وقتی حفظ قرآن، پیشرفت تحصیلی را رقم می زند

خبرگزاری شبستان: نوجوان 13 ساله حافظ کل قرآن کریم و برگزیده جشنواره قرآنی "مدها متان" گفت: پیشرفت درسی و موفقیت در تحصیلم را مدیون قرآن کریم هستم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، قرآن کریم، کتابی است آسمانی که توفیق حفظ آن، شامل حال هر کسی بشود برکات فراوانی را روانه زندگی دنیوی و اخروی او می کند و در روایات متعدد نیز بر حفظ قرآن و آثار این عمل نیک تأکید شده است به طوری که پیامبر گرامی اسلام فرموده اند: بی نيازترين مردم حافظان قرآن هستند؛ همان كسانی كه خداوند متعال قرآن را در وجودشان جای داده است.

حاملان و حافظان کلام وحی به سبب انس با قرآن، مقام والايی دارند و در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام نیز آمده است: گرامی ترين بندگان بعد از انبيا، علما و سپس حافظان قرآن هستند، مانند انبيا از دنيا می روند، همراه انبيا از قبرهايشان خارج می شوند، به همراه انبيا از صراط می گذرند و ثواب انبيا را می برند، پس خوشا به حال پوينده راه علم و حافظ قرآن، به سبب كرامت و شرافتی كه نزد خدا دارند.

با توجه به اهمیت حفظ قرآن و آثار مثبت آن، چه خوب است که والدین از سنین پایین فرزندان شان را به این امر تشویق کنند، البته برخی تصور می کنند که حفظ قرآن باید در اوقات فراغت صورت گیرد و تابستان بهترین فصل برای این کار است در حالی که حفظ قرآن می تواند با برنامه ریزی صحیح در دوران تحصیل نیز مورد توجه قرار گیرد و موفقیت تحصیلی را رقم زند.

با توجه به اهمیت حفظ کلام وحی و آثار این حرکت تحول آفرین در زندگی، سراغ یکی از حافظان قرآن کریم در استان قزوین رفته ایم که در نوجوانی اقدام به حفظ قرآن کریم کرده است و موفقیت های زندگی خود را ناشی از انس با این کتاب آسمانی می داند، این نوجوان 13 ساله حافظ کل قرآن کریم و رتبه نخست نهمین جشنواره قرآنی "مدها متان"در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین در خصوص انگیزه اش برای حفظ قرآن می گوید: وقتی کوچک بودم همواره مادرم برایم آیات قرآن کریم را تلاوت می کرد و من نیز با شنیدن این آیات احساس خوبی داشتم به طوری که در همان سنین پایین تصمیم گرفتم که قرآن بخوانم و از همین رو به فراگیری تجوید، قرائت و ترتیل قرآن اقدام کردم.

حسین نصیرلو ادامه داد: من حفظ قرآن کریم را به تشویق و پیشنهاد مادرم از سن 10 سالگی و زمانی که در مقطع چهارم ابتدایی بودم، آغاز کردم و در مدت 2.5 سال توفیق یافتم که کل قرآن کریم را حفظ کنم و از پدر و مادرم بسیار تشکر می کنم.

وی تصریح کرد: من از زمانی که شروع به حفظ قرآن کریم کردم، هر روز در تحصیل و درس پیشرفت کردم به طوری که در مقطع ابتدایی در دروس تحصیلی ام بسیار ضعیف بودم ولی وقتی حفظ قرآن کریم را آغاز کردم، پیشرفت تحصیلی خود را به صورت واضح احساس کردم و امروز توانستم در آزمونی که برای مدارس نمونه است قبول شوم و این موضوع را مدیون قرآن کریم هستم.

این حافظ قرآن کریم تأکید کرد: بر خلاف اینکه برخی تصور می کنند حفظ قرآن مانع از خواندن درس شده و فرد نمی تواند به درس هایش برسد، قرآن کریم به انسان کمک کرده و من نیز یکی از مهمترین آثار حفظ قران کریم را در زندگی ام، پیشرفت تحصیلی خود می دانم.

وی عنوان کرد: البته حفظ قرآن کریم تأثیرات دیگری نیز در زندگی من داشته است، از جمله در زمینه اخلاق و البته همه ما باید توجه داشته باشیم که عمل به قرآن مهمتر از حفظ آن است و از این رو نیز من بعد از حفظ قرآن، درصدد فراگیری تفسیر این کتاب آسمانی هستم تا هرچه بیشتر با قرآن انس گرفته و به دستورات آن عمل کنم.

نصیرلو در خصوص نحوه حفظ قرآن کریم توضیح داد: زمانی که حفظ قرآن را آغاز کردم، تابستان بود و هر روز هفت تا هشت ساعت زمان برای این کار صرف می کردم ولی در طول سال تحصیلی، سه تا چهار ساعت زمان برای حفظ قرآن اختصاص می دادم.

وی یادآور شد: کسانی که قرآن را حفظ می کنند باید هر روز قرائت قرآن را داشته باشند و من نیز هر روز ساعتی را به قرائت قرآن اختصاص می دهم.

رتبه اول جشنواره قرآنی "مدها متان" تأکید کرد: من همواره به دوستانم نیز توصیه می کنم که به سراغ حفظ قرآن بروند و البته من بیشتر یادگیری تفسیر و معنی قرآن را به آنها توصیه می کنم زیرا عمل به قرآن و اندیشیدن در آن از حفظ قرآن بالاتر است.

وی در خصوص سوره و آیه مورد علاقه اش در قرآن کریم یادآور شد: من همه سوره ها و آیات قران کریم را دوست دارم ولی در این بین به آیت الکرسی علاقه خاصی دارم.

نصیرلو در پایان خاطر نشان کرد: من قرآن خواندن را دوست دارم و زمانی که قرآن نخوانم احساس می کنم زندگی ام سخت شده و در واقع بدون قرآن، زندگی کسل کننده است.

پایان پیام/

کد خبر 403642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha