نقاشی، تیتر یک رسانه‌ها شد

خبرگزاری شبستان: نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» به کیوریتوری مینا نادری، کتایون مقدم و آیدین خانکشی‌پور و به همت انجمن هنرمندان نقاش ایران و نمایشگاهی از آثار نقاشی اعضای شورای مدیریت کمیته‌های این انجمن، یکشنبه 4 آبان در خانه هنرمندان ایران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، با افتتاح این دو نمایشگاه، نقاشان ایرانی تمامی نگارخانه‌های خانه هنرمندان ایران را قرق کردند. در نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» بیش از 120 هنرمند شرکت دارند. کیوریتورهای این نمایشگاه به همه هنرمندان شرکت کننده مقواهایی به اندازه واقعی اکثر روزنامه ها (70×50) دادند، تا هنرمندان صفحه یک روزنامه خود را با استفاده از واقعیت‌های ذهنی‌شان منتشر کنند. در این نمایشگاه، هنرمند شبه روزنامه‌ای را تصویر می‌کند که تیتر آن هستی نقاش، نقاشی و حتی سبک نقاشی او است و به لحاظ ساختاری و بصری نیز، یک تجربه متفاوت از کار همیشگی او به حساب می‌آید.

ایده برگزاری یک نمایشگاه کیوریت شده، بنا بر تصمیم شورای مدیریت کمیته نمایشگاه‌های انجمن هنرمندان نقاش ایران شکل گرفته است. بر اساس این تصمیم قرار است بیشتر نمایشگاه‌های این انجمن به صورت کیوریتوری برگزار شود. برای برگزاری نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» طرح‌های مختلفی ارائه شد که پس از بررسی، ابتدا برای انتخاب کیوریتورها رای‌گیری شده و سپس طرح‌های آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت طرح رسانه با عنوان «تیتر یک-تولد نقاش» به تصویب رسیده است. به گفته یکی از مسئولین برگزاری این نمایشگاه، کیوریتوری شدن نمایشگاه‌ها به این دلیل است که انجمن تصمیم دارد نمایشگاه‌های جدی‌تر و علمی‌تری برگزار کند که با برنامه ریزی‌های اصولی و بلند مدت برگزار شوند.

علی ذاکری، بهزاد شیشه گران، علی ندایی، علی ترقی جاه، پژمان شکیب، سوده باقری تیرتاش، فریدون امیدی، هلنا شین دشتگل، ترانه صادقیان، پرویز حیدرزاده، پونه اوشیدری، مهرین مختاری، مهدی محب علی، شاهین نوروزی، هما کشاورزی، مریم ابتکار، مریم خزاعی، رفعت فکوری، منیژه صحی و ... از هنرمندانی هستند که آثارشان در نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» به نمایش گذاشته شده است.

همزمان با افتتاح نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش»، نگارخانه‌های بهار، تابستان و نامی خانه هنرمندان ایران نیز میزبان نمایشگاهی از آثار نقاشی اعضای شورای مدیریت کمیتههای انجمن هنرمندان نقاش ایران شد. در این نمایشگاه، آثار اعضای فعال شورای مدیریت کمیته‌های رفاه، نمایشگاه‌ها، نقاشی دیواری، آموزش و انتشارات انجمن هنرمندان نقاش ایران به نمایش درآمده است. در این بخش از نمایشگاه‌های انجمن هنرمندان نقاش ایران، حدود 30 هنرمند، هر کدام با دو اثر با موضوع و ابعاد آزاد حضور دارند.

مهدی اعلایی نژاد، طاهره واحدی، فروغ خوشنویس انصاری، مهین لطف محمدی، گلسا خداشناس شیرازی، هنگامه عابدین، هلنا شین دشتگل، سروناز منزوی، آیدین خانکشی پور، فاطمه شاه علی، مریم طاهریانفر، پژمان شکیب، الهام نفیسی فر، نازنین خسرونیا، علیرضا نکویی، حمیده صادقیه، مهدی طالشخانی فرد، اکبر رفیعی، ترانه صادقیان، مژده مهرآفرین، سیما امانی، مینا نادری، کتایون مقدم، فروزان پرویزفرزام، پگاه جمالی، مهناز احمدی، سحر شادمان، مهدی اسدی، سها کبیری رهنی، مریم خیری، مریم مجتهدی مقدم، ناهید حاجی محمدی  اوشانی، سپیده راثی زاده، ژاله فرشی و رفعت فکوری هنرمندانی هستند که در بخش نمایشگاهی اعضای شورای مدیریت کمیتههای انجمن هنرمندان نقاش ایران، آثارشان روی دیوار رفته است.

گفتنی است، همه آثار ارائه شده در هر دو بخش نمایشگاه انجمن هنرمندان نقاش ایران برای فروش گذاشته شده و قیمت آثار بین 100 هزار تا 10 میلیون تومان تعیین شده است.

از بخش‌های دیگر این نمایشگاه می‌توان به پخش ویدئویی با عنوان «نوشتم، خواندی» از فریده شاهسوارانی در نگارخانه میرمیران خانه هنرمندان ایران اشاره کرد. این ویدئو در سال 1385 و در ساختمان قدیمی روزنامه اطلاعات تهیه شده و به دلیل موضوع رسانه و ارتباطات، برای پخش در نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» انتخاب شده است.

همچنین در طول افتتاحیه پرفورمنسی با موضوع رسانه توسط پویا جمالی و گروهی 20 نفره از اجراکنندگان، در نگارخانه‌های مربوط به نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» اجرا شد. پویا جمالی درباره این اجرا، با اشاره به محاصره انسان توسط رسانه‌ها، گفت: «عنوان این پرفورم رسانه بود و توجه ویژه‌ای داشتیم بر رسانه‌های جمعی؛ در این کار من هم به رسانه‌های قدیمی و کلاسیک مثل روزنامه پرداختم و هم به رسانه‌های جدید مثل تبلت، نوت‌پد، گوشی‌های هوشمند چیزهایی که دست همه هست و دارند با هدفون چیزهای مختلف می‌شنوند، عکس می‌گیرند و روی اینترنت به اشتراک می‌گذارند.»

لباس اجراکننده‌ها، در این اجرا سیاه بود و بعضی بخش نیازمندی‌های روزنامه دست‌شان بود، برخی هدفون در گوش‌شان و با موبایل یا تبلت در حال عکس گرفتن از نمایشگاه، آثار و خود اجرا بودند و ظاهرا همزمان آنها را در اینترنت به اشتراک می‌گذاشتند. آنها در بین مخاطبان و در فضاهای مختلف نمایشگاه پراکنده بودند، گاه جایی می‌نشستند و گاهی در حال بازدید از آثار دیده می‌شدند.

بخش دیگری از نمایشگاه «تیتر یک-تولد نقاش» به برگزاری ورک‌شاپی از هنرمندان این نمایشگاه اختصاص داشت که در حضور بازدیدکنندگان، صفحه یک روزنامه خود را خلق می‌کردند.

علاقه‌مندان برای دیدن این نمایشگاه‌ها می‌توانند تا 11 آبان، همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

پایان پیام/

کد خبر 412893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha