پنجمین نشست کمیته برنامه ششم توسعه در سازمان حفاظت محیط زیست / واقع بینی رویکرد اصلی برنامه ششم توسعه محیط زیست باشد

خبرگزاری شبستان: گزارش چالش ها و مشکلات محیط زیستی در حوزه محیط زیست انسانی و آموزش و مشارکت های مردمی در پنجمین نشست کمیته برنامه ششم توسعه در سازمان حفاظت محیط زیست ارایه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پنجمین نشست تدوین برنامه ششم توسعه در سازمان حفاظت محیط زیست با حضور مدیران کل و روسای کارگروه های نظام جامع برنامه ریزی، نمایندگان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و نمایندگان دانشگاه محیط زیست سه شنبه 1 مهر ماه در سالن جلسات مرکز همایش های بین المللی سازمان برگزار شد.

در این نشست گزارش اجرایی فاز دوم نظام جامع برنامه ریزی محیط زیست انسانی در 5 بخش ارزیابی محیط زیست، پایش فراگیر، خاک و پسماند، صوت و انرژی و هوا و اقلیم توسط عباس دانش معاون دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست ارائه شد.

عباس دانش بر اساس گزارش طبقه بندی و اهمیت بخشی به چالش های محیط زیست انسانی گفت: چالش بخشی در محیط زیست انسانی سرویس و کالیبراسیون تجهیزات و امکانات ایمنی و آزمایشگاهی است و چالش های فرابخشی در حوزه آب و فاضلاب و پایش محیط زیست فراهم نکردن زیر ساخت لازم جهت نصب سیستم پایش لحظه ای توسط صنایع و توسعه صنایع آلاینده در مناطق آسیب پذیر منابع آب می توان بعنوان اولویت های اجرایی برنامه های این حوزه اقدام نماید.

این گزارش می افزاید، ضیاء الدین الماسی سرپرست دفتر بررسی آلودگی دریایی در این نشست گفت: رویکرد برنامه ریزی برنامه ششم توسعه محیط زیست، رویکرد مستمر و نظام سازی با توجه به شرایط موجود باشد.

همچنین  دکتر نجفی عضو کمیته تدوین برنامه ششم توسعه محیط زیست  با اشاره به اینکه توسعه صنعتی در کشور ، گفت: در توسعه صنعتی یکی از چالش اصلی در حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به مشکلات شهرک های صنعتی در بخش محیط زیست، خواستار نگاه جدی به توسعه پایدار این شهرک ها بعنوان شاخص های فرابخشی در برنامه ششم توسعه محیط زیست شد.

همچنین موضوع صنعت ساختمان و نخاله سازختمانی یکی از چالش های حوزه صنعت است که می بایست سرفصلی برای حفاظت خاک در برنامه ششم توسعه محیط زیست لحاظ شود.

بنابر این گزارش، نمکی مشاور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در این نشست با تاکید بر اینکه برای تدوین برنامه ششم توسعه باید نگاه واقع بینانه به موضوعات داشته باشیم، افزود: یکی از ضعف های برنامه پنجم توسعه و نرسیدن به اهداف آن نگاه ایده آل است.

وی ادامه داد: در برنامه ریزی می بایست بر مبنای اقلیم، فرهنگ، فاکتور های اجتماعی و فرهنگی باید واقع بینانه تر برنامه ششم توسعه را تدوین شود  و  مشارکت همه بخش ها در این برنامه دیده شود.
مشاور معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه برنامه های چالش محور در دنیا موفق نیستند، گفت: می بایست در تدوین برنامه ششم توسعه نگاه به چالش های آینده نیز داشته باشیم.

همچنین وی خواستار نگاه ویژه  به موضوع مدیریت پسماند های و پساب های بیمارستانی در برنامه ششم توسعه محیط زیست شد.

نمکی با تاکید بر اینکه می بایست برنامه توسعه بر اساس مدل ملی طراحی شود، گفت: اگر برنامه ای با توجه به فرهنگ ، اقلیم و بضاعت مردم طراحی نشود باعث قانون گریزی می گردد.

این گزارش می افزاید، حسن کاوه فیروز رییس گروه برنامه ریزی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست در تدوین نظام جامع برنامه ریزی محیط زیست، گزارش چالش ها و مشکلات محیط زیستی بر اساس مدل Brison   تدوین شده است که در نظام برنامه ریزی دستگاه های عمومی که وظایف غیر انتفاعی انجام می دهند، کاربرد دارد.

وی ادامه داد : گام اول شناسایی چالش  است و درگام های بعدی راهبرد ها، نقاط قوت و فرصت را در هر بخش لحاظ می شود و آینده پژوهی در برنامه ها و فعالیت ها تعریف می شوند .

همچنین در این نشست عظیمی عضو کمیته تدوین برنامه ششم توسعه محیط زیست  یکی از دلایل ناموفق بودن برنامه های توسعه را فقدان نظام مطلوب و عدم هماهنگی بین سیاستگذار و بودجه عنوان کرد و خواستار هماهنگی فرابخشی و بین بخشی در تدوین برنامه ششم توسعه محیط زیست  شد.

این گزارش می افزاید، سید امیر فاتح وحدتی کارشناس ارزیابی توان اکولوژیک سرزمین سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست چالش های معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست را در 5 بخش آموزش، پژوهش، توسعه پایدار ، اقتصاد محیط زیست و آمار و فناوری اطلاعات ارائه کرد.

وحدتی بر اساس گزارش طبقه بندی و اهمیت بخشی به چالش های آموزش و پژوهش گفت: چالش بخشی در ناکار آمدی سیستم آموزش و ارتقای کارکنان  و چالش های فرابخشی در حوزه آمار و فناوری اطلاعات می توان بعنوان اولویت های اجرایی برنامه های این حوزه اقدام نماید.

بنابر این گزارش ، فریبا لاهوتی مشاور و مدیر کل دفتر ریاست و دبیر خانه شورایعالی سازمان حفاظت محیط زیست در این نشت با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای معاونین ، پژوهش های غیر کاربردی در شورای پژوهشی سازمان حفاظت محیط زیست مصوبه ای ندارد، گفت: پژوهش های غیر کاربردی در سازمان حفاظت محیط زیست تایید نمی شود.

همچنین وی با تاکید بر اینکه واقعیات را باید شفاف به مردم گفت، افزود: تحول بنیادی در حوزه حفظ محیط زست در دولت تدبیر و امید رخ داده است.

لاهوتی ادامه داد: ارزشگذاری اقتصادی منابع زیستی در اولویت برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

 

کد خبر 404524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha