جهاد عنوانی برخاسته از مسجد و مجاهد تربیت یافته مساجد است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی جهاد را عنوانی برخاسته از مسجد و مجاهد را تربیت یافته در مسجد دانست و گفت: بدون گسترش تفکر مسجدی امکان‌ تحقق فرهنگ جهادی نیست.


محمدرضا سوقندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی کانون‌های مساجد را بهترین مروجان تفکر جهادی در سطح جامعه اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: تبیین مفهوم جهاد اقتصادی با فرهنگ‌سازی در مساجد امکان‌پذیر می‌شود.
وی افزود: همچنان که مفهوم جهاد به معنی مبارزه‌ و جنگ خستگی‌ناپذیر و تلاش برای مقابله با دشمن اطلاق می شود. نامگذاری سال جدید با عنوان جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری بیانگر اهمیت این موضوع است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی گفت: جهاد عنوانی برخاسته از مسجد است و مجاهد در مسجد تربیت می شود. سایر عرصه‌های نظامی، علمی و سازندگی نیز باید با جهاد توام باشد تا انسان هایی ارزشی، متعهد و متخصص در سایر زمینه ها نیز تربیت و رشد یابند.
وی یادآور شد: بدون تفکر مسجدی امکان‌ تحقق فرهنگ جهادی نیست. بسیج و جهاد سازندگی نمونه‌ای از کارکرد و تفکر مسجدی به شمار می‌روند. در حقیقت با تقویت تفکر مسجدی در راستای عدالت، مهرورزی، گذشت و ایثار، جلوگیری از تهاجم فرهنگی، انحرافات اخلاقی و اجتماعی می‌توان به تحقق امر جهاد اقتصادی در جامعه مبادرت ورزید.
سوقندی به مفاهیم اقتصادی که ریشه قرآنی دارند، اشاره کرد و ادامه داد: احسان، تکلیف، انفاق، زکات، خمس، قرض‌الحسنه، تعاون، اکرام و صدقه از جمله مفاهیم اقتصادی هستند که ریشه دینی و قرآنی دارند و بیانگر این نکته است که اسلام به همه ابعاد زندگی انسان‌ها حتی ابعاد اقتصادی و اجتماعی توجه خاص دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم رعایت عدالت اجتماعی در جامعه اسلامی گفت: عدالت اجتماعی مساوی با عدالت اقتصادی و توسعه فرهنگ جهادی است و نهادینه‌سازی این ارزش‌های اقتصادی در راستای توسعه اقتصاد اسلامی را منجر می شود.
وی یادآور شد: عدالت به مفهوم برابری نیست بلکه هر فرد باید بر اساس زحمت، تلاش، استعداد و توانش از امکانات بهره مند شود. بر اساس این تعریف از عدالت باید تعریف جدیدی از مفاهیم زهد، دنیاگرایی، معاش و معاد داشته باشیم. برخی چنین می‌اندیشند که اسلام با داشتن ثروت و سرمایه مخالف است که باید برای اصلاح این فرهنگ در سال جهاد اقتصادی به تبیین اندیشه‌های اسلامی پیرامون مسایل اقتصادی بپردازیم.
سوقندی با اشاره به مفاهیم ارزشمند اسلامی پیرامون اقتصاد اسلامی و تبیین برنامه اسلام در این حوزه گفت: اقتصاد در اسلام ترویج‌دهنده کار و فعالیت سالم اقتصادی و تحرک و پویایی در اقتصاد و جامعه است و همه مکاتب و فرهنگ‌های اقتصادی شرق و غرب در برابر مکتب اقتصادی اسلام رنگ باخته و ناکارآمد هستند. بر این اساس مسئولان جامعه اسلامی باید در اشاعه این فرهنگ در داخل کشور و گسترش آن در مرزهای جهانی تلاش کنند.


کانون‌های مساجد؛ احیاگر کارکرد واقعی مساجد و ناشر معارف اسلامی
وی کانون‌های مساجد را احیاگر کارکرد واقعی مساجد و ناشر معارف اسلامی و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را مکان دانش‌اندوزی، آموزش علوم و فنون نوین دانست و بیان کرد: اصول حاکم در مساجد باید مبتنی بر عدالت، کادرسازی برای آینده نظام اسلامی، تحکیم بنیان خانواده و ارزش‌ها، پرهیز از انحرافات و آسیب‌ها، مصون‌سازی نسل جوان در برابر آسیب‌ها، تهدیدها و تهاجمات دشمنان باشد و کانون‌های مساجد نیز در تحقق امور ذکر شده برنامه ریزی کنند.
سوقندی یادآور شد: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف شده است که حداقل در 25 درصد مساجد مساجد کشور کانون‌های فرهنگی و هنری راه‌اندازی کند که در آینده نزدیک شاهدیم در جوار هر مسجد یک کانون فرهنگی و هنری ساخته شود.


کانون های روستایی بهترین عرصه برای فعالیت های قرآنی و فرهنگی
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی بر لزوم توجه به کانون‌های روستایی تاکید و بیان کرد: کانون‌های روستایی بهترین سنگر برای انجام فعالیت‌های قرآنی، فرهنگی و هنری است زیرا بیشتر مناطق روستایی از سایر مراکز آموزشی و فرهنگی بی‌بهره هستند از همین رو کانون‌ها در روستاها بهترین محور فعالیت‌ها شمرده می‌شوند به ویژه که در رأس برنامه‌ها و نظارت بر کانون‌ها، روحانی فعال و آگاه مدیریت و نظارت بر فعالیت‌ها را به عهده دارد.
سوقندی ترویج مفاهیم بلند اسلامی، نشر معارف و احکام جهاد اقتصادی، تبیین اندیشه‌های والای امام و مقام رهبری در نظام مقدس اسلامی را از جمله وظایف کانون‌های مساجد برشمرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان شمالی یادآور شد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد احیاگر تفکر مسجدی در جامعه اسلامی هستند و تفکر مسجدی یعنی پرداختن به تمام ارزش‌ها و معیارهای اسلامی و انسانی که باید الگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: باید در کانون‌های مساجد ترویج اخلاق و سیره عملی پیامبر اکرم (ص)، حضرت ابراهیم، حضرت فاطمه زهرا (س) در اولویت کاری قرار بگیرد تا بتوان با با پیاده کردن سیره این بزرگواران نسل جوان را متخلق به اخلاق این اسوه‌های عالی کنیم. کانون‌های مساجد باید بتوانند افراد متعهد و متخصص در زمینه‌های قرآنی، اجتماعی، سیاسی و حرفه‌های مختلف اجتماعی پرورش و تربیت کنند.
پایان پیام/


 

کد خبر 40971

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha