فلسفه عید قربان، ذبح نفس های رذیله و خواهش های نفسانی است

خبرگزاری شبستان: مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت گفت: فلسفه عید قربان، ذبح نفس های رذیله و خواهش های نفسانی به منظور رسیدن به مقام تقرب الهی است.

حجت‌الاسلام عبدالله حسنی مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اردبیل، اظهار کرد: عید قربان یکی از بزرگ ترین اعیاد و مورد تاکید دین مبین اسلام بر ارزش گذاری این امر مهم است و به خاطر این سفارش، امت پیامبر(صل الله علیه و آله) بر برگزاری باشکوه آن اهتمام ویژه دارند.

 

وی، با تبریک این عید فرخنده به تمام مومنان، در بیان فلسفه این عید، افزود: هر آن چیزی که وسیله تقرب به ذات اقدس الهی باشد به آن قربان گفته می شود و به تعبیر علما هر کار خیر و نیکی که انجام می یابد، قربان است ولی در اصطلاح و عرف اجتماعی در ذبح حیوان مطرح است.

 

حجت الاسلام حسنی، با اشاره به تاریخچه عید قربان، بیان داشت: قربانی انسان در راه خداوند از اول خلقت بشر است به طوری که هابیل و قابیل هر دو قربانی برای خداوند متعال آوردند و قربانی هابیل قبول شد ولی قربانی قابیل مورد قبول خداوند متعال واقع نشد.

 

مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، اصلی ترین بحث عید قربان را به عنوان سنت دیرینه و یادگاری از زمان حضرت ابراهیم (علیه السلام) و حضرت اسماعیل(علیه السلام) بیان کرد و گفت: در آن زمان خداوند متعال برای آزمودن میزان تقرب حضرت ابراهیم(علیه السلام) دستور ذبح فرزند خود در راه رضای الهی را فرمود.

 

"خلیل یامرنی و الجلیل ینهانی" نشانگر اراده خداوند بر همه امورات است

وی، با بیان اینکه حضرت ابراهیم (علیه السلام)طبق دستور خداوند بزرگ حضرت اسماعیل(علیه السلام) را به محل منا آورد، افزود: منا به معنای آرزو است در منی وقتی که حضرت اسماعیل(علیه السلام) آماده ذبح شد، حضرت ابراهیم چاقو را بر گلوی فرزندش نهاد ولی طبق روایات موجود آرزویی بر دل حضرت ابراهیم(علیه السلام) خطور کرد و آن این بود که ای کاش قربانی ای بود که آن را به جای اسماعیل ذبح می کردم.

 

حجت الاسلام حسنی، ادامه داد: طبق روایات دشنه و چاقوی حضرت ابراهیم(علیه السلام) گلوی اسماعیل را نبرید و حضرت ابراهیم چاقو را به سنگ کنار خود زد و چاقو سنگ را دو تکه کرد، حضرت ابراهیم(علیه السلام) از چاقو سوال کرد که چرا سنگ را می بری ولی برای گلوی اسماعیل کارساز نیستی؟ و باز طبق روایات چاقو شروع به سخن گفتن با حضرت ابراهیم (علیه السلام) کرد و گفت که "خلیل یامرنی و الجلیل ینهانی"  یعنی خلیل الله به من امر می کند ولی خداوند جلیل مرا از این کار نهی می کند و این نشانگر اراده خداوند بر همه امورات هستی است.

 

این استاد حوزه، با اشاره به نازل شدن ندایی مبنی بر قبول شدن قربانی حضرت ابراهیم(علیه السلام)، اضافه کرد: در این ندا به حضرت ابراهیم(علیه السلام) مژده قبول شدن قربانی و فرستادن گوسفندی بهشتی از طرف خداوند متعال داده شد و این ذبح و قربانی به عنوان سنت حسنه به یکی از اعمال حاجیان در زمان تشرف به مکه مکرمه تبدیل شد.

 

ذبح امور دنیوی باعث رسیدن انسان به مقام تقرب ذات اقدس الهی می شود

مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، فلسفه عید قربان و قربانی را ذبح نفس های رذیله و خواهش های نفسانی به منظور رسیدن به تقرب الهی عنوان کرد و گفت: آن اعمال، کارها و چیزهایی که انسان در دنیا به آن علاقمند است و او را از رسیدن به تقرب الهی باز می‌دارد، باید در این عید ذبح شود.

 

حجت الاسلام حسنی، با تاکید بر اینکه زمانی که اعمال و خواسته های دنیوی و خواهش های نفسانی در راه خدا ذبح می شود، انسان به مقام تقرب دست می باید، اضافه کرد: انسان تا زمانی که از دنیا زدگی دور نباشد، نمی تواند به خداوند متعال و واقعیت و حقیقت آفرینش خود دست یابد.

 

مشاور استاندار اردبیل در امور روحانیت، در پایان سخنان خود، با اشاره به اینکه انجام اعمال دنیوی برای کسب رضای الهی نیزهمان تقرب بوده و فرقی ندارد، تصریح کرد: این مهم نباید به گونه ای باشد که انسان محبت چیزهایی را به دل خود راه دهد که او را را از اصل مطلب و دور ساخته و زمینه جدایی او با تقرب الهی را فراهم کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 407143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha