به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، عربستان همواره به یمن به عنوان حیاط خلوت خود نگاه می کند و به خود حق دخالت در تمام امور این کشور را می دهد.
اکنون یمن در مرحله گذر از انقلاب اجتماعی مسالمت آمیز به اصلاح وضعیت سیاسی است اما عربستان با دخالت های نابجا می کوشد این جنبش حق طلبانه مردم یمن را بدل به آشوب و درگیری های تحریک آمیز کند.
سعودی ها تمایل دارند یمن در دو وضعیت به سر ببرد، یا نظام سیاسی فاسدی بر این کشور حکمفرما باشد و بر اساس روابط قومی، قبیله ای و طایفه ای هدایت فضای سیاسی را انجام دهد و یا دچار تنش و آشوب داخلی شود تا بدین ترتیب تحرکات و اعتراضات مدنی مسالمت آمیز جنبش الحوثی منتهی به جنگ داخلی تمام عیار شود.
عربستان از دهه های گذشته همواره به دنبال مهار و پیشگیری از هر گونه جنبش اعتراضی در یمن از بیم ایجاد نهاد های مردمی سیاسی و اجتماعی در داخل جامعه بوده است.
در پی اعلام تشکیل اتحاد میان برخی قبائل و گروهگ های القاعده و نیز بی تفاوتی ابومنصور هادی، رئیس جمهور یمن نسبت به این تحولات، آتش اعتراضات شعله ور گردید و هادی به جای تمکین به خواسته های مشروع یمنی ها برای کنترل اوضاع جاری و مبارزه با فساد اقتصادی هدفمند در این کشور، روی به برخورد خصمانه با معترضین و فعالان آورد.
پشتوانه سیاسی ابومنصور هادی جریان های اخوانی هدایت شده از قطر و ترکیه هستند و بر اکثر سازمان ها و ارگان های دولتی و ارتش یمن تسلط دارند.
نکته جالب اینجاست که، ارتش یمن که ساختارش بر اساس عشائر و قبایل است، نیمی از آن طرفدار علی عبدالله صالح دیکتاتور مخلوع این کشور هستند و نیمه دیگر با جنبش های انقلابی علیه نظام متحد شده اند.
عربستان و رژیم حاکم می کوشند با مذهبی خواندن جنبش مردم یمن، زمینه شکست و یا دستکم تحریک عواطف انقلابی را فراهم کنند اما انقلابیون ضمن آگاهی از این توطئه انگیزه جنبش اعتراض آمیز خود را مبارزه با ارتجاع داخلی و دخالت عوامل القاعده و تروریست های منطقه ای و بین المللی در امور یمن اعلام می کنند.
نظر شما