ساماندهی حاشیه شهر مشهد نیازمند توجه جدی مسئولان است

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه زندگی یک میلیون و 100 هزار نفر درحاشیه شهر مشهد یک معضل بزرگ است، گفت: ساماندهی حاشیه شهر مشهد نیازمند توجه جدی مسئولان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی شب گذشته(1آبان) در نشست شورای استانی برنامه ریزی و توسعه با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مشهد با بیان اینکه در حال حاضر درخراسان رضوی شش میلیون نفر جمعیت زندگی می کنند، اظهار داشت: دو میلیون نفر از جمعیت این استان در مناطق محروم و حاشیه شهر ساکن هستند.

 

وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی هشت درصد جمعیت کشور با متوسط رشد 1،4 درصد در سال را دارد، افزود: با توجه به سفرسالانه جمعیت 25 میلیونی زائران داخلی و دو میلیون زائر خارجی به استان به نیاز های این استان که در شان شهر زیارتی باشد توجه نشده است.

 

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه زندگی یک میلیون و 100 هزار نفر درحاشیه شهر مشهد یک معضل بزرگ است، گفت: ساماندهی حاشیه شهر مشهد نیازمند توجه جدی مسئولان است.

 

وی با بیان اینکه رقم تخصیص 5،9 درصد اعتباراتی استانی به خراسان رضوی با شاخص های این استان به ویژه پایتخت معنوی ایران زمین و پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی منطبق نیست، افزود: در حال حاضر سرانه اعتبارات تملک دارایی استان پیوست قانون بودجه در سال 93 به ازاء هر نفر جمعیت استان 590 هزار ریال است.

 

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه مشهد شهری فراملی است و فقط مختص شیعیان نمی باشد بلکه اهل سنت هم ارادت ویژه ای به امام رضا(علیه السلام) دارند، گفت: شهرمشهد با دارا بودن ظرفیت ها نیازمند نگاهی ملی است.

 

رشیدیان تصریح کرد: شهرنشینی در استان خراسان رضوی  رو به افزایش است و بر اساس آمارهای رسمی سرشماری، 72 درصد جمعیت خراسان رضوی در شهرها زندگی می کنند.

 

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه 20 درصد جمعیت خراسان رضوی در چهار شهر بزرگ سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و گناباد و 29 درصد باقیمانده هم در 23 شهر دیگر استان هستند، گفت: توزیع نامتوازن جمعیت و استقرار 51 درصد جمعیت خراسان رضوی در شهر مشهد که بالغ بر سه میلیون نفر است از دیگر معضلات این شهر می باشد.

 

رشیدیان تصریح کرد: مرز 833 کیلومتر با افغانستان و ترکمنستان را از دیگر مسائل این استان خراسان است که مرز افغانستان همواره توام با مسائل و مشکلاتی بوده که از جمله آن، امنیت مرز است که اعتبارات زیادی برایش صرف شده اما حفظ امنیت در این مرزها نیازمند توجه ویژه مسئولان است.

 

وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی از جمله مناطق زلزله خیز کشور است که 65 درصد مساحتش با خطر نسبی بالا و 35 درصد آن هم در معرض خطر نسبی متوسط از لحاظ زلزله خیزی قرار دارد، افزود: با وجود مشکلات و دارا بودن هشت درصد وسعت و جمعیت کشور، طی سالهای اخیر فقط 5،9 درصد اعتبارات استانی کشور به خراسان رضوی اختصاص داده شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 411954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha