سید اصغر مستولیزاده، مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان در آستانه پانزدهم مهرماه با اشاره به اینکه روستاها از جمله عناصر مهم در توسعه پایدار کشورها به شمار میروند به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: در برنامههای سوم، چهارم و پنجم توسعه تاکید ویژهای بر توسعه پایدار روستایی انجام شده که برخورداری از طرحهای هادی روستایی، اتخاذ راهکارهایی برای نگهداشت توسعه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به دلیل کمبود امکانات از جمله این موارد است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای جدی برای توسعه پایدار روستاها، اجرای طرحهای هادی روستایی برای عمران و آبادانی این عناصر اجتماعی است، اظهار داشت: طرحهای توسعه در روستاها با عنوان طرح هادی مطرح شده که در تمامی روستاهای بالای 50 خانوار و بخش زیادی از روستاهای بالای 20 خانوار پیشبینی و تدوین شده است.
مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان گامهای ویژهای برای اجرای طرحهای هادی روستایی برداشته است، تصریح کرد: خوشبختانه و با تلاش شبانهروزی کارشناسان و مسئولان بنیاد مسکن، 95 درصد از روستاهای استان اصفهان دارای طرح هادی روستایی هستند.
وی با بیان اینکه طرحهای هادی روستایی در 45 درصد از روستاهای استان اصفهان اجرا شده و طرحهای پیشبینی شده به بهرهبرداری رسیده است، تاکید کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، در کنار تهیه و تدوین طرحهای هادی روستایی، توجه ویژهای نیز به بافتهای با ارزش روستایی داشته است تا این روستاها که میتواند منشاء درآمدزایی گسترده از نظر بازدید گردشگران داخلی و خارجی باشد، به راحتی فرسوده نشوند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با اشاره به وظیفه اصلی این نهاد انقلابی برای توسعه، پیشرفت، عمران و آبادانی روستاها گفت: برنامهریزیهای ویژهای برای اجرای فعالیتهای عمرانی و توسعهای در روستاهای استان اصفهان انجام شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه یکی از راههای حفظ و زنده نگهداشتن روستاها، علاوه بر اجرای طرحهای هادی روستایی، اجرای طرحهای توانمندسازی اقتصادی است، گفت: در این زمینه تلاش کردهایم مردم روستاها را در زمینههایی نظیر اقتصادی، کشاورزی، صنایع دستی، دامپروری و... توانمند کنیم تا شاهد مهاجرت معکوس به روستاها باشیم.
وی با اشاره به اینکه با همه اقدامات انجام شده برای زنده نگه داشتن روستاها، باز هم عامل انسانی تعیین کننده نهایی زنده نگه داشتن روستاها است، افزود: واگذاری اراضی روستایی به افراد نیازمند نیز یکی دیگر از اقداماتی است که برای حفظ روستاها از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان انجام شده است.
مستولیزاده همچنین به سنددار کردن مسکنهای روستایی به عنوان یکی از اصلیترین فعالیتهای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با تلاشهای انجام گرفته، تاکنون 155 هزار جلد سند روستایی در استان اصفهان صادر شده است.
وی با بیان اینکه این اقدام با همکاری مستقیم ادارهکل ثبت اسناد و املاک و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام میشود، افزود: بر اساس قانون، روستاهایی که مرکز دهستان هستند در روستاهایی که دارای طرح هادی هستند میتوانند نسبت به سنددار کردن خانهها اقدام کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون برای یکهزار و 78 روستای استان طرح هادی تهیه و تدوین شده است، ادامه داد: بر این اساس میتوان اعلام کرد که بسیاری از روستاهای استان اصفهان امکان سنددار کردن خانههای روستایی را دارند چرا که طرح هادی آنها تهیه شده است.
وی با بیان اینکه سنددار کردن خانههای روستایی تاثیر بسیار زیادی در حوزههای حقوقی و اقتصادی روستاها دارد و به وسیله آن میتوان طرحهای توسعه را به راحتی و با فراغ بال بیشتری اجرا کرد، گفت: یکی از مهمترین نتایج سنددار کردن خانههای روستایی، احقاق حقوق مالکانه برای روستاها است که تاثیر بسیاری بر توسعه و آبادانی این عناصر اجتماعی دارد.
مستولیزاده با اشاره به دومین نتیجه مثبت سنددار شدن خانههای روستایی، افزود: ایجاد شرایط لازم برای ارتباط با نظام بانکی نیز از دیگر نتایج مثبت سنددار شدن خانههای روستایی است؛ چرا که روستاییان میتوانند با گرو گذاشتن سند منازل خود نزد بانکها، از تسهیلات پیشبینی شده برای مقاومسازی، ساخت و تجهیز خانهها استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه سومین نتیجه مثبت سنددار کردن خانههای روستایی، ایجاد پشتوانه نظارتی بسیار خوبی برای نظام ساخت و ساز در روستاها است، ادامه داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان تلاش میکند با تمرکز بر سنددار کردن خانههای روستایی، همه خانههایی را که مشمول این قانون هستند، سنددار کند.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان همچنین با اشاره به اینکه 161 هزار و 278 واحد روستایی در این استان نیازمند مقاومسازی هستند، گفت: تاکنون 45 هزار و 218 واحد روستایی با استفاده از تسهیلات پیشبینی شده، نسبت به مقاومسازی اقدام کردهاند.
وی افزود: با ارائه این تسهیلات، 30 درصد واحدهای روستایی نیازمند مقاومسازی در استان اصفهان، بهسازی شدهاند اما هنوز هم 70 درصد این واحدها نیازمند مقاومسازی هستند که امیدواریم با ارائه تسهیلات بیشتر و اعتبارات ویژه، شرایط برای مقاومسازی واحدهای باقیمانده نیز مهیا شود.
مستولیزاده با بیان اینکه در سال جاری 15 میلیون تومان برای هر یک از واحدهای روستایی به عنوان تسهیلات اختصاص یافته است، تاکید کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، 9 هزار واحد روستایی میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما