به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، رسانه در عصر حاضر جزء اساسیترین دانشهای بشری است که توانسته به عنوان عنصری کلیدی و تعیین کننده، دنیای کنونی را در عین وابستگی تحتالشعاع خود قرار دهد. رسانه یا Media به معنی رساندن است و رسانهها به ابزارهای انتقال پیام ها از فرستنده یا فرستندگان به مخاطب یا مخاطبان گفته میشود؛ که شامل روزنامه، کتاب، رادیو، تلویزیون، ماهواره، فنّاوریهای نوین ارتباطات و اطلاعات و اینترنت و...می باشد.
یکی از دلایل اقبال افراد به اینترنت از سوی عموم مردم وجود شبکههای اجتماعی زیادی است که روز به روز نیز بر تعداد آنها افزوده میشود. به وجود آمدن شبکههای اجتماعی متعدد در فضای مجازی در عین داشتن قابلیتهای مفید، دارای آسیبهای فراوانی در سطح جوامع مختلف و همچنین بروز ناهنجاریهای زیادی در بین افراد این جوامع شده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام محمد رضا ضمیری عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اهمیت شبکه های اجتماعی در موبایل گفت: یکی از پیشرفتهای تکنولوژی که امروزه شاهد آن هستیم توسعه شبکه های اجتماعی در جهان رسانه بخصوص موبایل است که مورد توجه اکثر جامعه انسانی در تمامی کشورها قرار گرفته است.
وی افزود: بخشی ازاین شبکه های اجتماعی مانند وایبر، وات ساپ، لاین و ..که به شهرت جهانی رسیده اند ازمهترین راههای ارتباطی افراد با یکدیگر محسوب می شود که می توانند در دورترین نقاط جهان با یکدیگر ارتباط برقرار سازند.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم ادامه داد: این گونه وسایل ارتباطی نقش مؤثری در زندگی ما دارند که باید علاوه بر نقش اثر گذار آن در عصر حاضر به کارکردهای مثبت و منفی این شبکه های اجتماعی توجه داشت.
شبکه های اجتماعی مانع حرکت جامعه به سمت فرد گرایی می شوند
حجت الاسلام ضمیری تصریح کرد: با توجه به حرکت جامعه به سمت فردگرایی وجود این شبکه ها توانسته به طرق مختلفی ارتباط اعضای خانواده، دوستان، اقوام و..با یکدیگر را گسترش و پایدار سازد هر چند شاید مشکلاتی هم در این نوع برقرای ارتباط وجود داشته باشد اما از فرد گرایی در جامعه جلوگیری می کند.
وی اظهار داشت: ایجاد گروه و توسعه رابطه عاطفی دربین اقوام در این شبکه ها توانسته تا حدی کمک خوبی برای ایجاد نوعی صلح رحم مجازی شود و اقوام و فامیل کم و بیش از طریق این شبکه ها از احوالات هم با خبر باشند.
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم یاد آور شد: تبادل اطلاعات مذهبی، علمی، پژوهشی، فرهنگی درشبکه های اجتماعی، آگاهی بخشی مردم ازبرگزاری مراسمات سیاسی واجتماعی از دیگر کارکردهای مثبت شبکه های اجتماعی در تلفن همراه است که سبب ارتقاء دانش علمی انسان می شود.
حجت الاسلام ضمیری خاطر نشان ساخت: در کنار همه این کارکردهای مثبت، ارسال عکسهای مبتذل، انتشار اخباری که درستی یا نادرستی آن معلوم نیست، بیان و نشر مطالبی که از لحاظ اخلاقی نادرست هستند ازجمله کارکردهای منفی شبکه های اجتماعی تلفن همراه هستند که می توانند در گذر زمان فضای امنیت فکری انسان را تخریب و آسیب برسانند.
وی گفت: دربرخی موارد مطالبی مطرح می شود که مطالب دقیق وعلمی نیستند ولی ما فکرمی کنیم هر چه دراین شبکه ها و رسانه ها منتشر می شود درست است در حالی که برخی مطالب هیچ پشتوانه علمی و فرهنگی ندارند.
توانمند سازی فرهنگی بهترین راه مقابله با کارکردهای منفی شبکه های اجتماعی
عضو هئیت علمی دانشگاه پیام نور قم ابراز داشت: این شبکه ها به صورت 100 درصد منفی و یا مثبت نیستند بلکه هر دو کارکرد را دارند و نمی توان گفت بهترین کار برای برخورد با کارکردهای منفی حذف آن از جامعه رسانه ای و ارتباطی است بلکه در جامعه امروز که روند رو به فردگرایی را در پیش گرفته وجود چنین شبکه های لازم است که باید فرهنگ سازی درستی در راستای استفاده از آن در جامعه ایجاد شود.
حجت الاسلام ضمیری ادامه داد: بهترین روش برای بهره مندی و استفاده از شبکه های اجتماعی تلفن همراه در عصر حاضر مهارت افزایی و آموزش صحیح در استفاده از این رسانه جمعی است تا بتواند اثر گذاری بالای علمی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه داشته باشد.
وی گفت: توانمند سازی فرهنگی بهترین و مؤثرترین راه برای مدیریت شبکه های اجتماعی تلفن همراه است که می شود کارکردهای مثبت آن را ارتقاء و کارکردهای منفی آن را کم و یا حذف نمود.
ادامه دارد.....
پایان پیام/
نظر شما