به گزارش خبرنگار شبستان ،نشست رسانه ای دومین كنگره ادبی و علمی طاهره صفارزاده روز سه شنبه 25 شهریوردرمركز آفرینش های ادبی حوزه هنری با حضور علیرضا قزوه ، رضا اسماعیلی و جلال صفار زاده برادرطاهره صفارزاده برگزار شد.
در این نشست رسانهای علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با بیان این كه تا زمانی كه مدیریت این مركز را بر عهده دارد كنگره طاهره صفارزاده برگزار خواهد شد، اظهار كرد: این برنامه به دلیل نقش پررنگ مرحوم طاهره صفارزاده در شكلگیری حوزه هنری به عنوان پایگاه هنر انقلاب برگزار میشود.
وی ادامه داد: یكی از كسانی كه ایده تشكیل حوزه هنری را در سالهای آغازین انقلاب اسلامی ارائه كرد مرحوم صفارزاده بود و همچنین با توجه به این كه وی به صورت رسمی كار مدیریت نمی كرد اما بانوی فعال در عرصه فرهنگی و ادبی بود.
قزوه با بیان این كه طاهره صفارزاده با ارائه تشكیل حوزه هنری فضایی مناسب برای هنرمندان متعهد انقلاب اسلامی خلق كرد، گفت: نام آوران هنر و ادبیات كشور پس از انقلاب اسلامی، همه به نوعی به حوزه هنری متصل بودهاند.
وی عنوان كرد: صفارزاده به عنوان الگوی زن ایرانی اسلامی و شاخصترین نماد زن هنرمند مسلمان مطرح است. ایشان در زندگی خود بخش زیادی از عمرش را وقف هنر انقلاب و قرآن كرد. صفارزاده جایزههای بینالمللی بسیاری را از آن خود كرد كه اكثر آن جوایز را كه شامل وجه مالی میشد قبول نمیكرد و به كسانی كه مستمند هستند تقدیم میكرد.
مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری با تاكید بر این كه صفارزاده در زندگی نیز بینیاز بود عنوان كرد: هر چه داشتند وقف مجروحین و معلولین انقلاب اسلامی كردند؛ چرا كه معتقد بودند هر چه دارند از این افراد است.
وی افزود: در دومین كنگره ادبی طاهره صفارزاده تلاش داریم تا جایزه تنها به یك ایرانی داده نشود بلكه آثار فارسی زبانان كشورهای دیگر را نیز بررسی میكنیم و امكان دارد شاعری از این كشورها هم انتخاب شود.
قزوه ادامه داد: امثال طاهره صفارزاده برای شاعران كشورمان مادری كردند. سال گذشته كه یكی از داوران جایزه پروین بودم مشاهده كردم كه در طول دو سال نزدیك به هزار كتاب شعر مستقل از زنان كشورمان منتشر شده است و در چنین فضایی جایزه طاهره صفارزاده نیز میتواند در كنار جایزه پروین بدرخشد. البته جایزه ادبی پروین سابقه بیشتری دارد اما معتقدم صفارزاده نیز به نوعی پروین اعتصامی است كه انقلاب را درك كرده است و نجابت شعر پروین همراه با تعهد به انقلاب در شعر صفارزاده موج میزند.
وی با اشاره به اینکه در روزگاری كه غزل قالبی برای فضاهای عاشقانه غیرنجیب و شخصی و مبتذل شده بود پروین اعتصامی از این قالب برای بیان مضامین والا استفاده كرد.گفت: صفارزاده نیز شاعری نبود كه به موضوعات پیش پا افتاده بپردازد بلكه با شعرهایش با استعمارگران مبارزه و از آرمانهای انقلاب دفاع میكرد.
قزوه با بیان اینکه چندی پیش پیشنهاد ساخت تندیس خانم صفارزاده را به موزه مشاهیر دادم كه مورد موافقت واقع شد، عنوان کرد: به زودی مجسمه ایشان در كنار پروین اعتصامی و سیمین دانشور قرار داده میشود تا سومین بانوی هنرمند كشورمان كه مجسمهاش ساخته میشود ایشان باشند.
مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری بر توجه شورای بررسی آثار دومین كنگره بینالمللی طاهره صفارزاده به نگاه پاك انسانی، قرآن و انقلاب اسلامی در آثار بانوان تاكید كرد و گفت: چهرههای شاخص ادبی و پژوهشی كه در این راستا فعالیت كرده باشند آثارشان مورد توجه واقع میشود و از بین این آثار، اثر برتر در اختتامیه مراسم معرفی خواهد شد.
دبیر دومین جایزه ادبی طاهره صفارزاده از برگزاری مراسم پایانی این جایزه در آبان ماه امسال خبر داد و گفت: امسال بخش ویژهای مخصوص معرفی بانوی برگزیده فرهنگ داریم. این انتخاب بر اساس رصد شورای داوران از میان بانوان فعال فرهنگی کشور است و در کنار آن بانوانی نیز که حس میکنند کارنامه کاری درخشانی دارند میتوانند رزومه خود را برای بررسی در اختیار ما قرار دهند.
معرفی بانوی برگزیده فرهنگ عنوان بخش ویژه جایزه طاهره صفار زاده
درادامه این نشست خبری رضا اسماعیلی دبیر این کنگره در سخنانی اظهار داشت: این جایزه ادبی به همت دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری همزمان با هفتمین سالگرد درگذشت طاهره صفارزاده روز 4 آبان از ساعت 5 تا 7 در حوزه هنری برگزار میشود و تا 15 مهرماه نیز دبیرخانه جایزه آماده پذیرش آثار علاقهمندان برای شرکت در این جایزه ادبی است که در سه حوزه شعر، مقاله و پژوهش و پایاننامه دانشجویی برگزار میشود.
وی افزود: امسال و مطابق با فراخوان جایزه، بخش ویژهای مخصوص معرفی بانوی برگزیده فرهنگ داریم. این انتخاب بر اساس رصد شورای داوران از میان بانوان فعال فرهنگی کشور است و در کنار آن بانوانی نیز که حس میکنند کارنامه کاری درخشانی دارند میتوانند رزومه خود را برای بررسی در اختیار ما قرار دهند. این انتخاب سال گذشته از میان 1500 اسم صورت گرفت و در همه دورههای برگزاری این جایزه ادامه خواهد داشت.
اسماعیلی همچنین به بخش جنبی این جایزه ادبی اشاره کرد و گفت: امسال کتاب گزیده اشعار شاعران معاصر که به مرحوم صفارزاده تقدیم شده است همزمان با اختتامیه منتشر میشود. کتاب دوم نیز شناختنامه صفارزاده است که با عنوان «از مذهب بیداران» همزمان با این مراسم رونمایی میشود. در کنار این مساله از تمبر یادبود مرحوم صفارزاده نیز رونمایی خواهیم کرد و در حال رایزنی هستیم که در حوالی محل سکونت وی نام خیابان و یا بوستان و یا میدانی از شهر را به اسم وی نامگذاری کنیم.
اسماعیلی ادامه داد: امسال برای نخستین بار محور قرآن کریم نیز به جشنواره اضافه شد و بر اساس فراخوان آثاری که در این زمینه تالیف شده باشند را نیز مورد داوری قرار خواهیم داد.
اسماعیلی همچنین از چاپ یک ویژهنامه 16 صفحهای در روزنامه اطلاعات با کمک دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری و نیز ساخت کلیپی براساس اشعار صفارزاده همزمان با برگزاری این کنگره خبر داد.
خواستار کمک نهادهای فرهنگی برای تکمیل و افتتاح کتابخانه برای تکمیل کتابخانه طاهره هستیم
همچنین در این نشست خبری جلال صفارزاده برادر طاهره صفارزاده نیز در سخنانی عنوان داشت: طاهره زندگی بسیار سادهای داشت و از هر نوع تکبر و خودنمایی گریزان بود.همیشه ذکرش این بود که اگر کاری برای کشور میکند باید در راستای ترویج فرهنگ و ادبیات باشد. او آرزو داشت که کاری ماندگار کند هرچند که همیشه میگفت ماندگار واقعی تنها خداوند است.
وی ادامه داد:چند باری از خواهرم برای دریافت جایزه چهرههای ماندگار دعوت شد اما او همیشه میگفت در کشوری که کارتنخواب دارد من نباید از بیتالمال برای خودم هدیه بگیرم. یک بار هم که در مراسمی از سوی رئیس جمهور وقت آقای خاتمی به او هدیهای داده شد آن را به آوارگان افغان ایران تقدیم کرد. همیشه میگفت افتخارم این است که هرگز به طلافروشی نرفتهام و مهریه ازدواجش تنها یک جلد قرآن کریم بوده است.
وی در پایان خواستار کمک نهادهای فرهنگی برای تکمیل و افتتاح کتابخانه منسوب به خواهرش در سیرجان شد که تاکنون تنها یک «پی» از آن ساخته شده است.
نشست رسانه ای دومین كنگره ادبی وعلمی طاهره صفارزاده روز سه شنبه 25 شهریوردرمركز آفرینش های ادبی حوزه هنری با حضور علیرضا قزوه ، رضا اسماعیلی و جلال صفار زاده برادرطاهره صفارزاده برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما