حوزه علمیه ظرفیت بین المللی پیدا کرده است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: روحانیت و حوزه های علمیه خصوصا حوزه قم ظرفیت بین المللی پیدا کرده و افق های آینده روحانیت و حوزه ها در سطح بین الملل بسیار روشنی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله عباس کعبی امروز (1خرداد)در دیدار با مدیر و کارشناسان اداره همکاری های علمی و بین الملل خاطرنشان کرد: امروز مراوده های علمی، تبلیغی، پژوهشی، ارتباطات شخصیت ها و مراکز علمی و پژوهشی در قم با شناخت ظرفیت های موجود رو به گسترش است.

 

وی همچنین گفت: اداره همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توانسته است از ظرفیت بین المللی خود به خوبی استفاده و بهره برداری کند.

 

آیت الله کعبی افزود: انگیزه و همت عالی اداره همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه برای معرفی پژوهش های حوزه علمیه در سطح گسترده بین الملل در ارتباط با شخصیت ها و نخبگاه علمی، باعث خوشحالی است.

 

وی اظهار داشت: تدوین و انتشار تقویم نمایشگاه های بین المللی کتاب و همایش های بین المللی که توسط اداره بین الملل پژوهشگاه تهیه شده است برای حوزه و اندیشمندان ما بسیار مفید است.

 

نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: امید است پژوهشگران و حوزویان ما با شناخت این ظرفیت بین المللی، بتوانند برنامه سال 90 خود را در حوزه حضور در عرصه روابط بین الملل ببندند.

 

آیت الله کعبی گفت: نهادهایی مانند جامعه المصطفی العالمیه، معاونت روابط بین الملل حوزه علمیه و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مدیریت همکاری های علمی و روابط بین المللل در پژوهشگاه ها در قم فعال هستند و این ظرفیت ها در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی خوب بهره برداری شده است.

 

وی تصریح کرد: در اجلاسیه سال گذشته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حدود 10 بند در مورد مباحث بین المللی مصوبه داشتیم و که برخی از آنها توسط اداره همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی عملیاتی شده است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضور حوزه در مجامع علمی منطقه ای و بین المللی به ویژه جهان اسلام، ارتباط با مراکز و نخبگان و شخصیت های علمی، دینی، فرهنگی و تاثیرگذار به ویژه در جهان اسلام، احیای دیپلماسی دینی در حوزه های علمیه در عرصه بین الملل و شناسایی ظرفیت های تبلیغی و اعزام مبلغ در عرصه بین الملل را از مصوبات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ذکر کرد.

 

کعبی گفت: شناخت موقعیت و نقش دین در عرصه بین الملل و رصد جریان های فکری و اجتماعی تاثیرگذار در حال و آینده، تولید دانش دینی و تربیت نیروی متخصص حوزوی در عرصه بین الملل و ایجاد رشته های علمی و تخصصی بین المللی بر اساس نیازسنجی و شناسایی اولویت های حوز، حضور موثر در شبکه ها، ماهواره و رسانه های بین المللی، ساماندهی و حمایت از انتشار کتب و نشریات حوزوی در عرصه بین الملل به زبان های زنده دنیا، تاسیس دفتر همکاری های مشترک حوزه و نهادهایی بین المللی نظام جمهوری اسلامی را از دیگر مصوبات ذکر کرد.

 

وی شناسایی علمی کنفرانس ها و همایش های بین المللی و اطلاع رسانی به اساتید و شخصیت ها، تهیه بانک اطلاعات از اساتید و علمای زبان دان و تشکیل کارگروه های محتوایی جهت تهیه متون به زبان های مختلف و ارائه به اساتید و شخصیت های شرکت کننده در کنفرانس ها، زمینه سازی و ایجاد انگیزه جهت حضور نخبگان حوزوی در کنفرانس های بین المللی را بسیار ضروری دانست.

 

آیت الله کعبی خاطرنشان کرد: تقویت گفتگوی دینی و مذهبی حوزه با مجامع و شخصیت های علمی همچنین تشکیل حلقه های علمی الهیات بین ادیان با الهام و تاکید بر روش اهل بیت (ع) و شناخت موقعیت و نقش دین در عرصه بین الملل و رصد جریان های فکری و اجتماعی تاثیرگذار در حال و آینده را نیز از راهکارهای ارایه شده در مصوبات جامعه مدرسین در اجلاسیه سال گذشته دانست.

 

 پایان پیام/

کد خبر 40408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha