هنرمندان در فرهنگسازی اقتصادی کمک کنند/ با خلق آثار هنری نگرش‌های غلط اقتصادی از بین می‌رود

خبرگزاری شبستان: علی طیب نیا گفت: با خلق آثار هنری می توان این ذهنیت منفی نسبت به کالای ایرانی را اصلاح کرد و دوره ای فرا برسد که خرید کالای خارجی دیگر یک ارزش نباشد بلکه به ضد ارزش تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست هم اندیشی اهالی فرهنگ و هنر با «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصاد و دارایی شامگاه گذشته 7 مهرماه با حضور «علی مرادخانی» معاون هنری وزارت ارشاد، «حجت الله ایوبی» رئیس سازمان سینمایی، «همایون امیرزاده» مشاور علمی، فرهنگی و مدیریتی معاونت فرهنگی ارشاد، «لادن حیدری» مدیرکل دفتر حقوقی وزارت ارشاد، «مرتضی کاظمی» مشاور اقتصادی وزیر ارشاد، «نادر قدیانی» رئیس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، «محمود آموزگار» دبیر اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، «علی نیکوسخن» رئیس اتحادیه چاپخانه داران استان تهران، «علی مغانی» رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی، «حمیدرضا نوربخش» مدیر خانه موسیقی، «مجید ملانوروزی» مدیر مرکز تجسمی وزارت ارشاد و جمعی از هنرمندان در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

 

«علی طیب نیا» وزیر امور اقتصاد و دارایی در این نشست در سخنانی با اشاره به این موضوع بحث که اقتصاد زیربنای فرهنگ است یا فرهنگ زیربنای اقتصاد از سالهای دور وجود داشته است، بیان کرد: به لحاظ تاریخی تحولات تاریخی و فرهنگی مقدم بر انقلاب صنعتی بوده است ما در موارد مختلف آثار فرهنگ بر اقتصاد را به وضوح مشاهده کرده ایم. آثار دینی ارزش های اخلاقی آداب رسوم و عملکرد اقتصادی افراد در جوامع تأثیر دارد و به وضوح دیده شده که مسیر توسعه اقتصادی در جوامع با زیربنای فرهنگی متفاوت مسیر متفاوتی را پیموده است. این موضوع به این خاطر است که اقتصاد برآیند کنش‌ها و رفتار افراد در جامعه است و رفتار افراد متأثر از دیدگاه‌ها ارزش‌ها و باورهای آنها است. اهل فرهنگ و هنر نیز تأثیر انکار ناپذیری براین ارزش‌ها و باورها دارند.

 

طیب نیا ادامه داد: هنرمندان در طول تاریخ بیشترین تأثیر را در فرهنگ جوامع ما ایفا کرده‌اند. مولوی هنرمند بزرگی بود که با آثار خود تأثیر عمیقی بر فرهنگ جامعه ما گذاشت. این نشان می‌دهد که تحول چشمگیر و توسعه را در جامعه بدون تحولات فرهنگی نباید انتظار داشت. تأثیری که یک اثر هنری یک فیلم یا نمایشنامه و یا یک نقاشی روی مردم می‌تواند داشته باشد با ساعت‌ها سخنرانی برابری می‌کند ما اعتقادمان براین است که تحولات اقتصادی و دستیابی به رشد و توسعه بدون توسعه فرهنگی محقق نمی‌شود.

 

ارزش برتر شدن کارآفرینی در کشور با مشارکت هنرمندان تحقق می‌یابد

وی در ادامه سخنانش به برنامه راهبردی وزارت مطبوع خود برای مجموعه وزارتخانه ها و سازمان های تابعه در این خصوص اشاره کرد و توضیح داد: این برنامه هفت اولویت راهبردی را دنبال می‌کند دستیابی به همه این اولویت‌ها با مشارکت اجتماعی اهل فرهنگ و هنر امکان پذیر است. تقویت توان ثروت آفرینی و تولید به عنوان نخستین اولویت مدنظر ما قرار دارد. ما اگر می‌خواهیم رفاه را برای مردم فراهم کرده و جایگاه کشور را در عرصه جهانی ارتقا دهیم شرط لازم این است که به رشد اقتصادی پایدار دست یابیم. تحقق این اولویت مستلزم پیش نیازهای فرهنگی است و بدون تحقق آنها نمی توان به توسعه اقتصادی رسید اولین پیش نیاز این است که ایجاد درآمد به عنوان یک ارزش در جامعه شناخته شود. در جامعه ما هنوز سرمایه گذاران و سرمایه داران به عنوان افراد نامطلوب تلقی می شوند و این تفکر مستلزم اصلاح است کارآفرینی باید در کشور ما به یک ارزش برتر تبدیل شود و این کار شدنی نیست جز مشارکت شما اهالی فرهنگ.

 

افزایش کارآیی اقتصادی با جزم مشارکت مردم

وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: اگر زمانی جنگ تحمیلی به وقوع پیوست و سرداران بزرگی در این عرصه نقش آفرینی کردند و با همه هستی خود از شرافت و کرامت مردم ایران دفاع کردند اکنون در عرصه اقتصادی قهرمانان باید در زمینه تولید و کارآفرینی فعالیت کنند. جنگی که امروز توسط دشمنان ایران به ما در حوزه تحریم های اقتصادی تحمیل شده به مراتب دشوارتر است و سرداران این جنگ کسانی هستند که برای کشور رفاه و درآمد پدید آورند. حضور مردم در عرصه اقتصاد و درآمد دیگر پیش نیاز لازم است ما اگر می خواهیم کارآیی اقتصادی را افزایش دهیم چاره ای جزم مشارکت مردم نداریم هنوز در جامعه تفکر دولتی به شدت حاکم است برطرف کردن این طرز تلقی و صحیح کردن نگاه مردم کاری است که انتظار می رود اهالی فرهنگ و هنر در ان وارد شده چرا که نقش آنها بسیار مهم است.

 

درآمدهای پاک مالیاتی جای درآمدهای نفتی را بگیرد/ هنرمندان ما را در فرهنگسازی کمک کنند

وی ادامه داد: اولویت دیگری که ما قائل هستیم تأمین مالی پایدار و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی است. اگر ما آسیب پذیریم اگر فشارهای خارجی اقتصاد ما را تحت تأثیر قرار می دهد به دلیل اینکه وابستگی به منابع نفتی داریم. سال هاست کارشناسان ما به این نتیجه رسیده اند که باید این وابستگی قطع شده و درآمدهای پاک مالیاتی جای آن را بگیرد در طول تاریخ ایرانیان با دولت های جور و ظلم روبرو بودند بنابراین کمک به این دولت ها را جایز نمی‌دانستند اما پس از انقلاب مردم خود بر سرنوشت خود حاکم شدند و باید این نگاه تغییر می کرد. انتظار این است که مردم به دولت خود کمک کنند هنرمندان در ایجاد این باور می توانند بسیار نقش آفرینی کنند.

 

توسعه اقتصادی مستلزم توسعه فرهنگی است

وزیر اقتصاد با تاکید بر این که توسعه اقتصادی مستلزم توسعه فرهنگی است، گفت: توسعه فرهنگی نیز مستلزم چند پیش نیاز است که به طور خلاصه به آنها اشاره می کنم نخستین پیش نیاز توسعه فرهنگی ترویج انضباط است توسعه در جامعه ای رخ می‌دهد که انضباط مالی در‌آن حاکم باشد رفتار دولت از نظم برخوردار باشد چرا که در جامعه ای انضباط مالی و پیش بینی مالی وجود ندارد سرمایه گذاری های مفید نیز وجود ندارد. تکریم کسب درآمد از طریق حلال دومین پیش نیاز است که باید به آن توجه کرد. از دیگر پیش نیازها، افتخار به ایرانی بودن محصولات ما است. قبول داریم که گرایش به سمت تولیدات ایرانی صرفا با تبلیغات امکان پذیر نیست و در حوزه تولید نیز باید کیفیت را افزایش داد.

 

با خلق آثار هنری نگرش‌های غلط اقتصادی از بین می‌رود

وی خاطرنشان کرد: با خلق آثار هنری می توان این ذهنیت منفی نسبت به کالای ایرانی را اصلاح کرد و دوره ای فرا برسد که خرید کالای خارجی دیگر یک ارزش نباشد بلکه به ضد ارزش تبدیل شود اخلاق حرفه ای دیگر پیش نیاز لازم است در گذشته اصناف ورزشکاران و تجار ما اخلاق حرفه ای خاص خود را داشتند این اخلاق لازمه و عنصر اصلی توسعه اجتماعی است. توسعه اجتماعی یعنی در جامعه اعتماد وجود داشته باشد و سرمایه اجتماعی شکل نمی گیرد مگر اینکه اخلاق حرفه ای در جامعه ما نهادینه شود.

 

در یک پیچ تاریخی بسیار سخت قرار داریم!

طیب نیا در پایان با اشاره به اینکه در یک پیچ تاریخی بسیار سخت قرار داریم، بیان کرد: باید از این پیچ عبور کنیم اکنون خوشبختانه آثار مثبتی را مشاهده می‌کنیم و علی رغم اینکه تهدیدها همچنان باقی است می توان گفت به نقاط مثبتی دست یافته ایم کاهش معنادار تورم، ثبات را در جامعه فراهم کرده است و نشانه هایی از اینکه چرخ های تولید به حرکت درآمده اند قابل مشاهده است برای رشد فرهنگ، اقتصاد فرهنگ نیز باید اصلاح شود اقتصاد فرهنگ در حال حاضر در وضعیت مناسبی قرار ندارد ما وظیفه خود را همراهی لازم با شما می‌دانیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 406288

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha