بیش از 3 میلیون و 200 کارتخوان در کشور فعال است

خبرگزاری شبستان: باباپور در نشست خبری که به منظور تبیین کارمزدهای پذیرنده‌های کارت‌خوان‌ها برگزار شده بود با اشاره به اینکه بیش از 3 میلیون و 200 کارتخوان در کشور فعال است، گفت: دریافت کارمزد از پذیرنده‌ها کاری است که سالها پیش انجام می‌گرفت و به دلیل یک اشتباه در مقطعی قطع شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، باباپور، مدیر پرداخت الکترونیک پارسیان در نشست خبری که به منظور تبیین کارمزدهای پذیرنده‌های کارت‌خوان‌ها برگزار شده بود گفت: دریافت کارمزد از پذیرنده‌ها کاری است که سالها پیش انجام می‌گرفت و به دلیل یک اشتباه در مقطعی قطع شد.
 
باباپور ضمن بیان اینکه بیش از 3 میلیون و 200 کارتخوان در کشور فعال است گفت: از ابتدای سال 82 که اولین کارتخوان فعال شد بحث پرداخت کارمزد به صورت موضوعی پذیرفته شده بود و کامزد گرفتن با توافق طرفین بدون ثبت انجام می‌گرفت.

وی علت اینکه در مقطعی پرداخت کارمزد متوقف شد گفت: به دلیل عوض شدن تعاریف و اینکه بانکها متولی این مساله شده‌اند روند بازی عوض شد و هزینه‌ها به جاهایی که نباید منتقل گشت.

وی با اشاره به فعال شدن بین بانکی شاپرک گفت: در دو سال گذشته شاپرک فعال شد و از جمله فعالیت‌های این سیستم نظم دادن به سیستم بانکداری الکترونیک و همچنین تعریف کارمزدها و همچنین برداشتن گامهایی در جهت استقلال PSP ها از بانکها بود.

باباپور گفت: تا قبل از سال 82 فعالیت‌ها در حوزه ادارات یک بانک انجام می‌شد و ما در همان مقطع نیز اعتقاد داشتیم PSP ها باید به صورت مستقل عمل کنند.

وی با اشاره به عملکرد PSPها گفت: در دنیا کارمزد به عنوان درآمد اصلی شرکت‌های PSP مطرح است.

وی تصریح کرد: اگر روال دریافت کارمزد به همان سیستم قبلی ادامه پیدا می کرد شاید زمان بیشتری طول می‌کشید تا جامعه با کارت‌خوانها کنار بیاید اما کار به صورت بنیادی‌تر اتفاق می‌افتاد.

وی رایگان بودن سیستم‌های کارت‌خوان را از دلایل بی اهمیتی این خدمات برای پذیرندگان دانست و گفت: رایگان بودن این کارت‌خوان‌ها باعث شده هر پذیرنده بیش از 2 کارتخوان در محل داشته باشد در صورتی که هزینه هر کدام از این کارتخوانها بیش از 600 هزار تومان است که توسط بانکها بالاخص بانک مرکزی از محل بیت‌المال پرداخت می‌شود.

گفتنی است در ادامه این نشست مسایلی از جمله نرخ تمام شده هر تراکنش با مبلغ 400 تومان برای بانک‌ها مطرح شد.

در این نشست به این مساله که کشورهای بزرگتر از کشور ما و گردشهایی که 8 برابر بیشتر از کشور ماست تنها یک میلیون دستگاه پز دارند و سرویس‌دهی این دستگاهها بسیار عالی‌تر از کشور ماست.

باباپور گفت: در حال حاضر عددهایی بین 110 تا 120 تومان برای هزینه تراکنش‌ها مطرح شده است که تنها 30 درصد تراکنش‌ها را دربرمی گیرد و مابقی آن را همچنان بانک مرکزی پرداخت می‌کند.

پایان پیام/

 

کد خبر 405344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha