به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، خسرو سینا یکی از داوران جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان عصر امروز (28 مهر) در این نشست خبری گفت: تئاتر کشور ضعف هایی دارد که به یک باره و در مدت زمان کوتاه حل نخواهد شود اما هنرمندان تئاتر ما باید تازه و به روز بودن و مردم پسندی را در نمایش های خود مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه یک اصل اساسی در تئاتر و نمایش آموزش و تعامل است، افزود: در تئاتر خیابانی باید مسائل اجتماعی مورد توجه قرار داده شود که در نمایش های ما کمتر به این مسائل توجه شده است.
این کارگردان تئاتر اظهار داشت: بدون شک وقتی گروههای نمایشی حرف دل مردم را بزنند مخاطب بیشتری پیدا خواهند کرد لذا نباید در این هنر به مسائل کلیشه ای پرداخته شود.
وی حمایت گری، تقویت ساختارها و ساماندهی گروههای نمایشی را از راههای کیفیت و ارتقای تئاتر خیابانی عنوان کرد و گفت: در این میان باید کسی وجود داتشه باشد که نقش یک مادر مهربان را برای تئاتر بازی کرده و از آن حمایت کند.
وی همچنین خواستار واگذاری هزینه های جشنواره به بخش های مردمی، حفاظت محیط زیست، نهادهای اجتمای و غیره شد و تصریح کرد: باید در این راستا تدابیری اندیشیده شد و همکاری و مشارکت این نهادها و تشکل ها جذب شود.
سینا با بیان اینکه ساده انگاری بلای جان هنر ما از جمله تئاتر است، اظهار داشت: باید در انتخاب گروههای هنری برای شرکت در جشنواره های مختلف سخت گیری های لازم اعمال شود و کیفیت آثار مورد توجه قرار گیرد.
*وزارت فرهنگ و ارشاد ردیف بودجه ای برای جشنواره های فرهنگی تعیین کند
رضا حامدی خواه یکی دیگر از داوران این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نیز گفت: نمایش خیابانی در کشور ما رشد خیلی خوبی داشته و مورد استقبال جامعه و هنرمندان قرار گرفته و دلیل اصلی ان این است که بی واسطه و بی امکانات با تماشگر روبرو می شود.
وی با بیان اینکه تئاتر خیابانی تنها نوعی از نمایش است که دغدغه تماشاگر ندارد و یک فرصت طلایی برای هنرمندان کشور به شمار می رود، افزود: هم اکنون در زمینه عمرانی محیط های نمایشی در کشور عقب ماندگی عجیبی داریم و نمایش های خیابانی ما فرصت مناسبی برای جبران این عقب ماندگی ها است چرا که نیازی به تجهیزات انچنانی ندارد.
این کارگردان تئاتر اظهار داشت: در چند سال گذشته فرازهای خوبی از نمایش خیابانی دیده ایم بسیاری از گروهها به صورت خود جوش کار کرده اند اما این کار کردن بدون برنامه بوده است.
وی بزرگترین ضعف در زمینه تاتر خیابانی را نبود آموزش عنوان کرد و گفت: گروههای تئاتر خیابانی در طول سال به حال خود رها می شوند بدون اینکه اموزش هایی به انان داده شود و همین امر موجب می شود که هر سال در جشنواره گروهها فقط چیزهایی از یکدیگر بیاموزند بدون اینکه با دانش روز اشنا شوند.
وی یکی از اتفاقات خوب جشنواره تئاتر خیابانی را بین المللی بودن آن عنوان کرد و بیان داشت: وقتی جشنواره ای نام بین المللی به خود می گیرد باید حداقل نیمی از کارهای آن از کشورهای دیگر باشد.
حامدی خواه اظهار داشت: اگر از همین امسال برنامه مدون برای دوره های بعدی این جشنواره نداشته باشیم کیفیت کارها هیچ تغییری نخواهد داشت لذا لازم است برای تمام گروههای که در این سال ها به کار تئاتر خیابانی می پردازند را ارتقا داد.
وی افزود: برای برگزاری تئاتر خیابانی مریوان باید داراری برنامه مدون باشیم و اکثر کشورها علاقمند به حضور در ایران هستند اما ما برنامه رزی لازم نداشته ایم و در این سال ها با تلاطم های شدیدی روبرو بوده ایم.
وی گف: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید جدول جشنواره ها را مشخص کرده و هزینه ای جدا از هزینه های جاری به این مهم اختصاص داده شود.
به گفته وی وقتی جشنواره ها صاحب ردیف بودجه مشخص باشند دبیر جشنواره می تواند براساس همان بودجه برنامه ریزی کرده و با حضور در کشورهای دیگر کار انتخاب کند در این صورت شکل جشنواره و بین المللی بودن آن حفظ خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: هنر نمایش از روزگاران اولیه تاکنون حتی نمایش های آیینی بی نیاز از حمایت نبوده و دولت وظیفه دارد برای رشد ارتقای فرهنگ خود هزینه کند و شاکله اصلی آن تئاتر است.
پایان پیام/
نظر شما