امروز بحران جهان بی تردید بحران هویت است/دو پیشنهاد محیط زیستی ایران برای ثبت در فهرست یونسکو

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امروز بحران جهانی بی تردید بحران هویت است و به سرعت در زمینه های مختلف در حال فراموشی و یا از دست دادن هویت انسانی، فرهنگی، تاریخی و در برخی جاها میراث فرهنگی را به شکل یک حافظه از دست می دهیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم گرامیداشت روز جهانی میراث دیداری و شنیداری و اهدای گواهی ثبت 4 اثر مستند ایران در فهرست منطقه آسیا و اقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو که در سالن همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد، گفت: امروز بحران جهانی بی تردید بحران هویت است و به سرعت در زمینه های مختلف در حال فراموشی و یا از دست دادن هویت انسانی، فرهنگی، تاریخی و در برخی جاها میراث فرهنگی را به شکل یک حافظه از دست می دهیم.

 

وی با بیان اینکه فرهنگ و تمدن ها هویت انسان را تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه دچار فراموشی در هویت فرهنگی شده ایم میراث طبیعی و طبیعت را نیز به فراموشی سپرده ایم که این یک تهدید بزرگ است و امروز دنیا متوجه این تهدیدات جدی در حوزه محیط زیست شده است.

 

ابتکار از ارائه دو پیشنهاد محیط زیستی برای ثبت در فهرست منطقه آسیا و اقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو خبر داد و افزود: ورود راهبردی در بحث حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی هر دو در دستور کار دنیا قرار گرفته است.

 

معاون رییس جمهور با بیان اینکه تنوع میراث فرهنگی و تنوع زیستی به عنوان میراث جهانی اساس و مبنای حیات است، خاطرنشان کرد: یونسکو از منظر دیگری به تنوع زیستی و میراث فرهنگی پرداخته و کمیته ای با این عنوان تشکیل داده است.

 

وی با اشاره به ظرفیت های میراثی و فرهنگی در ایران اذعان داشت: علیرغم وجود ظرفیت های زیست محیطی و میراث فرهنگی نتوانسته ایم از این فرهنگ برای رفتار معاصر انسان ها بهره بگیریم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: باید از حافظه تاریخی خود به خوبی نگهداری و حفاظت کنیم و میراث فرهنگی را بازشناسی کرده و معرفی کنیم چرا که این میراث زمینه خوبی برای تحول اجتماعی و فرهنگی است.

 

وی ادامه داد: رفتارهای ظالمانه، خشونت و جنگ، جنگ انسان علیه انسان و جنگ انسان علیه طبیعت دنیا را آزرده کرده بنابراین مراعات حق طبیعت و میراث جهانی است.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط سازمان جهانی در خصوص محیط زیست و میراث فرهنگی اذعان داشت: امروز فرهنگ ما متعلق به میراث جهانی است و این پیوندها را باید یادآور شویم و همه برای فرزندان خود یادآوری کنیم چرا که می تواند نشاط ایجاد کند و جهت گیری های مثبتی در جامعه به وجود آورد.

 

وی با اشاره به بسیاری از آثار دیداری و شنیداری موجود در ایران که می توان در حوزه محیط زیست و میراث فرهنگی به آنها استناد کرد، خاطرنشان کرد: موضوع آلودگی هوا حدود 120 سال قدمت دارد در صورتی که ابن سینا قرن ها پیش بسیار زیبا به آلودگی هوا و آثاری که هوای آلوده بر روی انسان دارد، پرداخته که این امر بیانگر آن است که دانشمند ایرانی نبوغ و درک بالایی داشته که زمان را درنوردیده است.

 

ابتکار با بیان اینکه ایران در خصوص موضوعات مربوط به محیط زیست با دنیا تعامل دارد و باید از خرد جهانی استفاده کنیم، اذعان داشت: دانشمند ایرانی برای اولین بار در میراث بشری به موضوع آلودگی هوا پرداخته شده است.

 

معاون رییس جمهور محیط زیست را یک موضوع جهانی عنوان کرد و افزود: اقداماتی که در هر نقطه دنیا در حوزه محیط زیست انجام شود آثارش در کل دنیا مشاهده می شود همان طور که خشکسالی، کاهش روان آب ها و کاهش بارندگی همه نتیجه گرم شدن زمین است که عامل آن گازهای گلخانه ای است که ثمره آلودگی ناشی از کشورهای صنعتی است و امروز همه دنیا را درگیر کرده است.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آثار استاد فرشچیان خاطرنشان کرد: امروز به خلاقیت، شادی و جنبش های اجتماعی نیاز داریم و کارهای استاد فرشچیان در این مقوله پاسخگوی نیازهاست.

 

وی با اشاره به اثر روز پنجم استاد فرشچیان ادامه داد: در آثار هنری استاد فرشچیان موضوع خلقت خیلی زیبا با زبان هنر و با آخرین نگاه ها و زوایای علمی تنوع زیستی به تصویر کشیده شده است.

 

ابتکار با اشاره به فیلم مستند جان مرجان اظهار داشت: جزایر مرجانی را به درستی مدیریت نکرده ایم و خیلی از آنها روند آسیب و خدشه جدی را طی می کنند.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مرجان ها زیستگاه های اصلی گونه های آبزیان دریایی است و از بین رفتن آنها به معنای نابودی گونه زیستی دریا می باشد.

 

در ادامه،4 میراث مستند ایران در فهرست منطقه آسیا و اقیانوسیه حافظه جهانی یونسکو ثبت شد و گواهی ثبت این آثار به نمایندگان ارگان های مرتبط اعطا شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 412899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha