رهبری مرامی اصالت جامعه اسلامی و مرجع رهبری سیاسی است

خبرگزاری شبستان: امام جمعه مشهد رهبری مرامی را اصالت جامعه اسلامی خواند و گفت: آنچه اهمیت دارد رهبری مرامی است نه رهبری سیاسی و رهبری سیاسی باید دنباله روی رهبری مرامی باشد و قابل تنجیز از رهبری مرامی نیست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله سیداحمد علم الهدی، امام جمعه مشهد مقدس، ظهر امروز(18مهر) در خطبه های دوم نماز جمعه مشهد با اشاره به این مطلب که جریان امامت امام دهم، امام هادی(علیه السلام) ما را به یک نکته قابل‌تأمل توجه می‌دهد، گفت: از ائمه معصومین(علیه السلام) تا قبل از امام جواد(علیه السلام) یعنی در چهار امام مانده به ختم امامت، سه امام در دوران طفولیت به مقام امامت رسیده‌اند.

 

امام جمعه مشهد با اشاره به امامت امام جواد(علیه السلام) در سن 8‌سالگی، امام هادی(علیه السلام) در سن 9سالگی و امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در سن 5 سالگی، گفت: اینکه از چهار امامی که در جریان ختم امامت اند، سه امام در دوران طفولیت به امامت رسیده اند، این یک جریان تصادفی نیست.

 

وی به وجود 2 پیام در این مسئله اشاره کرد و افزود: اولین پیام اشاره به این دارد که امامت ساختاری است و سیاسی، انتصابی و انتخابی نیست، این‌طور نیست که در بین انسان‌ها یک فردی برحسب شایستگی خاصی که دارد به عنوان امام گزینش شود، امام در عرصه تکمیل و ساختار، امام ساخته‌شده است.

 

آیت الله علم الهدی زیارت مقدسه جامعه کبیره را یک دوره کامل امام شناسی و ولایت شناسی دانست که امام هادی(علیه السلام) آن را تدوین کرده اند و افزود: در این زیارت تاکید شده است که امامت، ساختاری است، انتخابی و انتصابی نیست و امامت و امام قبل از تعیین خلقت آدم مشخص و ساخته شده بود.

امام جمعه مشهدافزود: چون امامت ساختاری است، امام هادی(علیه السلام)، امام 9 ساله با امام صادق(علیه السلام) امام 65 ساله، هیچ تفاوتی ندارد، هر دو امام‌اند چرا که امام نمی‌خواهد درس بخواند و کمال پیدا کند و شایستگی‌های خود را برای رهبری جامعه در مسیر زندگی اش از مرحله قوه به فعلیت برساند، امام نیازی ندارد برای رهبری جامعه تجربه بیاندوزد و لذا امام 9 ساله همان نقشی را ایفا می کند که امام 65 ساله دارد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این مطلب که رهبری در جامعه اسلامی باید آمیخته با رهبری مرامی باشد، گفت: پیام دوم، آمیخته بودن رهبری جامعه اسلامی با رهبری مرامی است، آنچه در رهبری یک جامعه اصالت دارد رهبری مرامی است.

 

امام جمعه مشهد رهبری مرامی را اصالت جامعه اسلامی خواند و گفت: آنچه اهمیت دارد رهبری مرامی است نه رهبری سیاسی و رهبری سیاسی باید دنباله روی رهبری مرامی باشد و قابل تنجیز از رهبری مرامی نیست.

 

 آیت الله علم الهدی بحث عمده در امامت و رهبری جامعه دینی را رهبری مرامی دانست و افزود: دلیل بر اصالت رهبری مرامی آثار علمی، حکمت، سازندگی و ارشاد و هدایتی که از امام جواد هشت‌ساله و امام هادی 9 ساله در جامعه دینی پیروانشان بروز کرده است و به همان اندازه ای است که در جامعه پیروان امام رضا(علیه السلام) از ایشان بروز و ظهور داشته است.

 

 وی با اشاره به اشکالی که برخی در جامعه مطرح می کنند که چرا ما نباید برای رهبری جامعه سراغ اقتصاددان و سیاستمدار عادل برویم ، تصریح کرد: در نظام اسلامی ما و برحسب باورمندی شیعیان، محوریت در رهبری، رهبری مرامی است، کسی که نتواند در عرصه دینی جامعه را رهبری کند، در عرصه سیاسی نیز نمی‌تواند جامعه را رهبری کند چون جامعه یک جامعه دینی است و با جامعه لیبرال تفاوت دارد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در زمان غیبت امام معصوم( علیه السلام) رهبری مرامی فقط در رهبر مجتهد جامع‌الشرایط قابل تحقق است و مصداق پیدا می‌کند، افزود: ما در جمهوری اسلامی نظام دینی تشکیل دادیم، این نبود که بچه‌های مردم کشته شوند و ملت در برابر گلوله‌های داغ نظام ستم‌شاهی سینه خود را سپر کنند تا یک نظام لیبرال دموکراسی تشکیل شود.

 

وی گفت: نظامی که معلول فداکاری و ایثارگری‌های مردم شهادت طلب و شهید داده است، نظام دینی است و در این نظام، محور اصلی و مبنای قطعی رهبری، رهبری مرامی است و رهبری سیاسی دنباله‌رو رهبری مرامی است.


امام جمعه مشهد تقارن و همزمانی هفته نیروی انتظامی را با دهه ولایت تصادفی و بدون دلیل ندانست و افزود: در ایران یک بخش از مسئولیت نیروی انتظامی تأمین امنیت اجتماعی مردم در عرصه جامعه است، اما نیروی انتظامی نظام جمهوری اسلامی یک نیروی مسلح در تحت فرماندهی ولی امر مسلمین و جانشین امام است و ضامن اجرای منویات ولایت و ارزش‌های ولایی در جامعه  دینی ولایی هست.


آیت الله علم الهدی، ماهیت اسلامی نیروی انتظامی را وجه تمایز این نیرو با پلیس دیگر کشورها عنوان کرد و افزود: در پرتو اقتدار نیروی انتظامی در جامعه دینی نباید گناه صورت بگیرد، حدود الهی باید اقامه شود، ارزش‌های دینی باید حاکمیت پیدا کند، شهوت‌رانی‌ها، عیاشی‌ها، خوش‌گذرانی‌ها، ولنگاری‌ها، بی‌بندوباری‌ها نباید از بین برنده حرمت ارزش‌های دینی در سایه اقتدار نیروی انتظامی باشد؛ این فلسفه اصلی وجود این نیرو در نظام جمهوری اسلامی است و این است که ماهیت پلیس را در این کشور از همه کشورها و جوامع دیگر ممتاز می‌کند.


آیت الله علم الهدی با اشاره به فتنه انگیزی دشمنان داخلی و خارجی علیه جمهوری اسلامی گفت: این مسئله بعداز 35سال برای ما اثبات شده است که جریان کفرجهانی برای براندازی اسلام به سراغ ایران می آید، آنها با فتنه گری و هتک ارزش های دینی قصد ضربه وارد کردن به اسلام را دارند.

 

وی با اشاره به توطئه های آمریکا و متحدانش در مسئله مبارزه با داعش تصریح کرد: این مقابله با داعش هم بهانه ای ایست برای ضربه زدن به ایران و اسلام و با حضور در کشور آنها می خواهند با درگیر کردن داعش با ترکیه و همچنین ترکیه با سوریه و عراق، ایران نیروهای نظامی خود را برای دفاع از این دو کشور از خانه خارج کرده و فرصتی برای ورود به ایران و رسیدن به مقاصدشان بدست آورند.

 

پایان پیام/

 

 

 

 


 

 

کد خبر 408568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha