قصاص عضو فرد اسید پاش به دلیل تمهیدات پزشکی عقب افتاده

چطور می‌شود گناهی به این بزرگی را جبران کرد و چرا وقتی گفته می‌شود که این پسر که خلافی را مرتکب شود قصاص شود این همه سر و صدا به پا می‌شود، مگر آن دختر حقوق‌اش حقوق بشر نیست؟

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه مقام معظم رهبری فرمودند عدالت آن‌گونه که باید در طول این 30 در کشور محقق نشده است، قوه قضاییه چه برنامه‌هایی برای محقق شدن عدالت در آینده دارد و آیا دستگیری مفسدان اقتصادی به برقراری عدالت مدنظر معظم له کمک می‌کند یا نه، گفت: عدالت یک امر مقدس، ارزشی و بااهمیتی است که در مکتب اسلام اهمیت فوق‌العاده‌ای به این اصل داده شده است.

 

وی با بیان اینکه یکی از اهداف حکومت اسلامی و یکی از وظایف قوه قضاییه تحقق عدالت و برقراری آن است، اظهار کرد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند این امر رضایت‌بخش نیست قطعا فرمایش معظم له ناظر بر یک دستگاه نیست و این مطلب ناظر به یک بخش یا مجموعه نیست بلکه مجموعه حکومت، مجلس، دولت و قوه قضاییه باید تلاش کنند که عدالت در کشور برقرار شود.

 

وی با بیان اینکه اگر عدالت برقرار شود همه از آن منتفع می‌شوند و سود می‌برند، بیان کرد: ما همیشه در قوه قضاییه تلاش می‌کنیم که امروزمان بهتر از دیروز باشد و فرمایشات مقام معظم رهبری از دو جهت برای ما تحرک و انگیزه بیشتری ایجاد می‌کند، یکی اینکه ایشان ولی امر مسلمین هستند و قطعا مطالبی را که می‌خواهند از افق بالاتر می‌بینند که ما باید در آن جهت تلاش کنیم.

 

وی ادامه داد: اینکه ایشان می‌فرمایند تحقق عدالت در کشور رضایت‌بخش نبوده است هر دستگاهی به ویژه قوه قضاییه باید با نگاه به کارهای گذشته خود ببیند چرا کارهایی که انجام داده است رضایت‌بخش نیست و در این مورد آسیب‌شناسی کند تا کارها را بهتر پیش ببرد.

 

دادستان کل کشور تأکید کرد: عدالتی که ما از آن حرف می‌زنیم با عدالتی که مکاتب دیگر می‌گویند فرق دارد زیرا عدالتی که ما می‌گوییم مبتنی بر حق است و شناخت در مبدأ و معاد در آن تأثیرگذار است.

 

وی ادامه داد: اگر من عادل نباشم حتما در تحقق عدالت اجتماعی کم می‌آورم و یکی از تعاریفی که از عدالت می‌کنند این است که ما هر چیزی را در جای خودش قرار دهیم و کسی که فساد اقتصادی می‌کند یعنی آمده است حق دیگری را خورده است و یا بیت‌المال و دولت را خورده است کارش خلاف عدالت است به ویژه اینکه این مفسد اقتصادی از افرادی منصوب به حکومت باشند و قطعا این افراد از مرز عدالت خارج شدند و نمی‌توانند مجری عدالت باشند.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه عده‌ای که مدعی شده‌اند با فساد اقتصادی مبارزه می‌کنند خودشان مفسد هستند و قوه قضاییه برای برخورد با اینها چه راهکاری اندیشیده است، خواهش دارم شأن جلسه را رعایت کنید و مطالبی که به فردی با صراحت و کنایه انتساب داده شود که اثبات آن در مرحله اول سخت باشد، اجتناب کنید زیرا یکی از مسایل عدالت این است که ما چیزی را که در مورد خودمان می‌پسندیم در مورد دیگران هم بپسندیم.

 

این خبرنگار همچنین اشاره‌ای به جلسه مطبوعاتی رییس‌جمهور در 15 فروردین داشت و سخنانی را در رابطه با اینکه از رییس‌جمهور خواسته‌اند اسامی مفسدان اقتصادی را اعلام کنند، بیان کرد.

 

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به این سؤال که مقام معظم رهبری فرموده‌اند، مشکلات زنان در خانواده باید با پشتوانه قانونی حل شود و قوه قضاییه برای اجرایی شدن تأکیدات معظم له چه برنامه‌ای دارد، اظهار کرد: هم قوه قضاییه و هم دولت در سال‌های گذشته تمهیدات فراوانی را در این زمینه اندیشیده‌اند و در حال حاضر بسیاری از مشاوران زن چه در دادگاه‌ها و چه در غیر دادگاه‌ها مستقر هستند.

 

وی اظهار کرد: با توجه به مجموعه حمایت‌های حقوقی که از زنان در قوه قضاییه می‌شود، فکر نمی‌کنم مشکل جدی‌ای در این زمینه وجود داشته است.

 

وی خاطرنشان کرد: ممکن است در برخی موارد و پرونده‌ها امکان سریع رسیدگی وجود نداشته باشد و این پرونده‌ها نیاز به زمان دارند.

 

دادستان کل کشور همچنین در پاسخ به سؤالی که به دستگیری همسر دکتر فاطمی اشاره داشت، گفت: این خانم بازداشت شده است ولی از لحاظ قانونی اجازه ندارم که به تخلفات وی اشاره کنم و وی با قرار مناسب بعد از مرحله تحقیقات آزاد شده است و در مورد بیان اتهام وی چون در مرحله رسیدگی است نمی‌توانم مطلبی بیان کنم.

 

دادستان کل کشور همچنین در پاسخ به این سؤال که نامه‌هایی از طرف مجلس در مورد تخلفات رییس‌جمهور در اجرای قوانین و سایر تخلفات وی به قوه قضاییه ارسال شده است و قوه قضاییه چه برنامه‌هایی برای رسیدگی به این تخلفات دارد، گفت: نامه‌هایی که از طرف مجلس در مورد تخلفات رییس‌جمهور برای قوه قضاییه ارسال شده است بیش از یک مورد بوده است و هر کدام به بخش خاص خود داده شده است و در حال رسیدگی است.

 

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که در جلسات قبل در مورد سخنان فائزه هاشمی که گفته بود مملکت به دست اراذل و اوباش افتاده است، گفتید اتهامات وی قابل پی‌گیری است، در طول این یک ماه آیا پرونده‌ای برای وی تشکیل شده است یا نه، گفت: مطالبی که از قول وی نقل شده است قابل پی‌گیری است و می‌تواند مستقل از سایر پرونده‌های دیگر وی پی‌گیری شود که دادستان تهران برای این مورد پرونده تشکیل داده است و وی را احضار کرده است که ما منتظر تشکیل جلسه رسیدگی به پرونده‌ وی هستیم.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در رابطه با نحوه رسیدگی به پرونده قضایی 30 جاسوس سازمان سیای آمریکا گفت: این پرونده همانند سایر پرونده‌هایی است که معمولا در بحث مسایل امنیتی چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور مطرح است و قطعا کارشناسان امنیتی و قاضی پرونده برای رسیدگی به آن کمک می‌کنند و این پرونده در دادسرا رسیدگی می‌شود.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه هفته گذشته بسیاری از رسانه‌های خارجی شروع به جوسازی در مورد حکم قصاص داشته‌اند پاسخ قوه قضاییه به این رسانه‌ها چیست، گفت: گاهی اوقات برخی کشورها بدترین اقدامات ضد بشری را دارند ولی نسبت به احکام اسلام خیلی از موارد جوسازی می‌کنند.

 

وی با بیان اینکه قرآن کریم قصاص را به کرات در مورد صاحبان عقل و خرد تعبیر کرده است، گفت: اگر چنانچه یک فرد امروز یک بمب به کمرش ببندد و یا یک فرد کم‌ذهن را اجیر کند و به میان مردم عادی بفرستد و صد نفر یا بیشتر یا کمتر را شهید کند آیا اگر این فرد قصاص شود غیر عادلانه است.

 

وی با اشاره به پرونده اسیدپاشی در مورد دختر دانشجویی که از چندین سال قبل مطرح بوده است، گفت: یک دختر دانشجویی که در ابتدای جوانی خود است و هزاران امید و آرزو دارد از سوی جوانی که با انگیزه دنیوی و یا از روی هوس پیشنهاد ازدواج می‌دهد مقداری اسید بر صورت وی می‌پاشد چگونه باید قضاوت کرد.

 

وی ادامه داد: چطور می‌شود گناهی به این بزرگی را جبران کرد و چرا وقتی گفته می‌شود که این پسر که خلافی را مرتکب شود قصاص شود این همه سر و صدا به پا می‌شود، مگر آن دختر حقوق‌اش حقوق بشر نیست.

 

وی در مورد اینکه چرا حکم قصاص این فرد به عقب افتاده است، گفت: این حکم، حکم قصاص است و حتما اجرا خواهد شد، به علت اینکه گفته‌اند عقب افتاده است این است که قصاص نفس راحت است اما قصاص عضو به دلیل اینکه نباید اضافه‌ای در آن انجام شود باید با تمهیدات پزشکی باشد و بنا بر آنچه که در این پرونده به ما گفته شده است تمهیدات پزشکی که بتواند جلوی ضایعات دیگر به جز آن عضو را که باید قصاص شود در موردش انجام شود نبوده است این حکم به عقب افتاده است و قطعا تمهیدات پزشکی لازم در این زمینه اندیشیده می‌شود تا حکم قصاص اجرایی شود.

 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سؤالی که به افزایش جهشی بودجه 90 این قوه اشاره داشت، گفت: امسال با عنایت مسئولان عالی و دولت و مجلس بودجه قوه قضاییه مقداری نسبت به آن درصدی که در سنوات قبل بوده است، افزایش داشته است.

 

وی با بیان اینکه امسال بودجه این قوه جهش خوبی داشته است، یادآور شد: ما تلاش می‌کنیم از این مقدار بودجه که عموما در بخش عمرانی است استفاده بهینه‌ای برای امور کنیم.

 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای همچنین در پاسخ به سؤالی که به برخوردهای سلیقه‌ای با تجهیزات ماهواره‌ای در کشور اشاره داشت، گفت: قانون در این مورد این است که استفاده از تجهیزات ماهواره‌ای ممنوع است و با متخلف برخورد شود اما آن جاهایی که این تجهیزات آشکار است نیروی انتظامی نیاز به حکم قضایی ندارد ولی در جاهایی این تجهیزات آشکار نیست و استتار است و به همین دلیل نیروی انتظامی نیاز به حکم قضایی دارد و این‌گونه نیست که ما بگوییم برخورد سلیقه‌‌ای نسبت به این تجهیزات می‌شود.

 

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که برخی رسانه‌ها حکم اعدام چند سارق مسلح در اصفهان را سیاسی عنوان کردند، گفت: اگر سرقت مسلحانه سیاسی است پس باید از مردم اصفهان پرسیده شود که چه کسانی قصد برهم زدن امنیت در این شهر را داشتند.

 

وی اظهار کرد: در مورد سارقان مسلح اصفهان هفت نفر در دادگاه بدوی حکم‌شان صادر شد و به دیوان عالی کشور فرستاده شد که دو نفرشان حکم قطعی‌شان صادر شد و چند نفر دیگر به دلیل نقص پرونده بعد از رفع نقص پرونده‌شان به دیوان عالی کشور برمی‌گردد.

 

وی با بیان اینکه ما باید برخورد قاطع داشته باشیم، یادآور شد: دستگاه قضایی قصد دارد به پرونده کسانی که اقدام به آدم‌ربایی، تجاوز به عنف و سرقت مسلحانه کرده‌اند به طور جدی رسیدگی کند و بدون هیچ اغماضی با آنها برخورد کند.

 

سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به این سؤال که بقایی در خصوص حکم دیوان عدالت اداری گفته است که این حکم را قبول ندارد و همچنان در محل کار خود حاضر می‌شود، گفت: اینکه قبول ندارد بحث دیگری است و کسی نمی‌تواند حکم دیوان عدالت اداری را قبول نداشته باشد.

 

وی اظهار کرد: قطعا هر حکمی قابل تجدید نظرخواهی است و حکم تا قطعی نشده است اجرایی نمی‌شود و وی می‌تواند در این مدت سر کار خود حاضر شود.

وی همچنین گفت: بقایی در مورد این حکم دیوان عدالت اداری درخواست تجدید نظر کرده است.

 

وی در پاسخ به سؤالی که به دستگیری افراد مرتبط با پرونده CD ظهور نزدیک است، گفت: در خصوص CD ظهور نزدیک است شش نفر بازداشت شده‌اند که سه نفر از آنها با قرار وثیقه آزاد شده‌اند و سه نفر دیگر بازداشت هستند.

پایان پیام/
 

کد خبر 40848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha