به گزارش خبرنگار شبستان ،کمیسر مگره سخت درگیر پروندهٔ سرقت جواهرات از هتلهای گران قیمت خیابان شانزه لیزه است. در یک شب سرد زمستانی مردی افسرده و دائم الخمر که لئونار پلانشون نام دارد به منزل کمیسر میآید و به او میگوید که قصد دارد همسرش و مردی دیگر را به قتل برساند چون آن ها می خواهند خانه و کارگاهش را تصاحب کنند. مگره که سعی دارد او را از این کار منصرف کند از پلانشون می خواهد که هر روز به او تلفن کند. پلانشون دو روز به قولش وفادار می ماند اما بعد از آن، از او خبری نمی شود. مگره که نگران شده تحقیقات خود را آغاز می کند و در می یابد که پلانشون ناپدید شده است. کارآگاه پس از جستجو در کافه های مونماتر با توطئه های کثیفی مواجه می شود که به فرجامی هولناک می انجامد.
این رمان پلیسی از مدل رمانهای پلیسی معمایی پر رمز و راز که بخواهید دنبال قاتل باشید نیست اما کشش داستان به گونه ای قوی ای است که خواننده تلاش می کند بی وقفه از ایان ماجرا سر در آورد وبداند که سرانجام چه ماجرای مخوفی اتفاق می افتد.
مترجم این اثر رامین آذر بهرام است.آذربهرام این کتاب را از روی نسخه انگلیسی با نام «Maigret and the Saturday caller» (مگره و مشتری شنبهها)، به فارسی ترجمه کرده است. این کتاب هم یکی دیگر از ماجراهای شخصیت داستانی کارآگاه مگره را نقل میکند.
اولین اثری که سیمنون در آن از شخصیت کاراگاه مگره استفاده کرد، اثری بود به نام «مرحوم آقای گاله» که در سال 1931 منتشر شد.
ژرژ سیمنون، نویسنده بلژیکی و خالق بیش از 300 عنوان کتاب از جمله سری داستانهای پلیسی کارآگاه مگره، در 13 فوریه 1903 میلادی، متولد شد.
وی در بلژیک به دنیا آمد؛ اما بیشتر سالهای عمرش را در فرانسه، آمریکا و سوییس گذراند. از او به عنوان یکی از پرکارترین نویسندگان تاریخ نام میبرند. آثار این نویسنده به 300 عنوان کتاب بالغ میشوند و رمان، زندگینامه، داستانهای پلیسی و یادداشتهای روزانه را در بر میگیرند.
با این حال، شهرت سیمنون، بیشتر به علت رمانهای پلیسی و خلق شخصیتی داستانی کارآگاه مگره است.
از سیمنون تا به امروز آثاری چون «هویت نامعلوم»، «مگره و مرد خانه به دوش»، «مگره و شاهدان خاموش»، «سایه شکننده»، «مسافری که با ستاره شمال آمد» و «سایه گیوتین» در ایران به چاپ رسیده اند و برخی از علاقهمندان فارسی زبان کتابهای معمایی و پلیسی، پیگیر انتشار آثار جدیدی از این نویسندهاند.
پایان پیام/
نظر شما