به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، سید ابوالحسن میرجلیلی امروز (19 مهر) در نشست خبري به مناسبت هفته ايمني در برابر زلزله و بلاياي طبيعي اظهار كرد: روز بیستم مهرماه همزمان با 12 اکتبر روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی است كه در ایران باهدف گسترش فرهنگ ایمنی در سطح کشور این روز با عنوان «روز ملی ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی» نامگذاری شده است.
وي افزود: امسال به مناسبت اين هفته شعار «عزم ملی، تدابیر پیشگیرانه، افزایش امید و ایمنی در بلایای طبیعی» در کشورمان انتخاب شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: هدف از شعار هفته ايمني در برابر زلزله و بلاياي طبيعي آگاهي بخشي به مردم، افزايش مشاركت عمومي، آشنايي همگاني با توان دستگاههاي اجرايي و مديريت بحران در زمان حوادث، ايجاد هماهنگي بين اعضاي شوراي مديرت بحران و آموزش عمومي و تخصصي به شهروندان است.
ميرجليلي با اشاره به وجود و يا احتمال وقوع 34 نوع بلا و حادثه طبيعي در ايران، تصريح كرد: در خراسان جنوبی 25 بلای طبیعی وجود دارد و مردم را تهدید می کند.
برگزاري 32 مانور امداد و نجات در هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی
وي از برگزاري 32 مانور امداد و نجات در خراسان جنوبي خبرداد و افزود: برگزاري مانور مقابله با آتشسوزي، مانور كوهستان، مانور امداد و نجات كوير و آوار و مانور زلزله در مدارس، برگزاري 28 دوره آموزشي و هشت همايش تخصصي، همايش پيادهروي از جمله برنامههاي اين هفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبي با بيان اينكه در اين هفته 20 پروژه مرتبط با مديريت بحران با اعتباري بالغ بر 30 ميليارد ريال افتتاح ميشود، ادامه داد: اين پروژههاي شامل چهار پايگاه امداد جادهاي، پروژه آبخيزداري و آبخوان داري، راهاندازي تجهيزات آتشنشاني شهرداري، افتتاح 15 دستگاه تجهيزات هواشناسي، افتتاح سوله چندمنظوره مديريت بحران و چهار نمايشگاه دستاوردهاي حوزه مديريت بحران است.
خسارت بالغ بر 650 ميليارد توماني خشكسالي به بخش كشاورزي استان
ميرجليلي با تاكيد بر اينكه حجم خسارات خشكسالي به طور كامل قابل برآورد نيست، عنوان كرد: از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال بالغ بر 650 ميليارد تومان به بخش كشاورزي خراسان جنوبي خسارت وارد شده است.
وي يادآور شد: از اين ميزان خسارت بالغ بر 155 ميليارد تومان خسارت زراعي و 165 ميليارد تومان خسارت باغي و 299 ميليارد تومان خسارت در مباحث دام و طيور و آبزيان بوده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبي گفت: از بهمن ماه سال گذشته تاكنون بالغ بر 100 ميليارد تومان به استان در زمينه سيل، زلزله، طوفان و سرمازدگي خسارت وارد شده است.
ميرجليلي با بيان اينكه 400 روستاي خراسان جنوبي با تانكر آبرساني ميشود، يادآور شد: در سفر دكتر نوبخت 8 ميليارد تومان براي آب شرب به استان اختصاص يافت.
وي با اشاره به اينكه از اعتبارات تملك و دارايي 7 ميليارد و 500 ميليون تومان به خراسان جنوبي براي سيل نهبندان در اسفندماه سال گذشته اختصاص يافته، افزود: اين اعتبار در سرفصلهاي قنوات، تقويت سيلبندها و بازسازي و مرمت راهها هزينه خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبي از پيشرفت 85 درصدي پروژه سيلبند شمال شهر بيرجند خبر داد و بيان كرد: اعتبار اين پروژه 2 ميليارد و 500 ميليون تومان است كه تاكنون 1.5 ميليارد آن تخصيص يافته است.
تاكيد استاندار به هلال احمر براي پيگيري بالگر امداد استان
ميرجليلي با اشاره به برگزاري شوراي مديريت بحران استان با حضور مهندس اسماعیل نجار معاون وزیر کشور، اظهار كرد: در اين جلسه استاندار، مدير عامل هلال احمر استان را مكلف كرد تا طي چند ماه آينده بحث بالگرد امدادي و احداث آشيانه را پيگيري كند.
وي يادآور شد: از تبصره 20 ماده واحد بودجه امسال يك هزار ميليارد تومان از محل مديريت بحران به هلال احمر كشور داده شده كه از اين اعتبار 500 ميليارد تومان صرفاً براي خريد بالگر امدادي است.
اختصاص 270 ميليارد تومان براي آبياري تحت فشار و نوين در خراسان جنوبي
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبي با بيان اينكه دولت بر كاهش 20 درصدي مصرف آب كشاورزي اهتمام دارد، گفت: امسال در مرحله نخست 270 ميليارد تومان به استان براي آبياري تحت فشار و نوين اختصاص يافته است.
ميرجليلي ادامه داد: به ازاي هر هكتار براي آبياري تحت فشار و نوين به كشاورزان 6 ميليون و 500 هزار تومان كمك بلاعوض داده خواهد شد.
وي براي زير پوشش قرار دادن 4 هزار هكتار از زمينهاي كشاورزي خراسان جنوبي در اين خصوص اعلام آمادگي كرد.
پايان پيام/
نظر شما