رضایی در ابتدای این دیدار با اشاره به روابط میان دو کشور شرایط منطقه گفت: دولت آقای روحانی فرصت مناسبی برای پایان دادن به تحریم ها و همکاری ایران و اروپاست. ایران و هلند می توانند کمیته مشترک برای مبادلات اقتصادی در حوزه های مختلف از جمله محیط زیست ، دارو و غذا داشته باشند و طبیعی است که ارزش این همکاری ها در شرایط تحریم های ناعادلانه در ذهنیت ملت ایران می ماند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحولات منطقه، گفت: شما باید اسلام را خوب بشناسید،حوادثی که در کشورهای مختلف منطقه مانند یمن روی می دهد نشان می دهد که ملت ها می خواهند شخصیت و هویت واقعی خود را به دست بیاورند و کشورشان پیشرفت کند . البته دو عنصر اسلام و ضدیت با اسرائیل در میان همه این تحولات به طور مشترک وجود دارد .
رضایی با اشاره به حوادث عراق گفت: داعش از میان جبهه ضد سوریه شکل گرفت و این در شرایطی بود که غرب قبلاً از آنها حمایت می کرد مانند زمانی که از طالبان و یا صدام حمایت می کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین تاکید کرد بررسی نتیجه اقدامات غرب طی چهل سال اخیر در مقابل تحولات منطقه خاورمیانه نشان می دهد که استراتژی غربی ها یا شکست خورده و یا وضعیت را بدتر کرده است.
رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین افزود: امنیت منطقه ، حل مسئله سوریه ، یمن، عراق، بحرین و امنیت خلیج فارس و نفت بدون حضور ایران امکان پذیر نیست.
در ادامه این دیدار ویم خیرتس مدیرکل سیاسی وزارت خارجه هلند و مشاور ارشد وزیر خارجه این کشور با اشاره به روابط 400 ساله هلند با ایران، گفت: ما در گسترش روابط با ایران بسیار جدی هستیم و معتقدیم ظرفیت های خوبی در همه سطوح برای همکاری های مشترک وجود دارد چرا که ایران و هلند منافع مشترک و تهدیدهای مشترک مانند موضوع داعش دارند.
مدیرکل سیاسی وزارت خارجه هلند افزود: ما معتقدیم داعش نه دولت هستند و نه اسلامی و باید به طور جدی با آنها مقابله شود و البته برای حل معضل داعش باید نقش ایران در نظر گرفته شود.
مشاور ارشد وزیر خارجه هلند با اشاره به سابقه حضور غربی ها در منطقه گفت : ما قبول داریم که دخالت غربی ها در افغانستان و عراق اوضاع را بهتر نکرده است و حتی شرایط منطقه اکنون بدتر شده است ولی تضمینی وجود نداشت که در صورت عدم دخالت غربی ها شرایط بهتری وجود می داشت.
دکتر محسن رضایی در پاسخ، با برشمردن نتیجه برخی رفتارهای آمریکا در قبال ایران پس از انقلاب اسلامی گفت: این فرض شما درست نیست و سیر تحولات منطقه نشان می دهد این دخالت ها نتیجه معکوس داده است.
مشاور ارشد وزیر خارجه هلند در پایان، ادامه این دیدارها را برای گسترش روابط مفید دانست و گفت: راه حل مشکلات گفتگو است و نقش ایران در این میان مهم است.
پایان پیام/
نظر شما