تردید آنکارا در قبال ائتلاف ضد داعش آمریکا هنوز هم باقی است

خبرگزاری شبستان:وقتی واشنگتن عملیات بمباران علیه نیروهای داعش را آغاز کرد بسیار امیدوار بود که یکی از نزدیک ترین متحدانش در منطقه با او همکاری کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، وقتی واشنگتن عملیات بمباران علیه نیروهای داعش را آغاز کرد بسیار امیدوار بود که یکی از نزدیک ترین متحدانش در منطقه با او همکاری کند.

ترکیه،یکی از اعضای ناتو که پایگاه هوایی بزرگ آمریکا را در خود دارد و دارای مرزهای مشترک زیادی با عراق و سوریه نیز هست به وضوح بیان کرده که هنوز نسبت به طرح های باراک اوباما برای بمباران داعش در عراق وسوریه مطمئن و متقاعد نشده است.

به همین دلیل وقتی واشنگتن رضایت 10 کشور عربی شامل مصر،عراق،اردن،لبنان و شش کشور خلیجی از جمله عربستان سعودی و قطر را برای تشکیل ائتلاف نظامی جلب کرد،ترکیه که حتی در گفتگوها نیز حضور داشت از امضای این توافقنامه امتناع کرد.

رجب طیب اردوغان،رییس جمهور و احمد داوو اوغلو،نخست وزیر ترکیه که طراحان اصلی سیاست خارجی این کشور هستند و کشورشان را به عنوان یک قدرت منطقه ای می دانند، نسبت به مشارکت در عملیات علیه داعش تردید دارند.

فاضی حاکورا،تحلیلگر ترک و موسسه روشنفکران Chatham واقع در لندن در این باره می گوید:این یک اقدام متوازن کننده بسیار پیچیده است.ترکیه می خواهد آمریکا را بدون بدون همکاری کامل با آن راضی نگه دارد اما از سوی دیگر نسبه به ائتلافی که به ریاست آمریکا تشکیل شده،سرد و بی علاقه هستند.

وی می افزاید:ترکیه و بسیاری از کشورهای عربی قرار بوده عضوی از این ائتلاف باشند در حالی که آنکارا عمیقا نسبت به اهداف آمریکا در منطقه تردید دارد.

مقامات ترکیه اعلام کردند که هیچ طرحی در حال حاضر وجود ندارد که به پایگاه هوایی آمریکا در جنوب ترکیه اجازه دهد تا برای حملات هوایی مورد استفاده قرار بگیرد.

روزنامه های دولتی ترکیه از اکراه این کشور در قبال طرح ائتلاف ضد داعش آمریکا حمایت کرده اند همانطور که در سال 2003 میلادی نیز ترکیه درخواست واشنگتن برای استفاده از خاک ترکیه در حمله به عراق را نپذیرفت.

کد خبر 402808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha