محمد هادی نیا، مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: برپایی رویدادهای فرهنگی در مساجد فرصت بسیار مناسبی برای ایجاد فضاهای لازم برای الگو دهی سازنده به جوانان و نوجوانان می باشد و بستر های لازم را برای نقش آفرینی آنان فراهم می سازد، پس می توان با بهره مندی از آموزه های دینی، شیوه های صحیح را برای تربیت دینی و اخلاقی جوانان اتخاذ کرد.
وی افزود: از آنجایی که زبان هنر بهترین، گویا ترین و ملموس ترین زبان برای ارایه مفاهیم عمیق دینی است، پس بهترین ابزار برای ایجاد، بهبود و تقویت رفتارهای مثبت در جوانان و نوجوانان نیز می باشد و از طریق تلفیق هنر با معنویت مسجد می توان در جذب جوانان و نوجوانان به این نهاد دینی، موفق بود.
وی با تعریف هنر متعهد به عنوان هنر متعالی خاطرنشان کرد: در تاریخ افتخار آمیز و غنی اسلام، مساجد همواره مهم ترین مرکز دینی و بهترین مرکز تعلیم و تربیت هستند و جشنواره بزرگ جوانان مساجد می تواند از طریق پرداخت به هنر متعالی که همان هنر متعهد هست، بهترین هنرمندان متعهد دینی را پرورش و تربیت کند.
وی همچنین اضافه کرد: برگزاری جشنواره بزرگ جوانان می تواند در حمایت از گروه های هنری موثر و مفید باشد و در صورتی که بتوانیم این جشنواره را محل و مرکزی برای تولید هنر دینی و نشر و انتشار آن قرار دهیم می توان گفت بهترین حمایت را از گروه های هنری انجام داده ایم.
مسئول دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان شرقی، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر عمران معنوی مساجد اظهار کرد: مساجد اولین و مهم ترین پایگاه دینی مسلمانان بوده و ائمه اطهار ما نیز شاگردان خود را در مساجد تربیت کردند، مساجد ما همواره در طول تاریخ محل حرکت های بزرگ علیه استبداد و استعمار بوده و تمام اینها حاکی از عمران معنوی مساجد می باشد و در عصر حاضر این عمران از طریق حضور سازنده در مساجد و تقویت آن به عنوان مرکز حیات فکری، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی تحقق می یابد.
وی همچنین با اشاره به ضرورت مقابله با جنگ نرم، تصریح کرد: مسجد و محراب از صدر اسلام تا امروز پایگاه مبارزه و مقاومت بوده و امروز نیز همین نقش را در مواجهه با جنگ نرم دارد.جنگ نرم ارزش های اسلامی مسلمانان را نشانه رفته است و نقش فعالیت های فرهنگی هنری مساجد در تولید فکر و فرهنگ دینی بسیار موثر بوده و یکی از ابزارهای مبارزه با دشمن هستند.
هادی نیا در خصوص نقاط ضعف و قوت جشنواره بزرگ جوانان در رشته های مختلف گفت: با ساماندهی و شناسنامه دار کردن گروه های هنری و هنرمندان در رشته های مختلف، ایجاد ستاد دایمی جشنواره برای هریک از رشته ها با محوریت آموزش و با تربیت هنرمندان وافزایش تخصص آنان می توان از نقاط ضعف کاسته و بر نقاط قوت افزود.
وی در پایان تاکید کرد: جشنواره بزرگ جوانان علاوه بر نقش مهم آن در رقابت های سازنده، بهترین فرصت برای گردهمایی، همفکری و رایزنی کانون های فرهنگی هنری مساجد می باشد و میزان استقبال کانون های فرهنگی هنری مساجد از رشته های مختلف جشنواره به مولفه های مختلف از جمله خروجی های برگزار ی جشنواره در هر رشته بستگی دارد.
پایان پیام/
نظر شما