دشمن به دنبال بی محتوا کردن مجالس عزاداری امام حسین (ع) است

خبرگزاری شبستان: استاندار قزوین گفت: دشمن سعی بر بی محتوا و به انحراف کشاندن مجالس عزاداری امام حسین (ع) دارد و چون اثرات و تبعات به انحراف کشاندن این مجالس کمتر از ترویج فساد و بی عفتی در جامعه نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی استان قزوین بیان کرد: تاکنون رویکرد مدیریتی نسبت به استفاده بهینه از ظرفیت های مذهبی در جامعه وجود نداشته و فقط به ابعاد محدودی از قیام عاشورا پرداخته شده است در حالی که دشمن این ظرفیت را به خوبی شناخته و بر روی آن سرمایه گذاری می کند.

وی ادامه داد: دهه محرم از جمله سرمایه های اجتماعی محسوب می شود که ظرفیت های آن با هیچ مجموعه ای قابل مقایسه نیست  و از این منظر تحلیل درست و دقیقی از نهضت عاشورا تاکنون صورت نگرفته است.

استاندار قزوین بر استفاده و بهره برداری از ظرفیت دهه محرم در راستای سالم سازی نظام سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و افزود: امروزه طرح معضلات و مسائل و مشکلات اجتماعی باید در دستور کار مجالس  و محافل مذهبی از جمله در ایام محرم و صفر قرار بگیرد و طرح این مباحث هیچ مغایرتی با شعائر اسلامی ندارد.

وی اعلام کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی باید موضوع کار جلسات مذهبی قرار بگیرد و ابعاد موضوع برای جامعه تبیین و تشریح شود در حالی که از این ظرفیت تاکنون در راستای طرح مسائل اجتماعی فرهنگی استفاده نشده  و دهه محرم فرصت مناسبی است تا بین هیئت های مذهبی و مسائل اجتماعی پیوند برقرار شود .

روزبه توضیح داد: دشمن این موضوع را هدف گرفته و سعی بر بی محتوا و به انحراف کشاندن این مجالس دارد و چون اثرات و تبعات به انحراف کشاندن این مجالس کمتر از ترویج فساد و بی عفتی در جامعه نیست.

وی اعلام کرد: هیئت های مذهبی باید زمینه و بستری را فراهم کنند که مسائل فرهنگی و اجتماعی در جلسات نهضت امام حسین و دهه محرم مطرح شود؛ محافل و مجالس مذهبی نباید دستاویز جناح ها و مسائل سیاسی قرار بگیرد بلکه باید با مطالعه و بررسی و بدون زنده باد مرده باد در این حوزه وارد شد.

استاندار قزوین با تاکید بر رعایت نظافت، بهداشت و جلوگیری از مردم آزاری در مراسم عزاداری اظهار کرد: ایران در استفاده از ظروف یکبار مصرف رتبه پنجم دنیا را دارد و این موضوع مشکلات و تبعاتی را  برای سلامت مردم و محیط زیست به دنبال دارد و متأسفانه بیشترین درصد مصرف این ظروف توسط هیئت های مذهبی صورت می گیرد که باید برای این موضوع چاره اندیشی کرد.

وی با تاکید بر دامن نزدن به اختلافات مذهبی در مناسبت های مذهبی تصریح کرد: نباید به اختلافات بین شیعه و سنی دامن زد چون  بخش زیادی از ساکنان این کشور اهل تسنن هستند که باید مسالمت آمیز و با مصالحه در کنار هم زندگی کنیم و بر اساس قانون اساسی، حقوق اساسی همه فرق مذهبی باید رعایت شود و در مجالس و محافل، استفاده از سخنرانان و مداحانی که به این موضوعات دامن بزنند، هنر نیست.

روزبه گفت: دستگاه دین با روحانیت پیوند خورده است؛ انتظار جامعه از روحانیت بالاست و این پیوند باید مستحکم بماند و گسسته نشود و ظرفیت روحانیت در محافل باید محوریت پیدا کند اگرچه از همه محافل باید استفاده شود که در همین راستا 90 درصد جلسات مذهبی باید به  ابعاد اعتقادی و معرفتی اختصاص یابد و 10 درصد به بُعد شور و حال و عاطفه محدود شود.

پایان پیام/

کد خبر 413050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha