به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام محمد حسین الهی زاده، استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی در نشست مدیران حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با بیان برکات وجود علی بن موسی الرضا(ع) گفت: از عنایت ها و هدایت های علی بن موسی الرضا(ع) این است که عامه مردم از ایشان بهره می برند و کسی از این بارگاه دست خالی بر نمی گردد.
وی در خصوص صلوات خاصه علی بن موسی الرضا(ع) اظهار داشت: صلوات خاصه امام هشتم حکایتگر، هشت لقب و هشت صفت برای امام رضا(ع) است.
وی گفت: الرضا، المرتضی، الامام، التقی، النقی، حجتک علی من فوق الارض و من تحت الثری و الصدیق الشهید هشت صفتی است که برای ایشان ذکر شده است.
حجت الاسلام الهی زاده با اشاره به هشت ویژگی صلواه کثیره تامه زاکیه متواصله متواتله مترادفه کافضل ما صلیت علی احد من اولیائک خاطر نشان کرد: در میان لقب های امام رضا(ع) برجسته ترین لقب همین رضا و مرتضی است و رضا یعنی راضی از تقدیر الهی است.
وی با اشاره به وجود سه مکتب تربیتی گفت: اولین مکتب تربیتی این است که کسب فضائل توسط انسان است تا در نظر مردم معزز، محترم ،معتبر و مورد اعتماد باشد.
استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی تصریح کرد: دومین مکتب اخلاقی که بعضی از شاگردان ادیان آسمانی از آن استفاده کردند، بر مبنای انجام فضیلت و کسب خیر در دنیا و رفتن به بهشت و یا ترک رذیله و نجات از شر دنیا و در امان ماندن از جهنم است.
وی ادامه داد: مکتب سوم انجام فضیلت برای رضای خدا و ترک رذیلت برای جلوگیری از ناراضی بودن و غضب خداوند است.
حجت الاسلام الهی زاده گفت: مبنای اسلام، اخلاق متعالی است حتی از آنچه که تا قبل از آن در دیگر ادیان اسمانی بوده است و اسلام مبنای اخلاق را کسب رضای الهی دوری ار غضب الهی است.
وی گفت:مکتب تربیتی قرآن و سبک تربیتی علی بن موسی الرضا کسب مرضات الله است، پس باید هر قدمی که بر می داریم رضای خدا را بدست بیاوریم تا به مقام رضا برسیم.
وی با اشاره به اینکه سیاست یعنی تدبیر الامور، تاکید کرد: همه امور نظام هستی و همه امور انسانی به سمت خدا حرکت می کند، ما هم که مدیر هستیم باید با این نظام همراه بوده و در همه امور باید رو به خدا باشیم و صبغه الهی داشته باشیم.
وی گفت: در تربیت سیاسی انسان، باید جنود عقلی و جنود جهلی درون انسان، که با هم درگیر هستند را مدیریت کرد تا جنود عقل حاکم و جنود جهل تابع شود.
وی با بیان اینکه اگر جنود جهل حاکمیت وجود ما را به دست گرفت، انسان سرنگون می شود، گفت: زمانی که جنود عقل بر جنود نفس حاکم شود، انسان رو به خداست.
استاد دانشگاه علوم اسلامی رضوی تصریح کرد: روش اشتباهی که در رابطه با مدیریت مراکز دینی ما وجود دارد الگو گرفتن از مراکز دیگر و استفاده از همان مدیریت در مجموعه های دینی است.
وی افزود: این الگو برداری مدیریتی جواب نمی دهد، بلکه مدیریت مراکز دینی ایمان محور است نه پول محور است و نه زور محور است و از رئیس تا همه باید بر محور تقوا باشد.
وی تاکید کرد: باید رویکرد سیاسی اجتماعی در جامعه دینی احیاشود و مدیریتمان جهادی شود و همه دغدغه مان عمل به قران باشد.
حجت الاسلام الهی زاده ویژگی های مدیریت جهادی را جهاد با امکانات موجود چه کم و چه زیاد دانست و گفت: اول حرکت، بعد برکت و باید فعالیت های دینی را مردمی کنیم چون پشتوانه اساسی حوزه ها، مردم هستند.
وی با ابیان اینکه در مدیریت جهادی بی اعتنایی به قیل و قال دیگران مهم است، تصریح کرد: در مدیریت جهادی، باید با یقین و توکل به خدا حرکت کنیم و عنصر اصلی و جهت گیری مهمی که در امر قرآن و در امر عترت وجود دارد این است که جهت گیری سیاسی اجتماعی به سوی الله باشد و این نظام ولایی به جهان یا کشور اختصاص ندارد و حتی باید در خانواده هم نظام ولایی برپا باشد.
پایان پیام/
نظر شما