به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، دکتر شاه محمد پور کارشناس مشاوره خانواده در همایش تحکیم خانواده که از سوی دفتر مشاورت امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، صبح دوشنبه 28 مهرماه،به مناسبت روز ملی خانواده در محل سالن اجتماعات امام زاده صالح (ع) برگزار شد، ضمن بیان نکاتی در مورد زندگی روزمره و مشکلات متداول، به بیان ویژگی های انسان های موفق و ناموفق پرداخت و گفت: انسان های موفق به نتیجه کارشان فکر می کنند و برای همه کارهای خود دلیل دارند، حتی ممکن است گاهی این دلیل در نگاه اول به چشم نیاید، اما کسانی که ناموفق هستند، یکی از خصلتهای بدشان فکر نکردن به عاقبت کار خود است، مثلاً وقتی از قاتلی می پرسیم چرا فلان شخص را به قتل رساندی؟ جواب می دهد که عصبانی بودم، خون جلوی چشمانم را گرفته بود و به چیزی فکر نمی کردم!
وی افزود: انسان های ناموفق، به دلیل این که هنگام مواجهه با مشکلات فقط به آن فکر می کنند و راه حلی نمی اندیشند، دچار بیماری های روحی، روانی می شوند، یا ممکن است اهل سرزنش و شماتت باشند و خود را سرزنش کنند. اما انسان های موفق به دنبال راه حل برای رفع مشکل موجود می گردند و به مشکل فکر نمی کنند و با خود می گویند مواجهه و رفع مشکلات و سختی ها، عامل رشد و تعالی من است. اگر چه گاهی لازم است که از کنار مشکل رد شد و به آن مشغول نشد.
شاه محمدپور گفت: آدم موفق به رشد خودش بها می دهد، مادر ضعیف فرزند توانا و قوی تربیت نمی کند، لذا هر کس باید به فکر رشد و تعالی خود باشد تا بتواند فرزندان شایسته ای تربیت کند.
پس از سخنرانی دکتر شاه محمدپور، خانم فرزانه، مشاورت امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ضمن خیرمقدم به مهمانان حاضر در جلسه گفت: بر اساس مطالعات و ارزیابی های انجام گرفته در سطح کشور، 40 نفر از فرزندان دخترِ نخبه کارکنان سازمان، به دبیرخانه مرکزی سازمان معرفی شدند که از این تعداد 11 نفر برای تجلیل و تقدیر در مراسم امروز دعوت شده اند.
پس از خیر مقدم خانم فرزانه، با حضور آقایان عابد، قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام دکتر الهی زاده، مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام محمدزاده، رئیس سازمان اوقاف استان تهران و آقای کیایی مدیر کل اوقاف منطقه شمال تهران، از فرزندان دختر نخبه سازمان اوقاف تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم از خانم ها سوگند یوسفی و فاطمه اژدری از سازمان مرکزی اوقاف، فاطمه بهنام و نرگس خیرخواهان از استان سمنان، سیده فاطمه آل محمد، مریم رضایی مهر، زهرا کریمی، الینا صفری و مریم مرادی از استان فارس و کوثر مؤمنی مقدم از استان خراسان جنوبی، که همگی از نخبگان قرآنی، علمی، فرهنگی و ورزشی بودند، تجلیل شد.
پس از این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین دکتر الهی زاده، مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن سخنانی به تعریف بنیان خانواده، روش های تحکیم و آراستگی و زیبایی آن پرداخت و گفت: بنیان حکایت از سازه و ساختمان می کند، بنیان خانواده یعنی نظام خانواده که در این نظام، جای هر یک از اعضا مشخص است، منتهی این اعضا در کنار هم معنا می گیرند، یکی نقش سقف ساختمان و یکی نقش پایه دارد، که نقش پدر در این بنیان، سقف، سایه بان و ولی خانوئاده است که خانواده را از گرمی و سردی و باران و طوفان مصون نگه می دارد و آرامش را به ارمغان می آورد.
وی با اشاره به انواع خانواده ها اعم از پدر سالار، زن سالار، فرزند سالار و هیچ سالار خاطر نشان کرد: در خانواده هیچ سالاری، هیچ کس مسئولیت خانواده را بر عهده نمی گیرد و به همین دلیل هرج و مرج در آن حاکم است و مسلمان هرج و مرج مورد قبول نیست. همچنین در سوره نور، خداوند امر می کند که فرزندان باید در هنگام ورود و خروج از خانه، از پدر و مادر اجازه بگیرند، لذا به طریق اولی با وجود پدر و مادر فرزند سالاری مردود است.
وی افزود: در خانواده باید پدر و مادر هر دو سالار باشند، اما با یک تفکیک. پدر باید رهبر و زعیم خانواده و مادر باید مدیر خانواده باشد. لذا قرآن می فرماید: « یا ایّها الذین آمنوا قوا انفسکم و اهلیکم». در خانواده باید دین سالاری حاکم باشد که مدیریت آن بر عهده پدر است.
الهی زاده همچنین با اشاره به معنای خانواده جهادی گفت: در زندگی جهادی باید مرد و زن هر دو مجاهد باشند که در این صورت خانواده ای جهادی شکل می گیرد که موفق خواهد بود. مجاهدت مرد تلاش برای رفع نیاز های مادی خانواده و جهاد زن، حسن همسرداری است.
وی به مسأله حجاب در جامعه پرداخت و گفت: اگر بخواهیم مسأله حجاب را در جامعه حل کنیم، باید به 10 مورد بپردازیم که هر کدام لازمه بعدی است، رعایت «تقوای الهی» که موجب ظهور «عقل» می شود، عقل به ایجاد «حیاء» در انسان می انجامد، حیاء به تقویت «ایمان» کمک می کند، ایمان خصلت «عفاف» را در انسان رشد می دهد، عفاف انسان را به «غض بصر و چشم فروبستن» مجبور می سازد، غض بصر هم موجب «حفظ دامن انسان از گناه» می شود، حفظ دامان انسان را به «پوشاندن زیبایی ها» سوق می دهد، پوشاندن زیبایی ها هم «حجاب» را به ارمغان می آورد که نتیجه حجاب هم «حضور در گفتار» است.
پایان پیام/
نظر شما