به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، در اسلام به نقش و کارکرد زنان در صحنههای فعالیت اجتماعی ، سیاسی اهمیت و اعتبار کافی داده شده اما در طول تاریخ به دلایل متعددی این حقوق یا مخدوش یا تعمداً نقض گردیده است طوری که برخی میپندارند زنان فاقد این حقوقند. (حقوق زن) حضور فعالانه زنان در عرصههای انقلاب اسلامی و تجدید سازمان اجتماعی و نیز حضور پیشقدمانه آنها در رخدادهای جنگ و جبهه و مسائل سیاسی ، اجتماعی جامعه اسلامی به منزله نیمی از پیکره این جامعه همواره تأیید رهبر و بنیانگذار انقلاب اسلامی بوده است.
ریشه دعوت و حرکت زنان به انجام دادن این قبیل فعالیتها به نقش الگویی زنان صدر اسلام و بانوان عصر پیامبر اسلام حضرت محمدصلیاللهعلیهوآلهوسلم بخصوص حضرت زهرا سلاماللهعلیه و حضرت زینب سلاماللهعلیه بر میگردد که بر اساس ایدئولوژی اسلامی و برنامههای اجتماعی اسلام قرار داشته است.
شیر زنان ما با تمام مشکلات و دشواری ها مبارزه کردند تا اسلام و مسلمانان پیروز شوند. زنان ما همواره در طول دفاع مقدس در صحنه حضور داشتند و حضور آن ها را در ابتدا از دو دیدگاه می توان بررسی کرد ؛ 1- حضور نظامی 2- حضور غیر نظامی که در مرحله ی بعدی این دو را نیز می توان به شاخه های زیر تقسیم بندی نمود: حضور نظامی : 1- حضور در خط مقدم 2- حضور در مناطق بمباران شده ی مرزی. حضور غیر نظامی : 1- پشتیبانی فرهنگی و تبلیغاتی و ترویج شجاعت و روحیه ی شهادت طلبی 2- پرستاری ، مداوای مجروحان ، تهیه آذوقه ، تخلیه ی شهدا ، امداد رسانی ، اهدای کمک های نقدی و غیر نقدی به رزمندگان.
خواهران بسیج و سپاه خرمشهر از جمله زنانی بودند که در منطقه عملیاتی باقی ماندند و به کارهایی از جمله حفاظت از انبار مهمات و رساندن آن به رزمندگان اسلام، کندن سنگر، تهیه و طبخ غذا برای رزمندگان مشغول شدند. زنان غیور و شجاع ایرانی گاه با دست خالی و یا چوبدستی مزدوران بعثی را به اسارت گرفتند. یک شیرزن سوسنگردی با چوبدستی خود چند سرباز عراقی را به اسارت گفت و قهرمان دیگری تعدادی از آنان را در یک اتاق محبوس کرد و به سربازن اسلام تحویل داد. آنان در شهرهای مرزی دلیرانه مقاومت کردند گویی ترس را از یاد برده بودند و فقط به حق میندیشیدند و بس.آنان آیینه تمام نمای ایثار و فداکاری و اسطوره های شهادت و شهامت بودند، فرار از دشمن برای ایشان مفهومی نداشت و بر این عقیده بودند که تا آخرین نفس نباید پشت به دشمن کرد. شیرزنان سلحشور ایرانی خاطره مجاهدات و فداکاریهای زنان مجاهد صدر اسلام را زنده کردند آنان تا سرحد جانبازی و شهادت پیش میرفتند و آرزوی شهادت داشتند.
زنان ايثارگر ايراني براي اين كه عدم حضورشان در جبهه ها را جبران نمايند، در پشت جبهه با ابتكاراتي كه از خود نشان مي دادند فعاليت كرده و از هر راهي به جبهه ها كمك مي نمودند.
جنگ توانسته بود در زنان اين روحيه را به وجود آورد كه به كارهايشان جهت و حركت بدهند. آن ها همه چيز را در رضايت خدا مي ديدند و از آسايش و آرامش خود مايه مي گذاشتند تا بدين وسيله خدمتي به نفع جبهه ها و براي خشنودي خدا انجام دهند.لذا در طول دفاع مقدس زن را بايد به صورت عنصري فعال، مبارز، ايثارگر و صبور بدانيم.
به دنبال تجربه ي سال هاي قبل و بعد از انقلاب، جنگ ميدان بزرگي براي آزمايش زنان بود تا از اين طريق بتوانند توانمندي ها و استعدادهاي خدادادي خود را بروز دهند.
به فرموده ي امام خميني(ره):
« زنان هم دوش مردان در تلاش سازندگي خود در كشور ازهيچ گونه ايثار و فداكاري دريغ نداشتند.»
امام خميني(ره) درجايي ديگر به اهميت و نقش اساسي زنان در تربيت مردان بزرگ مي فرمايد:
« از دامن زن مرد به معراج مي رود.»يعني زنان نقش اساسي در تربيت مردان تاريخ ساز و بزرگ جامعه دارند و اگر دامن پر مهر و فضيلت زنان نباشد، هرگز مردان به قله هاي علم و تقوي و بزرگي نخواهند رسيد.»
امام خميني(ره) در تجليل از زنان و نقش مؤثر آنان در دفاع مقدس اشاره مي فرمايند:
« اگر زنان شجاع و انسان ساز از ملت ها گرفته شوند، ملت ها به شكست و انحطاط كشيده مي شوند.»
« من از شجاعت هاي زنان ايران... احساس غرور مي كنم. شما زنان دلير در اين پيروزي، پيش قدم بوده و هستيد، شما مردان را تشجيع كرديد. ما همگي مديون شجاعت هاي شما، زنان شيردل هستيم.»
حضور فعالانه زنان در عرصه هاي انقلاب اسلامي و تجديد سازمان اجتماعي و نيز حضور پيش قدمانه ي آن ها در رخدادهاي جنگ و جبهه و مسايل سياسي، اجتماعي جامعه ي اسلامي، به منزله ي نيمي از پيكره ي اين جامعه همواره مورد تأييد رهبر و بنيان گذار انقلاب اسلامي بوده است.
ريشه ي دعوت و حركت زنان به انجام دادن اين قبيل فعاليت ها به نقش الگويي زنان صدر اسلام و بانوان عصر پيامبر اسلام حضرت محمد(ص) به خصوص حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت زينب(س) برمي گردد كه براساس ايدئولوژي اسلامي و برنامه هاي اجتماعي اسلام قرار داشته است.
فعاليت ها و مقاومت زنان در شهرهاي جنگ زده و كليه ي زنان كشور در انجام دادن خدمات پشت جبهه، پشتيباني از قواي صلح و نيروهاي نظامي همه براساس رهنمودهاي رهبر بزرگ انقلاب اسلامي بوده است، ايفاي چنين نقشي در امور پشت جبهه هاي جنگ و صحنه ي دفاع نظامي موجب شوق ملت و خشم و غضب دشمنان و كينه توزان به ملت بود.
امام خميني(ره) در وصيت نامه ي سياسي الهي خود مي فرمايد:
« ... ما مفتخريم كه بانوان و زنان پير و جوان و خرد و كلان در صحنه هاي فرهنگي و اقتصادي و نظامي حاضر و هم دوش مردان يا بهتر از آنان در راه تعالي اسلام و مقاصد قرآن كريم فعاليت دارند.
آنان كه توان جنگ دارند در آموزش نظامي كه براي دفاع از اسلام و كشور اسلامي از واجبات مهم است شركت و از محروميت هايي كه توطئه دشمنان و ناآشنايي دوستان از احكام اسلام و قرآن بر آن ها، بلكه بر اسلام و مسلمانان تحميل نمودند، شجاعانه و متعهدانه خود را رهانده و از قيد خرافاتي كه دشمنان براي منافع خود به دست نادانان و بعضي آخوندهاي بي اطلاع از مصالح مسلمين به وجود آورده بودند، خارج نموده اند.
آنان كه توان جنگ ندارند در خدمت پشت جبهه به نحو ارزشمندي كه دل ملت را از شوق و شعف به لرزه در مي آورد و دل دشمنان و جاهلان بدتر از دشمنان را از خشم و غضب مي لرزاند، اشتغال دارند.»
زنان مسلمان و انقلابي ايران نيز در طول هشت سال دفاع مقدس، با اقتدا به حضرت فاطمه (س) و حضور در صحنه هاي نبرد، همواره در عشق شهادت به سر مي بردند و عده اي نيز دراين راه به آرزوي خويش رسيدند...
پس زنان، به عنوان بخشي از جامعه ي انساني، مسلماً در هريك از صحنه هاي مختلف اجتماع، خصوصاً در عرصه ي دفاع و جنگ، ايفاگر نقشي اساسي مي باشند..
پایان پیام/
نظر شما