به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام شيخ ربيع السكيني، سخنران حرم مطهر رضوي صبح امروز (27 مهر) در جمع زائران عرب زبان در رواق دارالمرحمه به موضوع تقوا و پرهيزگاري پرداخت و اظهار داشت: در متون اسلامی، تقوا به عنوان یک هدف ارزشمند و در آیات و روایات عامل سعادت و رستگاری انسان و یکی از اهداف نزول قرآن معرفی شده است.
وي ويژگي هاي تقوا را ملاك كرامت آدمی، معيار پذيرش اعمال و موجب سعادت و رستگاري انسان عنوان کرد و افزود: در نزد خداوند متعال، اخلاص و تقوای الهی، دو عنصر ارزشمندي است كه معیار قبولی اعمال قرار میگیرد و در صورتي كه با هر عملی همراه شوند آن را به درجه قبول میرسانند و فقدان هر یك از آنها نیز، عمل را از درجه اعتبار ساقط میكند.
اين كارشناس مذهبي گفت: در آیات و روایات ائمه معصومین(علیهم السلام)، فواید گرانقدری برای عنصر تقوا برشمرده شده كه نشان دهنده اين است كه تقوا موتور محرک خوبی ها و سرچشمه فضایل انسانی و سجایای اخلاقی است.
حجت الاسلام شيخ ربيع السكيني با اشاره به آثار تقوا و پرهیزکاری، گفت: بصیرت و تشخیص حق از باطل، زمینه ساز نزول رحمت و برکات الهي، تکریم انسان در نزد خداوند و قبولی اعمال، آمرزش گناهان و رستگاری، نجات از عذاب الهي و آسان شدن امور و نجات از سختيها از آثار تقوا و پرهيزگاري است.
وي به ذكر عوامل پيدايش و تقويت تقوا پرداخت و گفت: تحقق و تقویت این هدف مقدس از راههای گوناگونی امكانپذیر است كه انجام واجبات و ترك محرمات، ترك دنيا طلبي و چشم پوشي از ماديات، كنترل زبان و اصلاح آن، محاسبه نفس و توجه به حضور خدا از جمله آنهاست.
سخنران حرم مطهر رضوي افزود: ایمان به خدا، دقت در فوائد و منافع تقوا، همنشینی با پرهیزکاران، آشنایی با سیره اولیاء خدا، دوری از مکان های آلوده، پرهیز از افراد آلوده دل، تاثیر نگرفتن از شرایط بد زمانه، تربیت صحیح و محیط سالم خانواده و تلاش در كسب صفات متقین، از ديگر موارد تحقق و تقويت تقوا و پرهيزگاري است.
وي با اشاره به موانع تقوا، اظهار كرد: دنیاپرستی، غفلت و فراموشی خدا و خود، گناه، خصومت با دیگران، خیانت، کنترل نکردن زبان و عدم قناعت از جمله موانعی است که در مورد تقوا ذکر شده است.
پایان پیام/
نظر شما