به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد تقی زاده، مديركل آموزش و پرورش خوزستان، امروز(8 مهر) در نشست مشترك رييس سازمان نهضت سوادآموزي با رؤسای ادارات آموزش و پرورش خوزستان، با بیان اینکه سوادآموزی نخستین اولویت در برنامه توسعه آموزش و پرورش استان است، گفت: فعالیت در این زمینه، تلاش در جهت ترمیم بخشی از آسیبهای اجتماعی ما خواهد بود.
وی با بیان اینکه ذهن جامعه را باید به سمت سواد آموزی هدایت کنیم، خاطر نشان کرد: در طول تاریخ ما، آموزش و پرورش هیچ گاه به عنوان اولویت اول دولت ها مطرح نبوده و این موضوع می تواند در فروپاشی یک تمدن دخیل باشد.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که مسئل بی سوادی والدین حل نشود نمیتوانیم فرایند تعلیم و تربیت را به خوبی دنبال کنیم، اذعان داشت: سوادآموزی یک پدیده فرهنگی، اجتماعی و ملی است و هر تلاشی در این زمینه صورت بگیرد در واقع تلاشی برای ترمیم آسیب های اجتماعی آن است.
تقی زاده، با بیان اینکه باید ذهن جامعه درگیر موضوعات فرهنگی، اجتماعی و ملی شود، تصریح کرد: رفع بی سوادی یک همت عمومی ویژه و ملی را می طلبد و عوامل جغرافیایی، اقلیمی، تاریخی، اجتماعی، اقتصادی و انسانی از علل به وجود آمدن پدیده بی سوادی هستند.
وی با اشاره به اینکه پديده بی سوادی تاثير منفی و مخربی در نظام آموزشی، بهداشت و كسب مهارت های اجتماعی دارد، اضافه کرد: بيش از 15 درصد جمعيت استان بی سواد مطلق و نزديك به 50 درصد از جمعيت نیز تحصيلات پايين تر از سوم راهنمايي دارند که وضعيت نگران كننده ای را برای خوزستان است.
موسی شیخی، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خوزستان، نیز با بیان اینکه سازمان یونسکو آموزش پیش از دبستان و آموزش بزرگسالان را امری بسیار مهم می داند، تاکید کرد: بحث توسعه سوادآموزی در استان را پیگیری می شود و قرارداد و تفاهم نامه هایی با روسای آموزش و پرورش شهرستان ها مبنی بر ریشه کنی بی سوادی و ارتقا سطح فرهنگ منعقد کرده ایم.
وی با اشاره به اینکه شناسایی والدین بی سواد خوزستانی در دو مرحله انجام شد که در مرحله اول 43 هزار نفر و در مرحله دوم 66 هزار نفر شناسایی شدند، از اجرای طرح آموزشی بي سوادان 10 تا 20 ساله خبر داد و افزود: این طرح در راستای نقش تاثیرگذار این قشر در چرخه تولید و رعایت هنجارهای اجتماعی اجرا می شود.
وی بيان كرد: توجیه و آموزش مسئولان سواد آموزی را در سه مرحله اجرا کرده و تفاهم نامه و قراردادهایی را با دستگاه های مشارکت کننده خصوصی و دولتی از جمله بهزیستی، کمیته امداد، بسیج سازندگی، کانون های فرهنگی مساجد و مکتب القرآن ها داشته و طرح انسداد مبادی ورود بی سوادی نیز اجرا می شود.
پایان پیام/
نظر شما