به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، در کوتاه مدت شاید بتوان از آثار و نتایج پیامک های تبلیغاتی کاذب چشم پوشی کرد اما در درازمدت همین موضوع به ظاهر ساده به معضل فرهنگی پیچیده ای تبدیل خواهد شد؛ به نرمی سبک زندگی افراد جامعه به ویژه جوانان را تحت تأثیر قرار داده و راحت طلبی، زیاده خواهی و ساده انگاری را در جامعه رواج می دهد.
از طرفی میزان اعتماد به نفس را در جامعه هدف خود کاهش می دهد و به مرور زمان روحیه تلاش، تولید، خودباوری، سازندگی، مشارکت و ساده زیستی را در جامعه بی فروغ می سازد. نیروی جوان، تحصیلکرده و توانمند به جای پرداختن به خلاقیت در راستای پیشرفت و توسعه کشور به سمتی می رود که انتظار دارد با یک پیامک 100 تومانی میلیاردر شود! یا مسایل و مشکلات زندگی حل شده و دنیا گلستان شود و اوضاع بر وفق مراد باشد.
با این روند جامعه به سمتی سوق می یابد که افراد آن در مواجهه با مسایل زندگی کم تحمل و کم طاقت می شوند، به رویاپردازی روی می آورند و به شیوه هایی متوسل می شوند تا با کمترین هزینه اقتصادی و زمانی به این رویاهای واهی دست یابند.
آری؛ در طول شبانه روز سیل پیامک های تبلیغاتی در قالب بسته های شیک و خوش رنگ و لعاب از طریق خطوط تلفن همراه به سوی مشترکان سرازیر می شوند، پیامک هایی که کمتر مشترکی شاید به سادگی از آن بگذرد و به صرف تبلیغاتی بودن و قبل از مطالعه، پیامک را Delet کند.
اما آیا می توان به راحتی از جذبه عبارات زیبایی که تداعی گر رویاها و خواسته هایتان هستند به این راحتی گذشت!؟ حتی اگر یک در هزار هم احتمال واقعی بودن این پیامک ها وجود داشته باشد؛ آیا نمی ارزد آدم شانسش را امتحان کند!؟
پیامک هایی که از تو مشترک درباره آرزوها، دغدغه ها، خواسته ها، مسایل، مشکلات و همه آنچه که مربوط به مشترک است سوال می پرسند و برای رسیدن به همه آنها نیز نسخه های زیبا و اغواکننده ای پیچیده اند و منتظرند تا تو با یک پیامک 35 تا 100 تومانی دعوتشان را اجابت کنی و آن وقت ببینی چگونه راه هزارساله را یک شبه برایت عیان می سازند و تو در فاصله زمانی بسیار کوتاه و بدون اینکه اندک زحمتی متحمل شده باشی به رویاهای شیرین و خواسته های دست نیافتنی ات برسی؛ بسیار سریع، آسان، راحت!
و گاه اپراتورهای تلفن همراه مرزها را درنوردیده به حریم خانوادگی مشترکان خود ورود می کنند و برای بهبود روابط درون خانوادگی در سطوح مختلف دستورات قابل تاملی تجویز می کنند.
ولع کسب درآمد توسط اپراتورهای تلفن همراه گاه تا آنجا پیش می رود که از اعتقادات دینی و باورهای معنوی مشترکان خود به عنوان ابزاری برای رسیدن به سودهای کلان بهره برداری و سوءاستفاده می کند.
پیامک هایی که تو را می خوانند و فکرت را قلقلک می دهند و تا اعتراف کنی که:
- به دنبال کار هستی؟ از تو حرکت از خدا برکت؛ 83 را بفرست.
- تا حالا تو موقعیتی بودی که تصمیم گیری سخت باشد؛ اولین تست پیامکی هوشمندانه با ارسال 610؛ هر روز 100 تومان.
- جذب ثروت یعنی این! چقدر به میلیارد شدن نزدیکی، عدد 20 رو بفرست تا چتر نجات رو برات فعال کنم! هر پیام 100 تومان.
- همسرم خیلی عجیبه، چیکار کنم 69 رو بفرست هر پیام 35 تومان.
- ما کنارتون هستیم تا انشاءالله همیشه خونتون سرشار باشه از عشق و محبت با ارسال 254 هر پیام 50 تومان.
- مشاور خانواده، مثال های واقعی از روابط زوجین.
- تا حالا بابت تصمیم عجولانه پشیمون شدین.
- شیک پوشی هنر است؛ برای اولین بار آموزش طراحی لباس؛ دریافت با ارسال 630 روز از 100 تومان.
- بهشت نزدیک است اگر هر روز یک آیه، یک عمل، یک ثواب، دریافت با ارسال کد 114 هر پیام 35 تومان.
- تحقق آرزوی سفر به کربلا در فضایی آکنده از عطر بهشت.
- قدم در کوی محبت بگذارید؛ عضویت با ارسال 3 هر پیام 100 تومان.
و صدها پیامک مشابه این موارد که روزانه از طریق خطوط تلفن همراه وارد حریم خصوصی مشترکان می شوند و ناخودآگاه افراد را قلقلک می دهند و با ترفندی هنرمندانه در اکثر مواقع مخاطب را به ارسال پیامک برای شماره های کذایی ترغیب می سازند.
با همه این تفاسیر چند سوال است که پاسخ به آنها افقی که اپراتور تلفن همراه برای خیل کثیر مشترکان خود ترسیم نموده، هویدا می سازد و میزان انحراف معیار این حرکت نرم فرهنگی با افق سند چشم انداز 1404 پیش بینی شده عیان می گردد.
آیا رواج چنین فرهنگ و سبک زندگی با سبک زندگی ایرانی – اسلامی که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است سازگاری و همخوانی دارد!؟
مسئول نظارت بر محتوای پیامک های تبلیغاتی ارسال شده از سوی اپراتورهای تلفن همراه کیست؟
برای مقابله با موج آرام که هدفمند افکار، اعتقاد است و باورهای مشترکان را نشانه گرفته، چه راهکارهایی عملی و کاربردی داریم؟!
آیا هر فرد حقیقی یا حقوقی مجاز است برای کسب درآمد در هر زمان، هر مطلب دلخواهی را بر روی خطوط تلفن همراه هزاران مشترک ارسال نماید؟!
عصمت پناهی
پایان پیام/
نظر شما