگسراها اجرا می شود اما در ایام ماه محرم و صفر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران یک سری ویژه برنامه دارد. در دهه سوم محرم از مادحین، وعاظ و هیئات مذهبی تجلیل می شود.
میرحسینی از برگزاری همایش نوگلان حسینی خبر داد و گفت: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با مشارکت سازمان دانش آموزی همایش نوگلان حسینی را تا پایان آبان برگزار می کند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از اجرای تعزیه در 5 فرهنگسرای شهر تهران در ایام ماه محرم خبر داد و اظهار داشت: از اول محرم 4 تعزیه در فرهنگسرای ارسباران، شفق، خاوران و رازی اجرا می شود و در دهه آخر محرم در فرهنگسرای هنگام تعزیه اجرا می شود.
اجرای برنامه در آستان اشک با حضور شاعران آیینی در فرهنگسرای اندیشه، برگزاری برنامه کربلاخوانی در دهه اول در فرهنگسرای شهر، خطاطی و شعارنویسی بر روی خودروها، جمع خوانی قرآن کریم از ویژه برنامه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود که میرحسینی به آنها اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: در نگارخانه فرهنگسرای اشراق فضایی طراحی شده تا دانش آموزان و مردم بر اساس المان ها و ماکت هایی حرکت کاروان امام حسین (ع) را بازسازی کنند.
در ادامه این نشست، امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: خاصیت هنر، اسطوره و حماسه این است که تاریخ مصرف ندارد، حماسه و اسطوره و بیان هنرمندانه در طول تاریخ ماندگار و جاودانه می ماند. وقتی از مضامین دینی حرف می زنیم نقش هنرمندان را پررنگ می بینم، هر کدام از این هنرمندان به گونه ای ادای دین کردند که روایتگر تاریخ شکوهمند اسلام بوده اند. نقاشی خیالی نگاری و نقاشی قهوه خانه ای هر کدام روایتگر حادثه دلخراش عاشورا بوده اند.
وی به برنامه های هنری عاشورایی اشاره کرد و یادآور شد: نمایشگاه تصویرسازی دشت گویان در نگارخانه لانه با حضور 30 هنرمند از اول آبان آغاز به کار کرده است و تا پایان ماه محرم دایر است.
عبدالحسینی خاطرنشان کرد: وقتی در حوزه آثار عاشورایی ما بیشتر به منابع آرشیوی مثل نقاشی قهوه خانه ای مراجعه کرده ایم در سال های اخیر بیشتر کارهای عاشورایی در سال های اخیر در حوزه پوستر بوده است.
وی از برگزاری نمایشگاه عکس عاشورایی در موزه عکس خانه شهر خبر داد و گفت: این نمایشگاه در دو بخش تصاویری از عزاداری دوران قاجار و منتخبی از عکس سوگواره عاشورایی در سال گذشته به نمایش درمی آید. در بخش دوم این نمایشگاه نیز سوگواره عکس دسته جمعی هیئت ها به نمایش درمی آید. در این بخش نیز در دو بخش گردآوری عکس دسته جمعی هیئت ها و بخش دیگر به عکس هیئت های عاشورایی در محرم سال 93 اختصاص دارد.
وی از برگزاری شب شعر محرم با عنوان در آستان اشک در فرهنگسرای اندیشه خبر داد و گفت: این برنامه از فرهنگسرای اندیشه آغاز شده و تا پایان محرم در دیگر فرهنگسراها ادامه دارد.
عبدالحسینی از برگزاری نمایشگاه کتیبه های عاشورایی خبر داد و گفت: نمایشگاه کتیبه های عاشورایی علی شیرازی در زیر گذر چهارراه ولیعصر فردا 7 آبان برپا می شود و تا پایان ماه محرم ادامه دارد.
معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: نمایشنامه عاشوراییان به نویسندگی محمدرضا کوهستانی در دهه سوم محرم منتشر می شود این نمایشنامه ها از سوی سازمان فرهنگی هنری شهردای تهران سفارش داده شده و قرار است در جشنواره تئاتر شهر در سال آینده اجرا شود.
وی افزود: کتاب از سنگ ناله خیزد نوشته مصطفی فاطمیان با موضوع غزل های عاشورایی همزمان با ماه محرم رونمایی می شود.
عبدالحسینی از رونمایی از آلبوم موسیقی کربلایی خوانی دولتمند خالف در ایام ماه محرم خبر داد و گفت: آلبوم دوشنبه کربلاست دولتمند خالف با اشعاری از بیدل دهلوی، حافظ و مولانا منتشر می شود.
وی خاطرنشان کرد: نقالی و تعزیه خوانی از جمله بحث های جدی ما در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران است در همین راستا گروه های قوی، مسلط به تعزیه و نقالی در فرهنگسراها در ایام ماه محرم به اجرا می روند.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهار کرد: نمایشگاه عکس اربعین با عکس هایی از مسعود زنده روح کرمانی، حسن غفاری و ... در اربعین برای اولین بار به نمایش درمی آید برای اربعین امسال برنامه های متنوعی در حوزه تجسمی، ادبیات، نمایش و فیلم و سینما داریم.
میرحسینی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره آسیب شناسی هیئات مذهبی و برنامه های آنها گفت: آسیب شناسی هیئات مذهبی باید در حوزه های مختلف وعظ، خطابه و مداحی انجام شود و اینها کارشناسان مختلفی دارند که دارند در این خصوص کار می کنند البته الگوهای مناسب از سوی رسانه ملی پخش می شود سازمان فرهنگی و هنری هم نگاه ایجابی به این موضوع دارد و سعی می کند با ارایه برنامه های معیار مبتنی بر نظر کارشناسان برنامه ها از حداقل آسیب برخوردار باشند که به عنوان الگو و معیار رواج پیدا کند. در حوزه مداحی و آموزش مداحی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مسئولیت ندارد و مسئولیت متوجه این سازمان نیست در فرهنگسراهای خاص برنامه های کلی آموزشی هست که مداحی هم یکی از این برنامه هاست.
عبدالحسینی نیز درباره آموزش تعزیه و تعزیه خوانی مبتنی بر دستگاه های موسیقی ایرانی گفت: وقتی از تعزیه صحبت می کنیم تعزیه بدون متن و موسیقی معنی ندارد. بخشی از روایتگری تعزیه با موسیقی است گروه هایی که تعزیه اجرا می کنند همه موسیقی را می دانند و همه به متن مکتوب و همه دستگاه ها آشنا هستند اما در زمینه آموزشی باید به سمت آموزش مکتبخانه ای برویم، برای تعزیه نمی توانیم مدرسه تعزیه راه اندازی کنیم، آموزشگاه خیال نگاری را ما در همین راستا راه اندازی کردیم اما استقبال نشد نگاه به این هنر مکتبخانه ای است.
پایان پیام/
نظر شما