شبانه روزی شدن مساجد قبل از هراقدامی نیازمند فرهنگ سازی و شفاف سازی است

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد «حمزه سیدالشهدا (ع)» با اشاره به راهکارهای شبانه روزی شدن مساجد اظهار کرد: تحقق این امر مستلزم فرهنگ سازی و شفاف سازی است.

حجت الاسلام «فاطمی مهر»، امام جماعت مسجد «حمزه سیدالشهدا(ع)» در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش محوری مساجد در صدر اسلام، اظهار کرد: در آن زمان مسجد اصلی ترین جایگاه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی را در زمان پیامبر(ص) ایفا می کرد در نتیجه رویکرد و تربیت مبتنی بر مسجد در جامعه مشهود بود.

 

وی ادامه داد: اما امروز به عنوان یک جامعه اسلامی وظیفه داریم تا رویکرد یاد شده را در سطح جامعه خود نهادینه کرده و با بهره گیری از طرح ها و برنامه های متعدد دینی فرهنگی مردم و به ویژه نسل جوان را به سمت مسجد و فعالیت های مسجدی جذب کنیم.

 

حجت الاسلام «فاطمی مهر» با بیان اینکه شبانه روزی شدن مساجد یکی از راهکارهای تقویت و گسترش کارکردهای مساجد برای تمامی اقشار محسوب می شود، گفت: با اجرایی شدن این موضوع می توان ظرفیت هایی که در گذشته برای مسجد تعریف شده بود را بازیافت، ضمن اینکه اساسا از صدر اسلام نیز چنین بود و درب مساجد همواره به روی مسلمین باز بود و این گونه نبود که موقع نماز باز شود و بلافاصله بعد از اقامه نماز خادم درب مسجد را ببندد.

 

امام جماعت مسجد «حمزه سیدالشهدا(ع)» تصریح کرد: این ضربه بزرگی است که درب مساجد در جامعه اسلامی بسته باشد، البته نگهداری و حفظ اموال بیت المال در مسجد به تنهایی مسئله ای است که باید مورد توجه قرار گیرد، این امر نیاز به بودجه دارد چراکه در صورت شبانه روزی شدن مساجد باید نگهبان و خادم دوشیفت برای مسجد تعریف شود.

 

وی گفت: البته می توان در صورت اجرایی شدن این موضوع از اهالی محل نیز یاری گرفت، مثلا روزهای تعطیل علاقه مندان می توانند خادم افتخاری مسجد باشند یا جلساتی در راستای رفع مشکلات محله در مساجد تشکیل شود، البته تحقق این امر نیازمند تبلیغات همگانی است.

 

حجت الاسلام «فاطمی مهر» ادامه داد: به خصوص مساجدی که محل گذر هستند و در خیابان اصلی قرار گرفته اند باید در دستور شبانه روزی شدن قرار گیرند، لذا باید تدابیر لازم در راستای اجرای این طرح حداقل در مورد مساجدی با این ویژگی ها تعریف شود و به نظر می رسد از این مسیر می توانیم به نوعی شفاف سازی در مورد کارکرد مساجد در جامعه دست یابیم چراکه جامعیت مسجد هنوز بین مردم شناخته نشده است.

 

وی افزود: برخی فکر می کنند مسجد محلی است که فقط باید بروند و در آن نماز بخوانند و متاسفانه این دیدگاه بسته ای است که در میان برخی وجود دارد، مسجد جنبه عمومی دارد و اولین جایی که نبی مکرم اسلام تبلیغات گسترده خود را از آن آغاز کرد مسجد بود، انقلاب اسلامی نیز از مساجد شکل گرفت و گسترش یافت لذا نباید نسبت به این ظرفیت عظیم مسجد بی تفاوت باشیم.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

کد خبر 407070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha