به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا جزینی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در مراسم پیشگیری از اعتیاد جوانان و بانوان ضمن تبریک عید ولایت و تسلیت شهادت مدیران ناجا در سانحه شب گذشته گفت: برنامه اصلی نیروی انتظامی در ارتباط با مبارزه با مواد مخدر مقابله است یعنی اینکه اجازه ورود مواد مخدر را به کشور ندهد و همچنین با توزیع کنندگان مواد مخدر در سطح شهر مقابله کند به گونه ای که در این راستا در شش ماهه امسال 250 تن و در سال گذشته 570 تن مواد مخدر کشف کرده است.
وی اظهار کرد: نیروی انتظامی با توجه به اهمیت مبارزه، موضوع پیشگیری اجتماعی و پیشگیری از مسئله مواد مخدر را در دستور کار خود قرار داده است که جا دارد در اینجا بنده از حوزه معاونت اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا تشکر کنم.
جزینی تصریح کرد: موضوع مواد مخدر یکی از آسیب های اجتماعی قلمداد شده است و طبق نظرسنجی ها بیش از 90 درصد تقاضای مردم مبارزه با مواد مخدر می باشد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم موضوع مواد مخدر را در دستور کار قرار دهیم باید یک استراتژی متوازن در پیش بگیریم یعنی علاوه بر درمان، پیشگیری و توانمندسازی را نیز در دستور کار خود قرار دهیم.
وی تصریح کرد: در مراسم امروز محور موضوع پیشگیری اولیه است یعنی اینکه ما باید با اقدامات فرهنگی، مذهبی و اجرایی چنان برنامه ریزی کنیم که مانع آشنایی افراد با مواد مخدر باشیم.
وی با اشاره به پیشگیری ثانویه اظهار کرد: پیشگیری ثانویه یعنی اینکه فردی که می خواهد مصرف مواد مخدر را تجربه کند بلافاصله ما باید اقدامات اولیه را اجرایی کنیم تا از ادامه مصرف آن جلوگیری کرده باشیم.
وی افزود: پیشگیری سوم این است که فردی وابسته به مواد مخدر و یا همان معتاد باشد که در اینجا ما باید فرد معتاد را در مراکز درمانی ترک دهیم.
جزینی در ادامه افزود: اما آنچه در حوزه پیشگیری اولیه مهم است این است که ما باید موانع مسیر پیشگیری را برداریم و از طرفی منافع پیشگیری را ترسیم کنیم که یکی از مصادیق آن فعالیت و برگزاری این مراسم ها می باشد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: ما در سال گذشته نتوانستیم تمامی مسئولان را از بعد آموزشی تحت پوشش قرار دهیم ولی اکنون یک تفاهم نامه با آموزش و پرورش انعقاد کردیم که امیدواریم بتوانیم آموزش پیشگیری را در تمام مدارس انجام دهیم.
وی تصریح کرد: مسئله مهم این است که ما بتوانیم موضوع پیشگیری را در تمامی مدارس اجرایی کنیم، حدود 15 هزار دانش آموز داریم که مدیران و مربیان موظف هستند این پیشگیری را برای آنها انجام دهند.
وی با بیان اینکه ما باید شدت مسئله را احصا کنیم، تصریح کرد: به بیانی ارتباطات فردی و گروهی و همچنین استفاده از رسانه ها را باید در داخل و خارج مدارس افزایش دهیم.
جزینی با بیان اینکه حدود 20 الی 30 درصد دانش آموزان دنیا دارای مشکلاتی از قبیل اعتماد به نفس، اضطراب، فرار از منزل، مصرف سیگار، مشکلات روانی، مواد مخدر، الکل و مباحث جنسی می باشند، خاطرنشان کرد: طبق تحقیقاتی که ما انجام دادیم این موارد و مشکلات را ما نیز تایید می کنیم اما باید با اجرای برنامه های پیشگیرانه، غربالگری و شناسایی دانش آموزان ،موضوع پیشگیری را در اولویت قرار دهیم.
وی با اشاره به نقش بی بدیل مربیان مدارس در پیشگیری از مواد مخدر افزود: ما باید این مسئله را در مدارس در اولویت قرار دهیم.
وی با بیان اینکه ارزیابی مستمر از دانش آموزان و استمرار برنامه های پیشگیری از مواد مخدر در مدارس بسیار مهم است، تصریح کرد: برنامه های توانمندسازی برای مربیان در سطح فرزندپروری و موضوع تحرک و نشاط ،همگی در ارتباط با پیشگیری از موضوع اعتیاد بسیار مهم و حایز اهمیت است که باید در اولویت برنامه های مسئولان قرار گیرد.
وی خطاب به دانش آموزان گفت: دانش آموزان بدانید به هر ترتیب آسیب های اجتماعی وجود دارند و ما برنامه ریزان در جمهوری اسلامی ایران در حال تدوین برنامه های اثربخش برای مصون ماندن شما از این آسیب ها هستیم.
وی ادامه داد: ما باید این مراسم ها و برنامه ها را استمرار ببخشیم تا به مرحله درمان نرسد.
جزینی در پایان ابراز امیدواری کرد که خداوند توفیق خدمتگزاری را به مردم عطا کند تا بتوانند موضوع پیشگیری را بیش از پیش ارتقا دهند.
پایان پیام/
نظر شما