به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، یادش بخیر نیمکت و تخته چوبی مدارس قدیم را که با گچهای رنگارنگ روی آن مینوشتیم" آ ب ت......." و وقتی به خانه میآمدیم هنوز لباسمان خاکی بود و دستهایمان بوی گچ میداد.
اما امروز دیگر نه از آن نیمکتهای شلوغلی که چهار تا پنج نفری رویش مینشسیتم خبری است و نه از گچهای رنگارنگ، اما مدرسه هنوز همان حال و هوای کودکی را دارد.
امروز 1 مهر، درهای مهربانی مدارس گیلان برای حضور دانش آموزان گشوده شد. دانش آموزانی که برای کلاس درس را تجربه میکنند.
مهدی حاجتی، مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با بیان اینکه 30 هزار و 451 هزار دانش آموز کلاس اولی ورود خود را به عرصه تعلیم و تربیت جشن میگیرند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: این تعداد دانش آموز با حضور دو هزار معلم و یکهزار و 782 مدرسه در قالب دو هزار و 31 کلاس درس آموزش خود را برای رسیدن به فردایی بهتر آغاز میکنند.
وی به نیمکت نشینی اولیای غنچهها و شکوفهها در 200 مدرسه گیلان اشاره کرد و افزود: اولیای دانش آموزان پیش دبستانی و اول ابتدایی در این برنامه با مسایل آموزشی و تربیتی، روانشناسی و فرهنگی آشنا شدند.
حاجتی اظهار کرد: بیش از 20 هزار کودک پیش دبستانی نیز 31 شهریور به همراه کلاس اولیها به منظور آشنایی با محیط آموزشی یک روز زودتر به مدرسه رفتند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش نقش مهمی برای تربیت آینده سازان کشور جمهوری اسلامی بر عهده دارد، افزود: مدرسه کانون عرضه خدمات تربیتی است و از این رو محیط تعلیم و تربیت محلی برای رشد عقلانی، فکری و معنوی دانش آموزان بشمار میآید.
حاجتی اذعان کرد: بیش از 30 هزار فرهنگی در گیلان است که دو سوم آن در بخش آموزشی در مدارس فعال هستند.
وی با اشاره به موفقیت دانش آموزان گیلانی در کنکور، بیان کرد: امسال30 نفر از دانش آموزان گیلان در کنکور سراسری سال 93 رتبه دو رقمی و شش نفر رتبه تک رقمی را به خود اختصاص دادند.
حاجتی افزود: کسب رتبه اول و دوم رشته علوم تجربی توسط دانش آموزان گیلان افتخار بزرگی است که همه این موفقیتها نتیجه تلاش دانش آموزان، پشتکار، توانمندی و برنامهریزی مجموعه کارکنان آموزش و پرورش و همت دبیران در سراسر استان را نشان می دهد.
وی با بیان اینکه تربیت درست دانش آموزان، آینده کشور را تضمین می کند، و آغاز هر فرهنگی بایستی از مدرسه و دانش آموزان آغاز شود از آغاز فعالیت 66 دارالقران بصورت همزمان در15 مهر در گیلان خبر داد.
حاجتی در ادامه با اشاره به اینکه نفر اول اذان در مسابقات کشوری در سال جاری را دانش آموز گیلانی کسب کرد، گفت: عنوان اول کشوری در رشته حفظ قرآن کریم را نیز دانش آموز گیلانی به خود اختصاص داد که این موارد نمونهای از دستاوردهای حوزه پرورشی است.
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان با اشاره به اینکه دانش آموزان گیلانی در قالب طرح هجرت با کمک200 میلیون تومان اعتبار استانداری، 130 مدرسه را برای سال تحصیلی جدید رنگ آمیزی و آماده کردند، افزود: باید به رشد اجتماعی و تربیتی دانش آموزان نیز در کنار علم آموزی توجه کافی داشته باشیم.
حاجتی همچنین ایجاد فضای امید، نشاط و آرامش را در مراکز آموزشی در رشد اجتماعی، تربیتی و علمی دانش آموزان تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: برای نهادینه کردن مهارتهای فردی و گروهی و رشد اجتماعی دانش آموزان و خصایلی همچون مسئولیت پذیری، امانت داری، حب اهل بیت، دفاع از ارزشهای دینی به امکاناتی نظیر دارالقرانها، اردوگاه و سایر امکانات نیاز داریم.
تربیت باید از جایی شروع شود که دانش آموز میپسندد و بجایی ختم شود که اهداف تعلیم و تربیت دنبال می شود
سیده حمیرا ذکی پور، معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش گیلان نیز در آغاز سال تحصیلی به خبرنگار خبرگزاری شبستان از بهره برداری 30 نمازخانه در مدارس گیلان در طول سال تحصیلی جدید خبر داد.
وی با بیان اینکه 2 اردوگاه نیز در سال 93 به بهره برداری میرسد افزود: استان گیلان دارای 7 اردوگاه، 42 کانون، 7 دارالقرآن و یک مرکز مشاوره است که نشان دهنده محرومیت استان از لحاظ فضاهای پرورشی است.
ذکی پور نیروی انسانی توانمند، کارآمد و دانش مدار و همچنین به کارگیری شاخصهای مناسب در گزینش و آموزش آنان را از جمله توانمندیهای یک سازمان موفق عنوان کرد و با اشاره به ساماندهی نیروی انسانی که از سیاست های مقام عالی وزارت است، گفت: در سال جاری و سالهای آینده با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه هستیم.
وی به اهمیت فضاهای پرورشی و نقش بی بدیل آنان به عنوان مظروفی که در فرآیند یاددهی و یادگیری نقش بسزایی دارند اشاره و اذعان کرد: به دنبال تصویب اختصاص صددرصدی اعتبارات تعمیر و تجهیز کانونها هستیم.
ذکی پور اظهار کرد: در سال جاری حدود 500 نفر از همکاران مازاد آموزشی با لحاظ شرایط در حوزه پرورشی ساماندهی شدهاند.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از فعالیتهای حوزه پرورشی و موفقیتهای بی سابقه کسب شده این حوزه علی الخصوص در حوزه مسابقات کشوری، گفت: نتیجه حاصل از مسابقات فرهنگی و هنری در 10 سال گذشته بی سابقه بوده است.
ذکی پور به بازخوانی و نیاز سنجی فعالیتهای فرهنگی و هنری مطابق با علایق و استعدادهای دانش آموزان اشاره کرد و افزود: اعتقاد ما بر این است که تربیت را باید از جایی شروع کنیم که دانش آموز می پسندد و به جایی ختم شود که اهداف تعلیم و تربیت دنبال میکند.
وی روز اول مهر را روز بیاد ماندی برای همه دانست و افزود: اول مهر روزی است که هیچ وقت فراموش نمیشود بنابراین ما مهر را با شعار مهربانی آغاز میکنیم.
ذکی پور اظهار کرد: مربیان پرورشی و فرهنگی باید برای مدارس استان شرایط بسیار خوبی را فراهم کنند تا بازگشایی مدارس همراه با آغاز جشن شکوفایی و جهاد فرهنگی که مقارن با جهاد دفاع مقدس است، تا نقش زیبایی در ذهن ثبت شود.
وی با بیان اینکه، امسال سال کار و تلاش ویژه به سبک اسلامی است تصریح کرد: ما در حال حاضر آسیبهای جدیی را در دانش آموزان مشاهده می کنیم که با فعالیت بدنی این آسیبها به حداقل خود می رسد.
گفتنی است، در سال تحصیلی گذشته بیش از 380 هزار دانش آموز در استان گیلان تحصیل کردند و امسال بر اساس آخرین آمار دریافتی، تاکنون بیش از 360 هزار دانش آموز در گیلان در سامانه ثبت نام کردهاند.
پایان پیام/
نظر شما