تکالیف دستگاههای اجرایی استان درخصوص آلودگی هوا/اقدامات پیشگیرانه در شرایط اضطراردر استان تهران

خبرگزاری شبستان: درآستانه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید و از طرفی فرارسیدن فصل پاییز ، جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران و نخستین کارگروه مخاطرات زیست محیطی استان در محل اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدهادی حیدرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران و نخستین کارگروه مخاطرات زیست محیطی با اشاره به اینکه مدل آلودگی هوای تهران تغییرکرده است، گفت: درحال حاضر عمده آلودگی هوا به علت ذرات معلق کمتر از دو ونیم میکرون بوده که این امر متأثر از پدیده گردو غبار می باشد.

وی افزود: بیشتر منشا گردوغبار داخلی تحت تاثیر خشکسالی ، بیابانی شدن کشور و کاهش سفره آبهای زیرزمینی و نشست زمین قرار گرفته است.

حیدرزاده بابیان اینکه کمترین وزش باد در تهران موجب افزایش ذرات معلق کمتر از دو و نیم میکرون شده و در نتیجه هوای تهران در شرایط ناسالم قرار می گیرد، اظهار داشت: البته در موضوع  شکل گیری ذرات معلق عوامل دیگری نیز تاثیرگذار است که از آن جمله سوخت مصرفی خودرو ها می باشد.

وی با اشاره به اینکه ارتقاء سطح استاندارد سوخت و خودرو از اقدامات مناسبی بوده که  با پیگیری های دولت تدبیر و امید صورت گرفته است، ابراز داشت: هم‌اکنون در 123 جایگاه شهر تهران سوخت با کیفیت مناسب توزیع می‌شود و تا پایان سال جاری در تمام کلانشهرهای کشور بنزین یورو ۴ توزیع خواهد شد.

وی افزود: نتیجه این اقدامات ،بهبود کیفی وضعیت هوای تهران از ابتدای سال تاکنون بوده که داشتن 6 روز هوای پاک و برخورداری از حدود 79 درصد هوای مطلوب (پاک و سالم )گواه این موضوع است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: البته مشکلات در حوزه حمل و نقل و ترافیک ، معاینه فنی خودروها و منابع ثابت آلاینده ونیز برنامه خروج واحدهای صنعتی دارای بار آلایندگی از استان تهران همچنان باقی است و بحران آلودگی هوا علی رغم اقدامات مناسب ،کماکان در کشور بخصوص تهران ادامه دارد.

وی با اعلام اینکه 5 ساله بودن قانون معاینه فنی از جمله مشکلاتی است که همچنان ادامه دارد، افزود: منابع ثابت در استان تهران آلودگی‌های قابل ملاحظه‌‌ای را تولید می‌کند که از جمله آن می‌توان به پالایشگاه و معادن سیمان اشاره کرد.

حیدرزاده با تصریح این موضوع که در خصوص وضعیت آلایندگی صنایع و آلودگی هوا نمی توان از سلامت مردم هزینه کرد گفت :با تشکیل کارگروه  ملی کاهش آلودگی هوا در سازمان محیط زیست، برنامه های جامع کاهش آلودگی هوا قبلی مربوط به سال های 1379 و 1390  همزمان با فعالیت دولت جدید  در این کارگروه بررسی ، کارشناسی و آسیب شناسی شد و سپس به  تصویب  هیأت وزیران رسید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران با بیان اینکه این مصوبه دارای محورهای متعدد است، افزود: بررسی وضعیت آلودگی منابع ثابت و متحرک، آموزش و تنویر افکار عمومی  و بطور کلی تکالیف دستگاههای اجرایی در خصوص کاهش آلودگی هوا با قید زمانبندی مشخص از جمله محورهای این مصوبه است.

وی خاطرنشان کرد: اجرای مصوبات استانی و همچنین بررسی کیفیت سوخت نیروگاه‌ها و استفاده از خودروهای برقی در کارگروه ملی پیگیری می‌شود.

دبیر گارگروه کاهش آلودگی هوای  استان تهران  درآستانه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید، گفت: 70 درصد آلودگی‌ها در کلانشهر تهران ناشی از منابع متحرک است.

حیدرزاده در ادامه یادآور شد: هم‌اکنون خوشبختانه خودروهای تولیدی شرکت‌های خودروسازی داخلی بر اساس استاندارد یورو 4 تولید می‌شود که این مهم پس از انجام تست های لازم که در حال اجراست ،از خرداد ماه سال جاری محقق شد.

وی همچنین عنوان کرد: موتورسازان نیز برای مهلتی که گرفته بودند هنوز درخواست تمدید نکردند و اکنون در تولید موتور استاندارد یورو 4 مشکلی نداریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین با اشاره به پیش‌بینی کاهش تعداد روزهای بارانی در پائیز امسال ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی انتظار می‌رود تا پایان آبان ماه سال جاری فقط دو روز شاهد بارش باران در کلانشهر تهران باشیم که این موضوع در تثبیت خاک و کنترل منشا کانون های گرد و غبار در اطراف تهران متاسفانه تاثیر خاصی نخواهد داشت.

در ادامه این جلسه وظایف دستگاههای اجرایی استان درخصوص برنامه جامع کاهش آلودگی هوا و اقدامات پیشگیرانه در شرایط مواقع هشدار و اضطرار بررسی شد.

همچنین تعدادی از دستگاهها به بیان اقدامات انجام شده در راستای کاهش آلودگی هوای تهران پرداختند. سرهنگ حسینی  معاون ترافیک  پلیس راهور تهران  در اینخصوص گفت: پلیس راهور برای کاهش آلودگی هوا در 5 ماهه اخیر اقدامات بسیاری انجام داده است که مهم‌ترین آن‌ها مقابله با خودروهای دارای نقص فنی بوده است.

وی افزود: امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد افزایش برخورد با خودروهای دارای نقص فنی و 18 درصد افزایش برخورد با خودروهای دودزا را داشته‌ایم.

معاون پلیس راهور یادآور شد: امسال 80 هزار خودرو به علت نداشتن معاینه فنی و نقص و همچنین دودزا بودن از سوی پلیس راهور متوقف شدند.

گفتنی است جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران باحضور اعضا مربوطه از این پس بطور ماهانه تشکیل خواهد شد.

پایان پیام/

کد خبر 402324

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha