برهم خوردن محاسبات امنیتی مصر و اسرائیل

خبرگزاری شبستان:حمله اخیر به نظامیان رژیم صهیونیستی در مرز فلسطین اشغالی با مصر نشان داد که مقاومت همچنان باقی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،مرز مصر با فلسطین اشغالی یکی از حساس ترین مرزهای کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی محسوب می شود.از زمان شکل گیری رژیم صهیونیستی در این مرز درگیری و جنگ با صهیونیستها رخ داده است.اما با پیمان ننگین صلح میان انور سادات و صهیونیستها این مرز شاهد آرامش نسبی بوده است.در دوره حسنی مبارک با توجه به روابط تنگاتنگ وی با اسرائیلی ها حادثه خاصی در این مرزها اتفاق نیافتاد موضوعی که صهیونیستها پس از سقوط رژیم مبارک به آن اذعان کردند و از مبارک به عنوان گنجی از دست رفته یاد کردند.

در این دوره اجازه کوچکترین تحرکی به فلسطینی ها هم داده نمی شد اما پس از روی کار آمدن محمد مرسی که وابسته به اخوان المسلمین بود افراد مسلح هراز گاهی تحرکاتی انجام می دادند اما پیمان کمپ دیوید همچنان رعایت شد.

پس از کنار زدن مرسی و روی کار آمدن عبدالفتاح السیسی وی عملیات های گسترده ای برای نابودی تونلها در مرز این کشور با غزه انجام داد.وی کوشید که گروههای مسلح را در سینا سرکوب کند و حملات گسترده ای به آنها انجام داد.اما حمله اخیر به گشتی نظامیان رژیم صهیونیستی این فرضیه که گروههای مسلح در سینا ضعیف شده اند را از بین برد.

پیتر لارنر سخنگوی ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد: دو نظامی اسرائیلی یعنی یک افسر زن و یک سرباز عضو گردان کاراکال ( یگان مشترک مسئول نظار بر این مرز حساس ) درحالی که در ماموریت گشت زنی بودند براثر این تیراندازی ها به طور سطحی زخمی شدند.
وی گفت: اسرائیل تلاش می کند مشخص کند عاملان این حمله چه کسانی بودند این حادثه در طول مرز در حدود 60 کیلومتری جنوب نوار غزه و در نزدیکی منطقه عزوز به وقوع پیوست.حدود ساعت 2 بعد از ظهر ( 11 به وقت گرینویچ ) ما با تیراندازی و شلیک یک موشک ضد تانک به سوی خودرویی که در مرز حضور داشت ، مواجه شدیم.ارتش اسرائیل اکنون تلاش می کند اطلاعاتی را برای مشخص کردن عامل این حمله جمع آوری کند.

این عملیات بدون شک نظریه ثبات امنیتی در مرزهای مصر با فلسطین اشغالی را خط بطلانی کشیده است و نشان داده است که نظامیان رژیم صهیونیستی در این منطقه در امان نیستند.رژیم صهیونیستی از این پس تلاش خواهد کرد که ساخت دیوار حائل را با جدیت بیشتری دنبال کند.

روزنامه رای الیوم که سردبیر آن عبدالباری عطوان است در تیتری با عنوان "عملیات سیناء سرخوردگی عبدالفتاح السیسی و نگرانی نتیانیاهو را به دنبال خواهد داشت و مقاومت باقی" آورده است: زخمی شدن دو نظامی اسرائیلی که یکی از آنها زن بود و آنهم در یک عملیات علیه گشتی اسرائیلی در مرزهای مصر در سیناء سبب سرخوردگی مقامات مصری می شود و همتایان اسرائیلی آنها را به نگرانی و وحشت می اندازد.

این عملیات در حالی رخ می دهد که یک دوره آرامش حاکم بوده است و این باور وجود داشت که جنگ نیروهای مسلح مصری علیه تروریسم در سیناء سبب تضعیف گروههای مسلح و امنیت مرزهای مصر با اسرائیل(فلسطین اشغالی) شده است.

چند روز قبل نیز گروههای مسلح موفق به انفجار یک تانک مصری در سیناء و کشتن چهار نظامی وابسته به آن شده بودند تا این نکته یادآوری شود که ماموریت ارتش مصر در نابودی تروریسم شکست خورده و نتایجی به دنبال نداشته است.

مقامات مصری در راستای تقویت و تحکیم روابط و همسویی با اسرائیلی ها در تجاوز اخیر به غزه حرکت کردند و هیچ اقدامی نظامی یا دیپلماتیک مانند بستن سفارت اسرائیل یا اخراج سفیر این رژیم انجام ندادند و در این مدت که پنجاه روز به طول کشید مانع از عبور تیم های امداد رسانی و پزشکی به غزه شدند و تنها تعداد محدودی از زخمی را اجازه دادند که از رفح عبور کنند.

البته نباید منکر شد که مصر میزبان گفتگوهای فلسطینی ها و اسرائیلی ها که منجر به آتش بس شد و نیز میزبان نشست بازسازی غزه با مشارکت وزیران خارجه و نمایندگان پنجاه کشور بود؛اما در عین حال در حالی که کشورهای غربی از نظر سیاسی،آکادمیک و اقتصادی اسرائیل را تحریم می کنند و دولت و پارلمانهای آن کشور فلسطین را به عنوان مجازات تخریب تلاشهای صلح از سوی اسرائیل به رسمیت می شناسند، مقامات مصری اقدام به عقد قرار داد گاز اسرائیلی دزدیده شده از ملت فلسطین به مدت بیست سال می کنند.چرا مصر  و اردن گاز اسرائیلی را با قیمت جهانی وارد می کنند در حالی که اسرائیل در انزوای بین المللی رو به افزایش قرار دارد و چرا گاز از کشورهای عربی تولید کننده در منطقه خلیج(فارس) و لیبی، الجزایر و دیگر کشورهای عربی مانند ایران و روسیه وارد نمی کند؟

این سیاستهای مصر به شعله ور شدن اقدامات خشونت آمیز در سیناء منجر خواهد شد زیرا فرصت مناسبی به گروههای افراطی می دهد تا به بی ثباتی ادامه بدهند.ملت مصر در کنار موضوعات امت عربی و آرمان فلسطین ایستاده است.اگرچه بسیاری در قبال کشتارهای اسرائیل و عملیات یورش به بیت المقدس در نتیجه تبلیغات گمراه کننده برخی شبکه های تلویزیونی مصر سکوت اختیار کردند اما این سکوت موقتی است و زیاد به طول نمی انجامد.

این عملیات از آن نظر که دو نظامی اسرائیلی زخمی شدند و عوامل اجرا کننده آن کشته شدند اهمیت ندارد بلکه از آن جهت حائز اهمیت است که سه ماه پس از حمله به غزه صورت می گیرد.این در واقع زنگ خطری برای مقامات مصری و مسئولان اسرائیلی است که مقاومت تمام نشده است و ممکن است در هفته ها و ماه های آینده افزایش یابد زیرا هنوز هستند افرادی که اشغال را اشغال می دانند و اسرائیل را در سینا دشمن می پندارند.

کد خبر 411925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha