دنیای سپید روزگار خاکستری نیست!

خبرگزاری شبستان: بیش از ۶.۵ میلیون نفر جمعیت دارند،از این تعداد 51 درصد زن و 49 درصد مرد هستند، ضمن اینکه از این آمار 70 درصد متأهل هستند؛ یعنی جمعیت غالب آن ها تنها زندگی نمی کنند.

به گزارش خبرنگار شبستان، هم اکنون وارد مرحله‌ نخست سالمندی یعنی جمعیت بین 7 تا 14 درصد سالمند شده ایم و پیش‌بینی می‌شود که تا 30 سال آینده وارد مرحله فوق سالمندی یعنی جمعیت بیش از 21 درصد سالمند خواهیم شد.
 
اما بگفته مسئولان و صاحب نظران هنوز زیرساختهای مناسبی برای ارائه خدمات به سالمندان در کشور وجود ندارد، بطوریکه متخصصان طب سالمندی در کشور به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد، درحالی که جمعیت سالمند کشور با شیب تندی درحال افزایش است.
 
باوجود اینکه با افزایش سن، نیاز به خدمات درمانی و مراقبتی و حتی تشخیصی به طبع افزایش می یابد اما به گفته مسئولان هنوز ۲۰ درصد سالمندان بالای ۶۰ سال تحت پوشش هیچ بیمه ای قرار ندارند و حتی در کشور خدمات مراقبتی مثل پرستاری نیز بیمه نیست.
 
۲۷ درصد سالمندان کشور بیکار و بدون حقوق بازنشستگی هستند به نحوی که ۱۷ درصد از آنان از هر گونه حمایت مالی محرومند و ۳۸ درصد سالمندان نیاز به حمایت مالی دارند و ۱۸ درصد نیز با مشکلات سلامتی و جسمی روبه رو هستند. ۵۲ درصد سالمندان احساس تنهایی می‌کنند به طوریکه ۸. ۲ درصد آن‌ها تنها زندگی می‌کنند.
 
تمام این آمار نشان دهنده لزوم توجه ویژه به جمعیت رو به فزونی سالمندان است. تحقیقات نیز نشان می دهد سالمندانی که از فرزندان خود کمک های مالی دریافت میکنند در شرایط بد روحی و روانی قرار دارند.
 
آنچه نیازمند توجه است عوامل خطریست که سلامت جمعیت را تهدید می کند و دوران سالمندی با مشکلات بیشتری مواجه می کند؛ متأسفانه در حال حاضر ۵ درصد افراد ۱۵ تا ۶۵ سال در کشور سیگاری هستند همچنین ۴۷ میلیون نفر در کشور تغذیه ناسالم دارند و ۱۸ میلیون نفر نیز کم تحرک هستند، واین یعنی سونامی بیماری های غیرواگیر سالمندان آینده!
 
۹ میلیون نفر در کشور فشار خون دارند و ۵۰درصدشان از بیماری خود اطلاعی ندارند درحالی که با اصلاح رفتار و رعایت عادات غذایی میتوان سالمندانی سالم تر، شادابتر و پویاتری داشت.
 
پایان پیام/
 
 
کد خبر 406535

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha