به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، آئین افتتاح هفته فیلم هلند شنبه 5 مهر با حضور «مائورتیس فرهایدن» جانشین سفیر هلند در تهران، «حبیب ایل بیگی» مدیرعامل و رئیس هیات مدیره انجمن سینمای جوانان ایران و جمعی از هنرمندان و سینماگران کشور هلند و ایران در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم «مائورتیس فرهایدن» جانشین سفیر هلند در تهران با تشکر از انجمن سینمای جوانان ایران و خانه هنرمندان ایران، به برگزاری برنامههای فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: ما در سفارت هلند در تهران، همواره درباره این موضوع صحبت میکنیم که چه طور میتوانیم برنامههای فرهنگی خود را با ایران بیشتر کنیم، چرا که بیشتر شدن این برنامههای فرهنگی، قطعاً ارتباط بین دو کشور را عمیق تر میکند.
وی در ادامه افزود: اما چرا برای این منظور نمایش فیلم را انتخاب کردیم، چراکه فیلم امکان به تصویر کشیدن فرهنگ یک سرزمین را دارد و میتواند چشم اندازی از زندگی یک ملت را برای مخاطبان خود به نمایش بگذارد، فیلم میتواند عناصر و مسائل روزمره زندگی یک سرزمین را نشان دهد.
«مائورتیس فرهایدن» با اشاره به فیلم «جدایی نادر از سیمین» گفت: قبل از اینکه به ایران سفر کنم، همراه با همسرم، فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» را تماشا کردیم، باید بگویم این فیلم با به تصویر کشیدن مسائل خانوادگی و هم چنین مسائل و درگیریهای اجتماعی فرد، امکان آشنایی با زندگی روزمره و مسائل آن در ایران را برای من فراهم ساخت، به همین دلیل فیلم همواره میتواند در آشنایی با فرهنگ زندگی یک سرزمین نقش موثر و پررنگی داشته باشد.
در ادامه این مراسم حبیب ایل بیگی با ابراز خوشحالی از برگزاری هفته فیلم هلند در تهران گفت: خیلی خوشحال هستیم که توانستیم با همکاری خانه هنرمندان ایران، هفته فیلم هلند را در تهران برگزار کنیم، قطعاً این هفته فرهنگی میتواند امکان آشنایی هنرمندان ایرانی را با سینمای هلند فراهم سازد.
وی در ادامه صحبتهای خود گفت: وقتی از تاریخ هنر در هلند صحبت میکنیم، بیشتر ذهن ما به یاده مجسمهسازی و نقاشی میافتد، هنر هلند بیشک مدیون هنرمندان بزرگ این عرصه است، اما این به معنای آن نیست که سینمای هلند حرفی برای گفتن ندارد، سینمای هلند با آثار داستانی و مستند خود و همچنین با آثار انیمیشن خود و برگزاری جشنوارههای فیلم به ویژه جشنواره فیلم آمستردام، در همه جای دنیا شناخته شده است.
حبیب ایل بیگی در بخش پایانی صحبتهای خود گفت: برگزاری هفته فیلم هلند، فرصت نقد و بررسی سینمای هلند را برای فیلمسازان ما فراهم میکند و همچنین فیلمسازان ما میتوانند در مواجه با آثار سینمایی هلند، با مضامین و تکنیکهای فیلمسازی هنرمندان هلندی آشنا شوند.
در بخش دیگری از این مراسم «حسن دزواره» مشاور مدیرعامل در امور بینالملل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: چهار سال پیش برای نخستین بار هفته فیلم هلند را در تهران برگزار کردیم، پس از آن چندین هفته فیلم از کشور های اروپایی و آسیایی برگزار کردیم، تجربه برگزاری هفتههای فیلم، برای ما تاکنون تجربه بسیار خوب و آموزندهای بوده است. امیدوارم بتوانیم برگزاری هفتههای فیلم را ادامه بدهیم تا فرصت آشنایی با سینمای کشورهای دیگر برای هنرمندان ما فراهم شود.
حسن دزواره در ادامه صحبتهای خود با اشاره به هدف برگزاری هفته فیلم هلند گفت: هدف از برگزاری این هفته آشناسازی مخاطبان ایرانی با آداب و رسوم و شیوه زندگی مردم هلند بوده است، به همین دلیل 42 فیلم کوتاه داستانی و مستند برای نمایش انتخاب کردیم که نمایش این فیلمهای گوناگون بتواند زندگی روزمره و آداب و رسوم مردم هلند را در بخشهای مختلف برای مخاطب ایرانی به تصویر بکشد.
فیلمهای حاضر در هفته فیلم هلند از یکشنبه 6 مهر تا چهارشنبه 9 مهر در دو سانس 16 و 18 در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران روی پرده میروند. برنامه نمایش فیلمها در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به شرح زیر است:
یکشنبه 6 مهر
ساعت 16: شیشه، دور، خردکننده، یولاندا، در جستجوی آلفرد، دونده در پیچراهه، فرانکندل، اولین برش
ساعت 18: زمستان در جنگ
دوشنبه 7 مهر
ساعت 16: گربه ابلوموف، تعادل، کارخانه نارنجی، موشها و گربه، تان به کمپ میرود، پروانه عشق، شماره چهار، ابتکار نوار کاست، ارتباط
ساعت 18: بچههای باحال گریه نمیکنند
سهشنبه 8 مهر
ساعت 16: اعتصاب پنهانی، سراب، موضوع خاکستری، پل، پ 5، آنچه که گربه نمیبیند، زندگی زیباست 1، دود، ماه شکسته
ساعت 18: سیمان نمناک، وس، شاهد، زندگی زیباست 2، یکی بود یکی نبود، 55 جوراب، آدمک
چهارشنبه 9 مهر
ساعت 16: خدانگهدار آقای دی وریس، نمایش پرهیاهو، ترس از شب، تست آواز، لحظههای فراموش شده، بازیگر سابق پانتومیم، پشت دیوار، تامی، تونل خیال
ساعت 18: سفر به خیر
پایان پیام/
نظر شما