به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع عربی، مجلس عوام انگلستان قرار است شاهد رای گیری بی سابقه ای از پیشنهادی باشد که به، به رسمیت شناختن دولت فلسطین فرامی خواند و امید است که دولت انگلیس در مواضع خود که به رسمیت شناختن فلسطین را با نتایج مذاکره بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی ها مرتبط می داند، تجدید نظر کند.
نمایندگان انگلیسی در جلسه 13 ماه جاری پیشنها ارایه شده از سوی «گراهام موریس» نماینده حزب کارگر را به رای خواهند گذاشت؛ در این پیشنهاد آمده است که این مجلس معتقد است که دولت باید دولت فلسطین را در کنار دولت عبری صهیونیستی به رسمیت بشناسد.
طولی نمی کشد که این پیشنهاد، حرکت های متضاد را جذ می کند، زمانی که هواداران رژیم صهیونیستی پیشنهادی برای رای گیری ارایه می کند و به رسمیت شناختن فلسطین را به پایان مذاکرات موفق امیز صلح بین رژیم صهیونیستی و تشکسلات خودگردان فلسطین مرتبط می کنند.
ماهیت این اصلاحیه مواضع دو دولت انگلیس و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا را متفاوت نمی کند، کشورهای اروپایی هستند که پیش از پیوستن به اتحادیه اروپا فلسطین را به رسمیت شناختند، این کشورها عبارتند از بلغارستان، قبرس، مجارستان، مالت، رومانی، لهستان و اسلواکی هستند؛ همچنین دولت سوئد جمعه گذشته اعلام کرد: قرار است فلسطین را به رسمیت بشناسند، این تصمیم سوئد با واکنش آمریکا روبه شد.
در جلسه دوشنبه آتی مجلس عوام، تلاش برای تصویب این پیشنهاد انجام می گیرد و انتظار می رود که مسئله فلسطین در دستورکار انتخابات «می» آتی انگلیس قرار گیرد.
نمایندگان مجلس در رای دادن آزاد خواهند بود و این به این معناست که هرگز تحت فشار دستورات حزب قرار نمی گیرند و نماینده می تواند که براساس اعتقادتشان رای بدهند؛ در همین حال موسسه های همبسته، انگلیسی ها را تشویق می کنند که به رسمیت شناختن فلسطین را تایید کنند.
پرفسور مانوئل حساسیان، سفیر فلسطین در انگلیس به الحیاة گفت: آغاز کردیم که به عنوان سفارت برای به رسمیت شناختن دولت فلسطین به انگلیس فشار بیاوریم و امیدواریم که در این حرکت موفق بشویم و انگلیس دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد، زیرا این به رسمیت شناختن مسیر جدیدی را به مذاکرات خواهد داد.
حساسیان افزود: به رسمیت شناختن انگلیس بر کشورهای اروپایی دیگر و کشورهای مشترک المنافع تاثیر خواهد گذاشت و به رژیم صهیونیستی برای بازگشت به مذاکرات فشار خواهد آورد.
کریس دویل، مدیر شورای تقویت تفاهم عربی- انگلیسی(کابو) به الحیاة گفت: این برای نخستین بار است که رای گیری درباره به رسمیت شناختن فلسطین در مجلس عوام انجام می گیرد.
وی افزود: هیچ تصمیم به رسمیت شناختن فلسطین هرگز چیزی را در سرزمین اشغالی تغییر نمی دهد و اشغالگری و ایست بازرسی و دیوار ادامه دارد و فلسطینی ها از آزادی محرم می شوند.
پایان پیام/
نظر شما