به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم تجلیل از هنرمندان دفاع مقدس و گرامیداشت هفته دفاع مقدس با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از معاونان، مدیران و هنرمندان صبح امروز شنبه 5 مهرماه در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.
«علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم طی سخنانی حماسه 8 سال دفاع مقدس را بزرگترین حماسه در چند قرن گذشته ایران دانست که نظیر ندارد و گفت: ملتی که بعد از چند سال دوران سیاه دیکتاتوری رژیمی که از سوی غرب حمایت می شد را سرنگون کرد، در همان آغاز مورد هجوم دشمن قرار گرفت؛ دشمنی که آمده بود در وهلهی اول نظام جمهوری اسلامی را سرنگون کند و بعد از آن بخشی از سرزمین ایران یعنی خوزستان را جدا کند. روزهای بسیاری سختی بر این ملت گذشت در شرایطی که ارتش متلاشی شده و سپاه پاسداران یک نهاد نوپایی بود برای اینکه بتوانند آرایش جنگی بگیرند.
وی افزود: در چنین شرایطی با فرمان امام خمینی (ره) مردم به جبهه ها می روند و آنچه که سرنوشت جنگ را تعیین کرد حضور بسیجیانی بود که با امواج انسانی خود توانستند دشمن را از ایران بیرون کنند.
جنتی در ادامه با اشاره به معرفی دفاع مقدس به نسل آینده، تاکید کرد: در کشور نارسایی های اقتصادی زیادی داریم اما نباید فراموش کنیم که همه دشمنان ما، ایران امروز را قدرت اول منطقه می دانند. کشوری را سراغ نداریم که به اندازه ایران در عراق نفوذ داشته باشد. همه سیاستمدارانی که در عراق هستند به نوعی تحت نفوذ جمهوری اسلامی ایران هستند. اگر جمهوری اسلامی ایران نبود امروز بغداد در تصرف گروه های تروریستی داعش بود. همه قدرتها از همه امکانات استفاده کردند که بشار اسد را برکنار کنند و از همه کشورها کمک گرفتند ولی این تصور خامی بود که بشار اسد ظرف دو ماه سقوط می کند. ولی نه تنها بشار اسد سقوط نکرده است بلکه سرجای خودش ایستاده است و دشمنانش هم پشیمان شدند.
وی اضافه کرد: حزب الله و شیعه در لبنان در اوایل انقلاب اصلا حضور نداشتند ولی امروز می بینیم که حزب الله حرف اول را در لبنان می زند که همه این گونه مسائل از نشانه های نفوذ جمهوری اسلامی ایران است. امروز یکی از آرزوهایی آمریکا این است که با ایران بتواند کنار بیاید و سر یک میز با آنها صحبت کند. ولی علیرغم علاقه مندی آنها این ایران است که آمادگی ندارد که با آنها مذاکره کند چون آمریکا یک کشوری سلطه طلب و متجاوز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید مجدد بر انتقال روحیه معنوی دوران جنگ به نسل جوان، درباره حمایت از اینگونه آثار گفت: آثار سینمایی باید به نوعی یادآور حماسه باشد و کارهای خوبی در این زمینه انجام شود. کتاب های خوبی در این زمینه با موضوع خاطرات رزمندگان و جانبازان نوشته شده است. نمایشگاه دفاع مقدس که هرسال برگزار میشود کتابهایی را عرضه می کند که خاطرات همه مردم ایران در موضوع جنگ را بیان می کند. وظیفه ماست که فرهنگ ایثار و شهادت تکریم و ترویج دهیم، چراکه راه ما راه مقاومت در مقابل سلطه گران است و این تنها با نگهداری فرهنگ ایثار و شهادت امکان پذیر است.
وی با تاکید بر اینکه باید از تحریف در حوزه جنگ و دفاع مقدس جلوگیری کنیم، اظهار کرد: برخی از خاطراتی که اخیرا از شهدا و جانبازان نوشته شده است گاهی غلو آمیز است. مسائل و داستانهایی نقل می شود که دچار اشکال است. بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس وظیفه نظارت بر این آثار را دارند و در مقابل این تحریفات را بگیرد. ما هم باید این خاطرات را به گونه ای نقل کنیم که هیچ تحریفی در آن صورت نگیرد. جنگ آنگونه که هست باید ثبت شود تا آیندگان بتوانند استفاده کنند. در نقل خاطرات جنگ نباید به خاطر اختلافات سیاسی که داریم حضور جناح یا فردی را کمرنگ کنیم یا اینکه بخواهیم حضور کسی را به دلایلی پررنگ تر نشان دهیم. دفاع مقدس به هیچ گروه و جناح و فرد وابسته نبوده و نیست و باید تاریخ درخشان دفاع مقدس از آغاز تاکنون با دقت و ظرافت و خارج از سلایق سیاسی ثبت شود.
به گزارش شبستان، در این مراسم از گروه های مقاومت فلسطین، جنبش جهاد اسلامی و حماس تقدیر و به نمایندگان این گروههای مقاومت لوحهایی اهدا شد. همچنین از بابک حمیدیان و مریلا زارعی بازیگران فیلم سینمایی «چ»، جمشید جم خواننده یار دبستانی من، پرویز پرستوی، یاحسان عبدیپور، محمد علی باشه آهنگر، مصطفی رزاق کریمی، محمد تقی روغنی ها، مصیب نعیمی تحلیلگر سیاسی، سعید علامیان فعال حوزه رسانه، علی فریدونی عکاس دفاع مقدس، محبوبه معراجیپور نویسنده کتاب عباس دست طلا، رضا اسماعیلی شاعر، تقدیر به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما