به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتعلی شایانفر، مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی امروز(15مهر) در نشست خبری تشریح برنامههای هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی با بیان اینکه در حال حاضر 14 گروه در امر مدیریت بحران در استان خراسان رضوی در حال فعالیت هستند، اظهار داشت: تبلیغات شهری و محیطی و سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه استان از جمله برنامه های اجرایی هفته ایمنی است.
وی افزود: برگزاری 16 مانور امداد و نجات، 20 دوره آموزشی، 9 کنفرانس خبری، 11 همایش تخصصی، افتتاح 9 پروژه، برپایی چهار نمایشگاه دستاوردهای حوزه مدیریت بحران، تولید 410 دقیقه برنامه رادیویی، 331 دقیقه برنامه تلویزیونی با همکاری صدا و سیمای خراسان رضوی از دیگر برنامه های اجرایی مدیریت بحران استان در هفته ایمنی در برابر زلزله و بلایای طبیعی است.
شایانفر گفت: هدف از اجرای برنامهها مختلف در هفته ایمنی، افزایش مشارکت و آگاهی مردم، آشنایی با توان دستگاهها، ایجاد هماهنگی و آمادگی بین دستگاههای بحرانمدار، آموزش خودامدادی، دگر امدادی و افزایش آستانه تحمل مردم در حوادث غیر مترقبه است.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه از 19 تا 25 مهر هفته ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده که شعار آن عزم ملی است، گفت: به مناسبت هفته ایمنی در برابر زلزله 16 مانور امداد و نجات در خراسان رضوی برگزار می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سال گذشته در بحث خشکسالی در قسمت زراعی خسارات زیادی دیدیم، تصریح کرد: از خسارتهای مهر ماه سال گذشته تا ابتدای مهر ماه امسال، رقم 2 هزار و 549 میلیارد تومان برآورد شده که یکهزار و 549 میلیارد تومان به بخشهای زراعت، باغبانی، دام، طیور و آبزیان و یکهزار میلیارد تومان آن مربوط به منابع طبیعی و عشایری است.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون در استان مقیاسی بالغ بر 75 درصد دچار وضعیت خشکسالی شدید است، گفت: مصرف بیرویه آب به ویژه در بخش کشاورزی و اضافه برداشت از سفرههای زیرزمینی مهمترین چالش ها در تامین آب در استان است.
وی افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری، پیادهسازی مدیریت یکپارچه منابع آب، کنترل برداشت از چاههای آب و برخورد حفر چاههای غیر مجاز و نصب کنتورهای حجمی از مباحث و اقداماتی است که برای موضوع مهم رفع بحران آب پیگیری می شود.
شایانفر گفت: در راستای رفع چالش های کم آبی در هشتمین سفر هیئت دولت به استان 72 میلیارد تومان از اعتبارات مدیریت بحران به استان اختصاص یافت که تاکنون 33 میلیارد و 500 میلیون تومان آن ابلاغ شده است و از این رقم 28 میلیارد و 500 تومان آن مربوط به اعتبارات خشکسالی بوده و 5 میلیارد آن برای جبران خسارت وارد شده به تاسیسات زیر بنایی اختصاص یافته است.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در مجموع حدود 350 میلیارد تومان در حوادث طبیعی به ما خسارت وارد شده است که نیمی از آن مربوط به بخش کشاورزی است، تصریح کرد: در بخش مصرف آب کشاورزی کاهش 10 تا 20 درصدی روی داده است به همین دلیل به منظور ارائه راه حل این بحران یکهزار میلیارد تومان اعتبار از سوی دولت به منظور اجرای طرحهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی اختصاص یافته که سهم خراسان رضوی از این اعتبارات، 95 میلیارد تومان می باشد.
وی گفت: در سفر هیئت دولت به خراسان رضوی 72 میلیارد تومان از اعتبارات به مدیریت بحران استان اختصاص یافت که تاکنون 33 میلیارد و 500 میلیون تومان آن ابلاغ شده است.
مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی ادامه داد: از اول مهر امسال از صندوق بیمه کشاورزی 30 میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شد و میتوان پیشبینی کرد تا 50 میلیارد تومان این رقم افزایش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما