فرهنگ دوست داشتن محیط زیست و حیات وحش هنوز شکل نگرفته است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در زمینه محیط زیست در جامعه گفت: فرهنگ محیط زیست و دوست داشتن حیات وحش هنوز در ما به وجود نیامده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، سید حسین سادات موسوی مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد امروز (25 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دفاع مقدس گفت: در حال حاضر حدود 8 و نیم درصد از مساحت استان تحت نظارت این سازمان قرار دارد.

وی با بیان اینکه حدود 7 هزار علف خوار در مناطق تحت نظارت این سازمان وجود دارد افزود: در مجموع حدود 800 هزار هکتار در قالب مناطق حفاظت شده، شکار ممنوع و ... توسط محیط بانان اداره کل محیط زیست حفاظت می شود.

سادات موسوی تعداد نیروهای این سازمان را حدود 120 نفر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر حدود 150 نفر پست خالی در این سازمان وجود دارد که باید نسبت به تکمیل آن اقدام شود.

وی تعداد محیطبانان استان را حدود 60 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به مساحت تحت نظارت این سازمان هر محیط بان باید حدود 30 هزار هکتار را پوشش دهد که این امر بسیار سنگین است.

سادات موسوی تصریح کرد: با توجه به این تعداد نیرو لازم است از شیوه هایی نظیر فرهنگ سازی، جذب همیاران محیط زیست و آموزش استفاده کنیم.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد با بیان اینکه محیط بانان در حال ایثار هستند افزود: محیط بانان سازمان محیط زیست در کشور سرآمد هستند.

وی با بیان اینکه باید وفاقی در جهت پیشگیری و مقابله در زمینه حفاظت از محیط زیست به وجود آید گفت: ما معتقدیم همیشه پیشگیری راهی موثرتر است که باید توجه ویژه ای به آن شود.

سادات موسوی افزود: در سال‌های گذشته نسبت به مشکلات سعی بر مقابله شده به گونه‌ای که برای مثال در زمینه آتش سوزی ما مقابله کردیم ولی در کشورهای پیشرفت با پیش آگاهی که دارند، حداقل خسارت را می‌بینند.

وی با اشاره به کمبود امکانات در این سازمان گفت: محیط زیست دارای تشکیلات قدری نیست تا بتواند جوابگوی تمام انتظارات در این زمینه باشد.

سادات موسوی با بیان اینکه در سال جاری با حداقل آتش سوزی در استان روبرو بوده ایم گفت: این حداقل هم از طریق مرز مشترک با استان فارس به یزد آمده است و موجب از بین رفتن حدود 800 هکتار از بافت جنگلی استان شد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 70 میلیون تومان تجهیزات برای مقابله با آتش هزینه شده است، تصریح کرد: تجهیزات این سازمان برای مقابله با آتش کافی نیست و ما باید از مردم در این زمینه کمک بگیریم.

سادات موسوی اضافه کرد: سیاست ما پیشگیری است ولی استان یزد به عنوان یک استان کویری حداقل در دو دهه با مشکل خشکسالی مواجه است.

وی با بیان اینکه برنامه ریزی های صورت گرفته در این دو دهه در راستای کاهش خسارت ها بوده است افزود: در این راستا در سال جاری شاهد حتی یک مورد گزارش تلفات در زمینه مناطق حفاظت شده نبوده ایم.

وی از امنیت، پناهگاه، آب و غذا به عنوان چهار مولفه لازم محیط زندگی یک حیات وحش یاد کرد و افزود: برای مبارزه با کمبود آب و غذا در مناطق تحت پوشش اقداماتی اندیشیده شده است.

سادات موسوی تصریح کرد: احداث 100 آب انبار، توزیع علوفه خشک و ... در مناطق حفاظت شده از جمله مهمترین اقدامات انجام شده در این راستا بوده است.

وی با بیان اینگه گردشگران خارجی می توانند علاوه بر بازدید از اماکن تاریخی از جاذبه های طبیعی استان نیز استفاده کنند گفت: استفاده از جاذبه های طبیعی نوعی از سرمایه گذاری در استان است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد گفت: بحث حیات وحش در سراسر دنیا الان یک به عنوان یک توریسم دیده می‌شود، در کشورهای دیگر به چند طریق به این موضوع نگاه کرده‌اند.

وی بر لزوم فرهنگسازی در زمینه محیط زیست در جامعه تاکید کرد و افزود: فرهنگ محیط زیست و دوست داری از حیات وحش هنوز در ما به وجود نیامده است.

سادات موسوی با اشاره به راه اندازی بیش از حد معادن گفت: پیش از دولت قبلی برای صدور مجوز معادن الزام به استعلام از محیط زیست بود.

وی خاطرنشان کرد: در دولت قبل شورایی به نام شورای معادن تشکیل شد و این شورا در قانون جدید معادن الزام به استعلام از محیط زیست را حذف کرد که این امر باعث رشد معادن در کشور شد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان یزد با بیان اینکه دولت جدید مصوبات دولت قبل را لغو کرده است افزود: در حال حاضر ضرورت استعلام در مناطق 4 گانه تحت پوشش این سازمان الزامی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 402547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha