جریان غدیر را سر فرصت و از تریبون مساجد تبیین کنیم

خبرگزاری شبستان: دکتر «یحیی یثربی» معتقد است: با طاق نصرت علم کردن و پخش شیرینی و شربت نمی توان انتظار داشت که معارف غدیر به مردم منتقل شود، می توانیم از طریق مساجد بسیاری از مطالب مربوط به غدیر را سرفرصت برای مردم بیان کرد.

دکتر «سید یحیی یثربی»، استاد فلسفه و کلام اسلامی و مفسر برجسته قرآن کریم در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش مساجد در گسترش و پیام رسانی جریان غدیر، اظهار کرد: بعد از واقعه غدیر عمدتا دو مسجد بودند که معارف و جریان غدیر را به سایر کسانی که در این واقعه حضور نداشتند منتقل کردند که همان مسجد النبی در مدینه و مسجدالحرام در مکه بود.

 

وی ادامه داد: البته حضور راویان برای مسلمانان کافی بود و با توجه به اینکه جمع کثیری از جاجیان در جریان عید غدیر حاضر بودند و تقریبا می توان گفت از هر قوم و قبیله ای در آنجا جمع بودند در نتیجه رساندن خبر به نظر مشکل نبوده است اما به هرحال فهم خبر و شرایطی که بعدها پیش آمد مسایلی بود که باید بیان می شد و می توانیم دو مسجد یاد شده را به عنوان مراکزی دانست که این معارف را پیام رسانی کردند.

 

این محقق به راهکارهای بیان معارف غدیر برای نسل امروز، اشاره و خاطر نشان کرد: برای نسل امروز متاسفانه در هیچ مناسبتی درست عمل نکرده ایم، من بارها و بارها به مسئولان کشور این مسئله را گفته ام. اما بار دیگر در اینجا می گویم و از مسئولان فرهنگی جامعه می خواهم که بکوشند تا بدانند که در چه روزگاری زندگی می کنند، روزگار ما روزگارِ های و هوی کردن نیست بلکه روزگار تبادل اطلاعات است.

 

وی گفت: باید پیام و نکته را به جهان عرضه کرد و مسئله قابل قبول در سطح عقل جهان را به مردم ارایه کنیم با طاق نصرت علم کردن و پخش شیرینی و شربت نمی توان انتظار داشت که معارف غدیر به مردم منتقل شود، می توانیم از طریق مساجد و در فرصت هایی که پیش می آید بسیاری از مطالب مربوط به غدیر را سرفرصت بیان کنیم.

 

دکتر یثربی تصریح کرد: متاسفانه ما هنوز احساس را به معرفت مقدم می دانیم در صورتی که در اسلام اساس کار بر معرفت است چنانچه پبامبر(ص) نیز از مردم فهم می خواست نه تجلیل و بزرگداشت و خم و راست شدن، متاسفانه الان آن معرفت را نادیده می گیریم و به این کارها می پردازیم.

 

این استاد فلسفه اسلامی گفت: در غدیر باید در مورد فلسفه امامت، در مورد سیاست اسلامی از نظر تشیع حرف زد و نکته های جدید به جهان عرضه کنیم، اما همه این موارد را رها می کنیم و همه چیز را در یک مراسم جشن و پخش شیرینی و شربت مختصر می کنیم در حالی که نباید چنین باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 408752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha