مصداق های دینی و مذهبی سخنان رئیس جمهور در سازمان ملل چه بود؟

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور کشورمان امسال بیش از سال های گذشته و نسبت به سخنرانی روسای جمهور دیگر در خصوص مباحث مربوط به دین اسلام در مجمع عمومی سازمان ملل سخن گفت.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان سه روز گذشته به ایراد سخنرانی در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت.

سخنان روحانی این دفعه بار دینی بیشتری نسبت به سخنان سال گذشته خودش و سخنان روسای جمهور قبل کشورمان داشت.

رئیس جمهور در چند پاراگراف بحث دین اسلام را پیش کشید.

در بخشی از سخنانش وی گفت: برای ریشه‌کن‌کردن تروریسم باید عدالت و توسعه را گستراند و از تحریف ادیان الهی برای توجیه قساوت و بی‌رحمی جلوگیری کرد. درد بزرگتر آن است که این تروریست‌ها به نام دین، خون می‌ریزند و به نام اسلام سر می‌بُرند. می‌خواهند این حقیقت مسلّم تاریخ را پوشیده نگه دارند که بر اساس آموزه همه پیامبران الهی از ابراهیم و موسی تا عیسی و محمد، کشتن یک انسان بی‌گناه همانند کشتار همه بشریت است. من در شگفتم این گروه‌های آدمکش، گروه خود را اسلامی می‌نامند و شگفت‌آورتر آن‌که رسانه‌های غربی نیز درهمراهی با آنان، این نام مجعول را که تنفر همه مسلمانان را برمی‌انگیزد، تکرارمی‌کنند؛ غافل از آنکه مسلمانانی که هر روز خدای خویش را به صفت رحمانیت یاد می‌کنند و از پیامبر خویش درس عطوفت و محبت آموخته‌اند،این افتراءها را ،بخشی از پروژه اسلام هراسی می‌شمارند.

روحانی در مبحثی دیگر مساله اسلام هراسی را مورد تاکید قرار داد و افزود: من از منطقه‌ای می‌آیم که بخش‌های مهمی از آن در آتش تندروی و افراطی‌گری می‌سوزد. در شرق و غرب کشور من، افراطی‌گری، همسایگان ما را تهدید می‌کند و خشونت می‌ورزد و خون می‌ریزد. آنان البته تنها به یک زبان سخن نمی‌گویند و حتی رنگ‌ پوست‌شان هم، یکی نیست و یک ملیت واحد ندارند. آنان از کشورهای مختلف به خاورمیانه آمده‌اند. اما ایدئولوژی واحدی دارند: «افراطی‌گری و خشونت». و هدف واحدی دارند: «نابودی تمدن، اسلام‌هراسی و ایجاد زمینه برای مداخله مجدّد بیگانگان در منطقه».

وی در جایی دیگر به نقش نخبگان جهان اسلام در سیاست اشاره کردو گفت: در منطقۀ ما، سیاستمداران، و نخبگانِ معتدلی وجود دارند که مورد اعتماد ملت‌های خویش‌اند. آنان، نه غرب‌ستیزند و نه غرب‌گرا. به نقش استعمار در عقب‌افتادگی ملت‌های منطقه، آگاهند اما از نقش ملت‌های خویش در راه توسعه‌یافتگی نیز غفلت نمی‌ورزند؛ غرب را از خطاهایش مبرا نمی‌کنند، اما به غفلت‌های خویش نیز توجه دارند. این نخبگان، می‌توانند با جلب اعتماد مردم،قوی‌ترین ائتلاف‌های ملی و بین‌المللی علیه خشونت را تشکیل دهند.صدای این نخبگان، صدای واقعی مردم اعتدال‌گرا در جهان اسلام است؛ صدای آشنای یک افغانِ خسته از جنگ؛ عراقی قربانی افراطی‌گری؛ سوری هراسانْ، از تروریسم؛ و لبنانی نگرانْ، از خشونت و فرقه‌گرایی. سخن ما این است که این اشتباه راهبردی است که اگر برخی کشورها، با ادعای رهبری ائتلاف، در پی ادامۀ برتری‌جویی در منطقه‌ ما باشند. بدیهی است کشورهای منطقه که درد را بهتر می‌شناسند، بهتر هم می‌توانند با همفکری وائتلاف، مسئولیت مبارزه را پذیرفته و رهبری آن را بر دوش گیرند و اگر دیگر کشورها می‌خواهند علیه تروریسم گامی بردارند، باید به حمایت آنان برخیزند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که برخی ها انتظار داشتند روحانی در این سخنرانی با آیاتی چند از کلام الله مجید سخنان خود را آغاز کرده و پایان دهد. اما تجربه قبل استفاده نادرست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین از آیات و روایات اسلامی در سخنرانی در سازمان ملل باعث شده تا دیگران بیشتر به جایگاه استفاده از این کلام حق در سخنان خارجی خود دقت کنند.

پایان پیام/

کد خبر 405617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha