مسائل حاشیه‌ای مثل ممیزی کتاب را به روزمرگی می‌کشاند

صالحی گفت: در رابطه با کتاب آن قدر موضوعات مهمی وجود دارد که مسائل عملیاتی مانند ممیزی در مقایسه با آنها کوچک است، با وجود این، گاهی این مسائل حاشیه‌ای آنقدر بزرگ می‌‌شود که موضوعات مهمتر تحت‌الشعاع آن قرار گرفته و پرداخته نمی‌شود و همین رویه، کتاب را به روزمرگی می‌کشاند.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، مراسم رونمایی از مرکز کتاب پژوهی خانه کتاب و رونمایی از شش عنوان فهرست کتاب شناسی که توسط این موسسه منتشر شده بود امروز یکشنبه 30 شهریورماه با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی ارشاد، نجفعلی میرزایی مدیر خانه کتاب و جمعی از مدیران و اهالی قلم در خانه کتاب برگزار شد.

 

«سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به دو مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید و هفته دفاع مقدس و همزمان شدن آن با این مراسم، گفت: از همان ابتدا که وارد معاونت فرهنگی ارشاد شدم، یکی از موضوعات مهم همواره بحث کتاب بوده است. موضوع کتاب و دغدغه‌های این حوزه در سخنان رهبر انقلاب نیز مورد توجه است که این امر خود جزء افتخارات این ملت است که رهبری مانند ایشان پشتیبان کتاب هستند و کتابخوان و کتاب دوست و عالم هستند.

 

وی به موضوعات متعدد تابعه نشر و کتاب اشاره کرد و افزود: در حوزه کتاب، موضوعات متعددی مطرح است که بخشی از آن امور عملیاتی مانند ممیزی، نظارت بر امور نشر و... است، اما این امور مهم درباره کتاب نیست، بلکه در رابطه با کتاب آن قدر موضوعات مهمی وجود دارد که مسائل عملیاتی مانند ممیزی در مقایسه با آنها کوچک است، با وجود این، گاهی برخی از همین مسائل عملیاتی حاشیه‌ای آنقدر بزرگ می‌‌شود که موضوعات مهمتر تحت‌الشعاع آن قرار گرفته و پرداخته نمی‌شود؛ بنابراین همین رویه، کتاب را به روزمرگی می‌کشاند.

 

معاون فرهنگی ارشاد خاطرنشان کرد: با وجود همه این مسائل، تلاش کردم تا از آغاز کارم در معاونت فرهنگی ذهنم را طبقه‌بندی کنم تا بحث‌های اصلی در این حوزه تحقق یابد، چرا که همین رویه نگاه رهبری انقلاب بوده است.

 

وی با بیان اینکه باید در این حوزه بنیادین و جدی نگاه کرد و تلاش کردم از آغاز فعالیتم این رویه را داشته باشم، توضیح داد: با همین نگاه خانه کتاب و فعالیت‌های آن را رصد کردم و بر همین مبنا از آقای میرزایی خواستم تا مدیریت اینجا را بر عهده بگیرد. ایشان نیز با وجود مشکلات پذیرفتند و در این مدت تلاش کردند تا بسیجی‌وار اقدام کنند. علاوه بر این با همین نکاه هیئت امناو هیئت مدیره خانه کتاب را نیز انتخاب کردم. اعضای هیئت امنا انتخاب شدند تا صرفاً بحث اجرایی نداشته باشد، بلکه نگاهی علمی و عملیاتی به این حوزه داشته باشند.

 

صالحی، خانه کتاب را در آغاز راه دانست و ابراز امیدواری کرد که خانه کتاب در این دوره تبدیل به ستاد حوزه کتاب شود که در کنار رصد، برنامه‌ریزی و اجرا را نیز برعهده داشته باشد.

 

وی تاکید کرد: باید مسائل مختلف حوزه کتاب را رصد و به برنامه مدون‌تری در این زمینه دست یافت، با توجه به همین شرایط، بیش از 30 طرح در دست اجرا قرار دارد.

 

معاون فرهنگی ارشاد ادامه داد: این طرح‌ها یک‌ شبه متولد نشده‌اند و حاصل چندین ماه تلاش و برنامه‌ریزی هستند. امیدوارم با این همتی که در حال حاضر در میان مسئولان فرهنگی وجود دارد، شاهد تبدیل شدن خانه کتاب به کارنامه زرین و مرجع تاریخی برای آینده فرهنگ ایران باشیم.

 

بر این اساس، «سیدفرید قاسمی» روزنامه نگار و پژوهشگر، نیز طی سخنانی گفت: پیشینه کتابشناسی در کشور سابقه‌ای 164 ساله دارد. اگر بخواهیم کتابشناسی در ایران را به دو دوره 82 ساله تقسیم کنیم، باید بگویم که در دوره اول ما اگرچه شاهد انتشار کتابشناسی در ضمیمه آثار و بعد به صورت جزوه بودیم، اما در این دوره نظم خاصی حاکم نبود. در دوره دوم به دلیل تلاش‌های افرادی مانند مرحوم رمضانی و ایرج افشار این حوزه نظم خاصی یافت. پس از تلاش‌های افرادی مانند ایرج افشار، انتشار کتابشناسی بر عهده کتابخانه ملی بود و بعد از کتابخانه ملی این امر با تأسیس خانه کتاب جزء وظایف این مجموعه قرار گرفت. متأسفانه ما در چهار سال اخیر فهرست کاغذی از آثار منتشر شده در ایران نداشتیم و همه از خانه کتاب توقع انجام این امر را داشتند. بنا بر همین ضرورت «کتابشناسی ماه» با تلاش جمعی از پژوهشگران در خانه کتاب تهیه شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 403769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha