خبرگزاری شبستان - کردستان: در سال ۱۹۵۰، سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و شورای جهانی نابینایان در جلسه ای مشترک، قانون« عصای سفید » را بررسی و تصویب کردند و روز ۱۵ اکتبر برابر با ۲۳ مهر ماه را روز جهانی «عصای سفید» یا روز جهانی «ایمنی نابینایان » اعلام کردند.
حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی(ص) فرمودند: «کور آن نیست که چشمش نابینا باشد، کور آن است که دیده بصیرتش کور باشد».
صدای خواندن قرآن بالا گرفت و من فقط گوش داده بودم، اما روشن دلی که کنارم بود داشت حروفی را که نمی دید هجی می کرد و در دلش زمزمه یاد خدا بود.
این زمزمه ها تلنگری بود و مرا به این فکر وا داشت که من می بینم و ممکن است غافل باشم، اما او نمی بیند و با چشم دل می خواند، رویا می بافد و تصویر می سازد.
نابینایی اگر چه به ظاهر انسان را از دیدنیهای دنیا محروم میکند، اما چه بسا این روشن دلان بصیرتی ژرف تر و نگاهی نافذتر و امیدی استوارتر از افراد سالم دارند و با دلهای روشن خود در بسیاری از صحنههای اجتماعی مانند دانشگاه، ورزش و... گوی سبقت را از افراد بینا ربودهاند و به مدارج عالیتر رسیدهاند.
قانون به کار گیری معلولین ضمانت اجرایی ندارد
معاون توانبخشی بهزیستی کردستان، با تبریک این روز به خبرنگار شبستان، گفت: در حال حاضر 2 هزار و 730 نفر نابینا و کم بینا در استان شناسایی شده اند.
دکتر مژگان مشفق، با بیان اینکه عوامل ارثی و محیطی موجی نابینایی می شود، اظهار کرد: شناسایی و غربالگری نابینایی در اوان کودکی در استان به نسبت گذشته ببشتر دنبال می شود و تلاش در این راستا با جدیت خوبی در حال انجام است.
وی، با اشاره به قانون حمایت از حقوق معلولین، بیان کرد: بر اساس قانون ادارت و سازمان های دولتی ملزم هستند سه درصد از مجوزهای استخدامی خود را برای افراد معلول در نظر بگیرند که متاسفانه این آمار در استان در سطح پایینی قرار دارد و اجرای این حقوق، ضمانت اجرایی ندارد.
معاون توانبخشی بهزیستی کردستان، با اشاره به اینکه مصوب است 60 درصد پست های اپراتوری سازمان ها به نابینایان اختصاص یابد، افزود: توانمندی ها و تخصص نابینایان استان در حد مطلوبی است، اما همچنان مشکل اشتغال در صدر مشکلات نابینایان کردستان است.
مشفق، محدویت منابع مالی در پرداخت مستمری به معلولین را از دیگر مشکلات و مسائل نابینایان استان برشمرد و افزود: بر اساس قانون باید 30 درصد حقوق پایه قانون کار به معلولین به عنوان مستمری تعلق گیرد که متاسفانه پرداخت این مبلغ در چند سال اخیر تغییر آنچنانی نداشته است و با سطح مطلوب فاصله زیادی دارد.
وی، با تاکید بر فراهم کردن امکانات و شرایط زندگی مستقل برای نابینایان، افزود: در حال حاضر یک هزار و 650 نابینا و کم بینا از خدمات توانبخشی اداره کل بهریستی استان بهره می گیرند.
معاون توانبخشی بهزیستی کردستان، ادامه داد: پوشش ماهانه مستمری و حمایت مالی به تعداد 580 نفر، خدمات دانش آموزی به 185 نفر، پرداخت کمک هزینه شهریه به 28 دانشجو مقاطع تحصیلات تکمیلی و حمایت از 175 ورزشکار نابینا در سطح استان از جمله خدمات ارائه شده به نابینایان سطح استان است.
مشفق، گفت: ارائه برنامه های فرهنگی، اردویی و آموزشی، دادن وسایل کمک آموزشی از قبیل رکورد، نرم افزار و برجسته نگار و غیره از دیگر خدمات اداره کل بهزیستی به جامعه روشن دل کردستان است..
ارتقای سطح معیشت نابینایان معطوف به مناسب سازی محیطی نشود
رئیس انجمن نابینایان استان کردستان، نیز به همین مناسبت گفت: مشکلات نابینایان از سایر معلولین جدا نیست و افراد نابینا مشکلات خاص خودشان را دارند.
عبدالباقی روشنی، با اشاره به مسائل و مشکلات نابینایان در سطح استان، اظهار کرد: مناسب سازی، اشتغال، مسکن و ازدواج از جمله مسائل و مشکلاتی است که افراد نابینا با آن مواجهه هستند.
وی، با اشاره به مناسب سازی فضاهای محیطی، بیان کرد: علی رغم اقدامات انجام شده و با توجه به تحولات این اقدامات چندان چشمگیر نیست و وضعیت نابینایان این استان در حد متوسط است و نیاز به بازنگری و تلاش بیشتری دارد.
رئیس انجمن نابینایان و کمبینایان سنندج، با اشاره به فعالیتهای نهادهای مختلف در عرصه خدمت رسانی به نابینایان و کم بینایان و گردآوردن آنها دور همدیگر، تصریح کرد: امید است، مسئولان و نهادهای دولتی انجمن نابینایان و کم بینایان سنندج را در جایگاه واقعی خود ببینند و به آن بها دهند.
روشنی، با بیان اینکه مناسب سازی ابتدا از ذهن شروع می شود، بیان داشت: لازم است غیر صرف بودجه و کارهای مهندسی مناسب سازی ذهنی را در رابطه با معلولان در دستور کار قرار دهیم و نگرش هایمان را در خصوص نابینایان تغییر دهیم.
وی، در خاتمه خاطر نشان کرد: نابینایان در مقایسه با سایر افراد سالم جامعه از مهارت های تخصصی زیادی برخوردار هستند و هیچ گاه معلولیت سد راه تلاش و پیشرفت انان نشده است.
قدم هایش آهسته بود و با خود اندیشیدم در چه فکر است که شدت باران او را به گوشه نمیخزاند و این آرامشش مرا مجذوب خود کرد.
من قدم هایم را تند تر کردم و او همچنان با آرامش گام برمی داشت و من با صدای عصایش در ذهنم این را مرور می کردم که کاش می دانست بسیاری از ادم ها حسرت این آرامش او را دارند.
روز عصای سفید مبارک ...
پایان پیام/
نظر شما