به گزارش خبرگزاری شبستان ،به نقل از کتابخانه مجلس شورای اسلامی ،کتاب ترجمه و شرح رجزهای عاشورا مشتمل بر شعارها و پیامهای حماسی شهیدان دشت نینوا، دارای سه فصل با عنوان «مَدخل»، «مفهوم شناسی رجز» و «اما رجزهای شهیدان کربلا در روز عاشورا» و سی و هشت بخش تکیل شده است است.
در بخش از مدخل این کتاب میخوانیم: از دیرباز در میان اهل منبر و مداحان اهلبیت علیه السلام رسم بر این است که بیشتر روضه امام حسین علیهالسلام، حضرت عباس علیهالسلام، حضرت علی اکبر علیهالسلام، حضرت علی اصغر علیهالسلام، حضرت قاسم علیهالسلام، حضرت مسلم و اسارت اهلبیت علیهمالسلام، خوانده میشود و کمتر نامی از روضه، شجاعتها، فداکاریها، رجزها و اشعار حماسی سایر شهدا برده میشود، به گونهای که انسان خیال میکند در کربلا فقط همین چند بزرگوار شهید شدهاند، در حالی که در کربلا فقط همین چند بزرگوار شهید شدهاند، در حالی که در کربلا بنابر مشهور هفتاد و دو تن شهید وجود دارد.
با تألیف این کتاب، شاید این سیره و روش اصحاب منبر و مداحان دچار تحول و دگرگونی شود و از سایر شهیدان هم نام برده شود و به عاشقان عزاداری امام حسین علیهالسلام به ویژه جوانان معرفی شوند.
نویسنده کتاب ترجمه و شرح رجزهای عاشورا درباره سبک و روش کار این اثر میگوید: در آغاز هر بخش، شرح حال کوتاهی از شهید، بیان میشود، آنگاه رجز او را ذکر کرده و سپس به ترجمه آن میپردازیم. البته ترجمه آزاد، نه واژه در مقابل واژه، که به اصطلاح ترجمه تحت اللفظی باشد و بعد از ترجمه، لغتها و واژههایی را که نیاز به ترجمه کردن داشته باشد با مراجعه به نظر لغت شناسان، معنا شده است و سپس شرح و توضیح کوتاهی را در قالب برداشتها، نکتهها و پیامها بیان خواهیم کرد.
گرچه موضوع این نگارش، رجزهای عاشورا است، ولی فکر کردم که مناسب است برای اینکه کتاب مفیدتر و جامع تر باشد و برغنای آن افزوده شود، برخی از رجزهایی را که از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و از حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام در جنگهای صدر اسلامی نقل شده به این مجموعه افزوده شود، همچنین لازم به یادآوری است که از تمام یاران شهید امام حسین علیهالسلام رجز نقل نشده، بلکه برخی از آنان در موقع جنگ با لشکر ابن سعد رجز خواندهاند.
کتاب «ترجمه و شرح رجزهای عاشورا» تألیف «ابوالحسن ربانی تبار» با شمارگان 3000 نسخه در 212 صفحه و به قیمت هفت هزار تومان از سوی انتشارات سبط اکبر علیه السلام منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما