به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه و به نقل از استانداری، مدیر مرکز ملی رصد وزارت کشور، امروز(28 مهر) در جلسه شورای اداری استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت، یکی از دلایل ایجاد مشکلات نظیر بالا بودن نرخ بیکاری و آسیب های اجتماعی را عدم اعتماد به مردم عنوان کرد و گفت: یکی از راه هایی که می تواند مشکلات را کاهش دهد سپردن کارها به دست مردم است.
اردشیر گراوند، در این نشست به تشریح وضعیت منطقه زاگرس پرداخت و افزود: این منطقه 13 استان و 174 شهرستان کشور را در برمی گیرد که 550 هزار کیلومتر مربع را در بر گرفته و حدود 34 درصد جمعیت کشور را شامل می شود.
وی، با اشاره به بالا بودن نرخ بیکاری در استان های زاگرس نشین، گفت: 10 استان واقع در این منطقه در اوج بیکاری قرار دارند.
مدیرمرکز ملی رصد وزارت کشور، اظهار کرد: 61 درصد از استان ها و شهرهای زاگرس نشین نرخ بیکاریشان بالای 20 درصد است و در این میان طبق آمار سال 90 استان کرمانشاه تنها سه شهر آن نرخ بیکاریشان به کمتر از 20 درصد می رسد.
48 درصد اراضی کشور در منطقه زاگرس واقع شده است
وی، با بیان اینکه 48 درصد کل اراضی کشور در استان های زاگرس نشین واقع شده است، میانگین سطح زیرکشت هر بهره بردار را شش هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: در این استان ها، عملکرد در هکتار به طور میانگین دو تن در هکتار است.
گراوند، در ادامه گفت: 44 درصد از گوشت مرغ، 36 درصد تخم مرغ و 36 درصد از شیر تولیدی کشور نیز در استان های زاگرس نشین تولید می شود.
38 درصد پروانه های بهره برداری کشور در اختیار استان های زاگرس نشین
مدیر مرکز ملی رصد کشور، همچنین از صدور 38 درصدی پروانه های بهره برداری کشور در استان های زاگرس نشین خبر داد و افزود: با این حال تنها 1.6 درصد کارگاه های کشور متعلق به استان کرمانشاه است که یک درصد اشتغال کشور را شامل می شود.
وی، در ادامه بازهم به نرخ بیکاری بالای استان های زاگرس نشین گریزی زد و افزود: این معضل زمینه ساز بروز سایر پدیده های ناهنجار اجتماعی است به گونه ای که سبب شده 51 درصد خودکشی ها، 50 درصد نزاع ها و 44 درصد قتل های کشور در استان های زاگرس نشین بوقوع بپیوندد.
گراوند، در بخش دیگری از سخنانش به مهاجرت نزدیک به 13 میلیونی شهروندان ایرانی از استان اولیه محل سکونت خود به سایر استان ها بخصوص کلانشهرها و استان های برخوردارتر اشاره کرد و گفت: این مهاجرت ها باعث شده تا استان های کوچکتر سرمایه های انسانی خود را از دست داده و در مقابل به حاشیه نشینی شهرهای بزرگتر اضافه شود.
سکونت 12.6 میلیون ایرانی در سکونتگاه های غیر رسمی
این مقام وزارت کشور، همچنین از سکونت نزدیک به 12 میلیون و 600 هزار نفر از شهروندان ایرانی در سکونت گاه های غیررسمی خبر داد و گفت: این مسئله یکی از معضلات اجتماعی است که باید برای رفع آن چاره اندیشی کرد.
وی، در پایان، برنامه ریزی دقیق برای اجرای کارها، مداخله هوشمندانه در امور و اعتماد به مردم را سه راهکار برون رفت استان های زاگرس نشین از مشکلات عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما