نام شهریار با مردم جمهوری آذربایجان عجین شده است

خبرگزاری شبستان: رئیس اداره مطبوعات و تبلیغات وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان گفت: اشعار و نام شهریار آنقدر در جمهوری آذربایجان با مردم عجین شده است که نام خیابان ها، کوچه ها و نوزادان تازه متولد را به نام او نامگذاری می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، واقف بهمن لی، رئیس اداره مطبوعات و تبلیغات وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان، شب گذشته(26شهریور) درهمایش بین المللی بزرگداشت استاد شهریار که در ائل گلی تبریز برگزار شد، با اشاره به اهمیت منظومه حیدربابای شهریار تصریح کرد: شاهکار «حیدر بابایه سلام» شهریار از معجزات سخن در میدان شعر دنیا محسوب می شود.

 

وی با مثبت ارزیابی کردن جایگاه استاد شهریار در کشور آذربایجان گفت: اشعار و نام شهریار آنقدر در جمهوری آذربایجان با مردم عجین شده است که نام بلوارها، خیابان ها، کوچه ها و نوزادان تازه متولد را به نام او نامگذاری می کنند.

 

بهمن لی از چاپ اشعار فارسی در نشریات کشور آذربایجان خبر داد و عنوان کرد: در جمهوری آذربایجان کتاب های شعر حافظ، سعدی شیرازی و سایر شاعران ایرانی در منازل وجود دارد و خانه‌ای یافت نمی شود که شعرها و کتاب های شهریار درآن وجود نداشته باشد.

 

وی گفت: شهریار حقایق و روند جاری را به خوبی درک و در اشعارش به صورت حیرت انگیز ارایه کرده و گنجینه ادبی خاور نزدیک و خاورمیانه به حساب می آید.

 

رئیس اداره مطبوعات و تبلیغات وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان با اشاره به نقطه مشترک فرهنگ ایران و جمهوری آذربایجان خاطرنشان کرد: عید نوروز، شخصیت هایی ادبی همچون نظامی گنجوی، عمادالدین نسیمی و فضولی از جمله علاقمندی ها و مشترکات فرهنگی جمهوری آذربایجان با ایران است.

 

همچنین نویسنده و پژوهشگر هندی نیز در این مراسم گفت: زبان فارسی هر کجای از دنیا باشد، استاد شهریار در آنجا مورد علاقه مردم است.

 

شریف حسین قاسمی افزود: در 30 دانشگاه هند زبان فارسی تدریس و شعر استاد شهریار به عنوان نمونه بارز شعر فارسی ارایه می شود.

 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این همایش گفت: از ویژگی های مهم استاد شهریار این بود که غزل را جانی دوباره بخشید و جانی دوباره بر روح شعر ایران دمید.

 

میرهادی قره سید رومیانی افزود: استاد شهریار، شاعری عارف بود از عشق نردبانی ساخت تا به معنویت رسید و او عاشق مولا علی (علیه السلام) بود.

 

وی تاکید کرد: ممزوج کردن شعر با عشق، معنویت و دین، اشعار وی را جاودانه ساخت.

 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از دیگر ویژگی های تحسین برانگیز استاد شهریار انقلابی بودن وی است و رهبر معظم انقلاب در توصیف این شاعر بی نظیر در سال 1385 به وی صفت حکیم را عنایت کردند.

 

پایان پیام/

کد خبر 402910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha