حضور اساتید دانشگاه در صنایع کشورجایگزین سفرهای خارجی می شود

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت از طرح فرصت های مطالعاتی داخلی و حضور اساتید دانشگاه در صنایع به جای سفرهای خارجی در راستای ارتباط دانشگاه و صنعت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی اصغر توفیق پیش از ظهر امروز (15 مهر) در مراسم افتتاح نخستین نمایشگاه صنایع هایتک و دانش بنیان که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از کارهای ما در شش ماهه اخیر در خصوص فرصت های مطالعاتی داخلی بوده که آیین نامه آن را تصویب کرده و آن را شروع کردیم.

وی ادامه داد: فرصت های مطالعاتی داخلی به این معنا است که استاد دانشگاه به جای اینکه به آلمان و فرانسه سفر کند و درس بخواند و حاصل علم خود را نیز در آنجا عرضه کند، به داخل کارخانه بیاوریم.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: برای این منظور باید انگیزه ایجاد کنیم، از این رو گفته ایم استاد دانشگاه هر چقدر حقوق می گیرد، مال خودش و اگر وارد صنعت شود، معادل آن حقوق را نیز ما می دهیم البته به شرطی که در جایی تدریس نداشته باشد.

وی عنوان کرد: این استاد می تواند دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا را نیز با خود داشته باشد و درصدد هستیم منابع مالی این کار تأمین کنیم.

توفیق تأکید کرد: اگر این امر اتفاق بیفتد، دانشگاهی ما در صنعت آمده و کار کرده و این ارتباط بین صنعت و دانشگاه ایجاد می شود.

وی توضیح داد: همچنین کار دیگری که انجام داده ایم این است که به دانشگاه ها بگوییم اگر می خواهند هیئت علمی از میان فارغ التحصیلان دکترا بگیرند، این فرد باید یک سال در صنعت کار کرده باشد و این اقدام نیز موجب ارتباط صنعت و دانشگاه می شود.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به لزوم تلاش صنعت در حوزه تولید و نیازسنجی اظهار کرد: 90 درصد بازار مصرفی چادر مشکی، ایران است ولی با این وجود 90 درصد چادر مشکی مصرفی در کشور وارداتی است و این سوال وجود دارد که چرا تولید صورت نمی گیرد و کره ای، چینی و ژاپنی می نشیند و در این حوزه برای ما تولید می کنند، آیا ما بازار را نمی شناسیم و این مثال ساده نشان می دهد که صنعت ما کوتاهی کرده است.

وی به اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت: ما دو اقتصاد دانش بنیان و منبع پایه داریم که اقتصاد منبع پایه متکی به استخراج منابع طبیعی است و در اقتصاد دانش بنیان توسعه بر اساس علم و دانش است و در نتیجه اشتغال بالا، ارزش افزوده بالا و عدم وابستگی به خارج از کشور حاصل می شود.

توفیق یادآور شد: اقتصاد ما منبع پایه است و بر اساس اسناد بالادستی باید به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم و باید با جهش به این سمت برویم که با توجه به تحریم ها و اعمال فشارها، اقتصاد مقاومتی می تواند این فشارها را از بین ببرد و این جهش صورت گیرد.

پایان پیام/

کد خبر 407861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha