وضعیت سینمای ایران مطلوب نیست

منتقدسینما وضعیت سینمای ایران را اسفناک دانست و گفت: فیلم ها، سریال ها و حتی فیلم هایی که برای ساختشان هزینه میلیاردی صرف شده وضعیت مطلوبی ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،مسعود فراستی شب گذشته (3خرداد) در نشست تخصصی" رابطه فلسفه با سینما" گفت: برخی فیلم ها که اسم آن ها را سینمای جشنواره ای می گذارم، وطن فروشند؛ در حالی که با پول مردم ساخته می شوند به غربی ها باج می دهند تا جایزه بگیرند و ما هم در داخل به آن ها جایزه می دهیم تا از غربی ها عقب نمانیم.

 

وی تاکید کرد: این نتیجه کار مسئولان فرهنگی و سینمایی طی این سی سال است که فاجعه به بار آورده است، برخی فیلم ها به نام کمدی ساخته می شوند که فقط جیب مردم را خالی می کنند و کلاه سر آنان می گذارند، کثیف ترین اخلاقیات را مطرح می کنند به گونه ای که کسی نمی تواند با خانواده خود به تماشای این فیلم ها برود.


وی سینمای ایران را فاقد فرم سینمای ملی دانست و اظهار داشت: برخی کشورها مانند ژاپنی ها، هندی ها، ایتالیایی و چینی ها فرم ملی خود را دارند که با دیدن صحنه هایی از فیلم می توان به ملیت آن ها پی برد؛ در حالی که ما هنوز فرم ملی و بومی خود را نداریم، زیرا هنوز سینمای ملی نداریم، حتی هنوز هیچ فیلم دینی در کشور نداریم، فیلهایی چون امام علی(ع)، مختارنامه و یوسف پیامبر، هیچ یک دینی نیستند بلکه می توان گفت تاریخی هستند و موضوع دینی دارند.


فراستی ویژگی سینمای دینی را داشتن حس و فرم دینی عنوان کرد و گفت: بیش از سی سال است که به دنبال سینمای دینی می گردیم و در انتها به این نتیجه می رسیم که سینمای دینی، سینمایی است که موضوع دینی داشته باشد، اما این تعریف درستی از سینمای دینی نیست بلکه سینمای دینی باید حس و حال و فرم دینی داشته باشد.


وی هنر را دارای 2 بال تخیل و واقعیت دانست و افزود: در سینما واقعیت، خیالی می شود و تخیل نیز با واقعیت آمیخته می شود، به عبارتی بال تخیل با واقعیت سنجیده می شود و هیچ یک به صورت مستقل به کار نمی رود.


فراستی سینما را ابزاری در اختیار سردمداران آمریکا برای تسخیر جهان ذکر کرد و گفت: آمریکا با سینما توانسته جهان را اشغال کند به گونه ای که در ابتدا به وسیله سینما مقدمه سازی می کند و سپس با اسلحه به اشغال کشورها می پردازد، مانند پخش تصویر صدام با وضع آشفته در زمان دستگیری به جهانیان و زمینه سازی برای پیشبرد اهداف و مقاصد شوم خویش عمل کرد.


به اعتقاد این منتقد سینما، سینماگران و فیلمسازان نه از قدرت سینما آگاهند و نه از ضعف خود خبر دارند و نه بحث های جدی در این رابطه دارند.


فراستی تاکید کرد: باید مشکلات سینما برطرف شود البته با بحث های غیر کارشناسی این مشکلات حل نمی شود.


وی پیشنهاد کرد: جلسات نقد سینما با حضور حوزویان بیش از گذشته بر پا شود و گروه های تخصصی برای فیلمنامه نویسی و نقد سینما تشکیل شود.


پایان پیام/

کد خبر 41200

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha